Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Poctivá česká koprovka podle hospodských receptur

Koprová omáčka je klasika českých jídelen, která rozděluje lidi na dva tábory – na ty, co ji milují, a ty, co ji nesnášejí. Aby byla koprovka opravdu dokonalá, nesmíte ji ošidit. Potřebuje jemnou máslovou jíšku, silný hovězí vývar, tučnou smetanu a kopr.

Hodnocení receptu je 5,0 (65×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

4. 6. 2012 19:01

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie3 024 kJ / 723 kcal
Bílkoviny18,30 g
Tuky36,27 g
Vláknina1,15 g
Cholesterol 112 mg
Sodík 4,25 g
Sůl10,60 g
Sacharidy80,24 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: Receptury teplých pokrmů

Jsem si vědomá, že je tady X receptů na koprovou omáčku, ale tento jsem vložila pro ty, kteří by tak jako já dnes, dostali neodolatelnou chuť na koprovku, která se dřív podávala v restauracích a kterou vařila moje babička, profesionální kuchařka a já jsem ji jako dítě odmítala...:-) V restauracích, do kterých chodím, ji nevaří a babička mi ji už neudělá.

Tak jsem vytáhla svoje oblíbené klasické receptury, pečlivě převedla recept pro hromadné stravování na rodinnou dávku, uvařila, pochutnala si a sepsala pro ostatní, milovníky klasické české kuchyně. Pokud se budou přesně držet receptu, očekává je ta klasická chuť...

Do podobných vložím koprovku od Alus S. a Merylas, ty jediné mohou být srovnatelné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Burticek

26. 7. 2017 13:19

Chci Vám moc a moc poděkovat za sebe i moji rodinu, že jste se podělila o recept na nejúžasnější a přesně tu pravou a milovanou koprovku! Jste skvělá! Dělali jsme ji dneska, chuť úplně luxusní, jen jsme asi udělali něco špatně, měli jsme ji strašně hustou. Přitom jsme postupovali přesně podle receptu, jen jsme u všeho zdvojnásobili poměry , nemohla být chyba v tom, že jsme do jíšky nalili vývar vařící? Ještě jednou moc děkuji!

Janinan

10. 6. 2017 12:06

Pepík Ševců: Souhlas, taky mám raději čerstvý, je aromatičtější a má lepší barvu.. Jsem ráda, že se ještě najdou lidé, kteří nevaří jen pohlreichoviny - ten chlap by českou kuchyň nejraději zlikvidoval.

Jan

2. 5. 2017 15:32

Vývar NE!!! Koprovka není guláš. :no:

Majka

28. 4. 2017 08:30

Koprovku máme rádi,používím kopr vlastní nebo mražený. :-)

chocolate chocolate

12. 12. 2016 16:09

Jana: To je vylozene o individualni chuti. Nam nechutna ze sterilovaneho, naopak z cerstveho je pro nas top.

Jana

12. 12. 2016 15:52

Alena: Sterilovaný je lepší, protože je ve sladkokyselém nálevu, který té omáčce dává "šmak". Už se nemusí tolik dochucovat. Když dělám omáčku z čerstvého kopru, není to ono, i když vyvařím tvrdé stonky a přidám všechno, co do nálevu patří... Prostě sterilovaný je do omáčky fajnovější :-8

Alena

3. 9. 2016 15:30

Kôpor sa nemusi sterilizovat, ked vidim pekny, cerstvy na trhu, dobre ho posekam a dam do malej flasky, zaleje sa octom az dohora, v chladnicke vydrzi , dava sa az na koniec do omacky, je taky ako cerstvy.

Pepík Ševců

29. 4. 2016 16:02

To je klasika ze školních jídelen. Je škoda nepoužít čerstvej kopr. Ten se dá do omáčky až úplně nakonec, na jednu minutku. Stonky se daj celou dobu vyvářet a vyndat až před vlitím smetany. Podobně se dá postupovat s řeřichou, šnitlíkem, kerblíkem, lístky hořčice, křenem místo kopru, tyhle omáčky jsou vynikající :)

Alois Vlach

1. 4. 2016 10:53

Hana: stačí, když budete přidávat ocet vroucí. Omáčka se nesrazí, ale pozor na množství!:-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

2. 3. 2016 17:32

Elize,prosím není tam náhodou recept taky na svíčkovou moje dcera i já bychom přivítali tu hospodskou svíčkovou!Nám se ji taky nedaří uvařit jako v hospodě! Ať děláme,co děláme ! Pokud tam je ,tak obě o něj hezky prosíme ! :-)

Hana

1. 3. 2016 22:38

ahoj mě se koprovka také srážela,ale nyní před přidáním smetany omáčku schladím,přidám smetanu a již se mi nesráží a je super:yes:

magnolialilie@seznam.cz

29. 2. 2016 20:44

ja davam ocet az kdyz je omacka hotova neprevaruji dam rovnou nikdy se mne nesrazila a mam rada cerstvy kopr

lubinka

29. 1. 2016 15:01

Jana Remkova:moc děkuju, tak to zkusím:-)):-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

29. 1. 2016 13:59

lubinka: Dávám jen teplý a nikdy se mi to nesrazilo;-)

lubinka

29. 1. 2016 00:37

do zásmažky teplý vývar-nesrazí se to ?:-?

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: koprová omáčka z nakládaného kopru koprová omáčka recept kluci v akci koprovka z čerstvého kopru koprova omačka kluci v akci koprová omáčka ze sterilovaného kopru kulajda kluci v akci koprovka ze sterilovaného kopru koprovka od babičky koprová omáčka ze sterilizovaného kopru koprova omáčka od babičky kluci v akci koprová omáčka karlovarský knedlík kluci v akci koprovka z nakládaného kopru koprova omacka od polreicha koprovka kluci v akci koprova omacka sterilovany kopr sterilovaný kopr koprovka s hovězím karlovarský knedlík recept kluci v akci koprová polévka z nakládaného kopru

Suroviny: máslo, mouka hladká, vývar masový, mléko, smetana, ocet, cukr, kopr sterilovaný, sůl

TopRecepty.cz

Poctivá česká koprovka podle hospodských receptur

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zQx7