Liptovská pomazánka
Základem této pomazánky jsou netradiční suroviny. Výrazná chuť ančoviček a kapar se snoubí s jemnou chutí tvarohu. Hodí se jak na sváteční jednohubky, tak i na všední večeři. Na čerstvém chlebu ji doplníme pažitkou.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 218 kJ / 769 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,13 g |
| Tuky | 68,41 g |
| Vláknina | 1,13 g |
| Cholesterol | 168 mg |
| Sodík | 656 mg |
| Sůl | 1,55 g |
| Sacharidy | 13,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Změklé máslo utřeme s hořčicí, kmínem, paprikou a solí.
Krok 2: Kapary, okurku a ančovičky jemně nakrájíme, přidáme spolu s tvarohem k máslu a vše promícháme.
Krok 3: Mažeme na chleba a hustě sypeme pažitkou.
Zveřejněno 13. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Liptovská pomazánka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E1W4
Moje poznámka
Liptovská pomazánka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E1W4
Nejnovější recepty
Oříškové oválky
Přidáno před 4 hodinami
Domácí těstoviny s pečeným kuřetem
Přidáno před 7 hodinami
Mandarinková roláda z bílků
Přidáno před 7 hodinami
Tyčinky se sýrem a kmínem
Přidáno před 8 hodinami
Pečená uzená krkovice s bramborovým knedlíkem a kysaným zelí
Přidáno před 8 hodinami
Smažený candát na másle podle Marka Raditsche
Přidáno před 9 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí utopenci
mmmMichal před 1 hodinou
Rychlá rajská omáčka
vladhn před 2 hodinami
Červená polévka s pohankou
Bretik před 3 hodinami
Kokosové cukroví ze strojku
dejvi01 před 4 hodinami
České buchty
abigail.horynova před 4 hodinami
Pomazánka Palivec
Jarda1972 před 4 hodinami
Kynutý čert a Mikuláš (pajtáše)
JanaPav před 4 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Patoja před 5 hodinami
Marinovaná křidélka z horkovzdušné fritézy
Fijajda před 5 hodinami
Koule v rajdě - dietní a skvělé
Jan Nemec před 8 hodinami
Tématické fráze:
tvarohová pomazánka kluci v akci,
pomazánka z ančoviček,
ančovičky recept,
vajíčková pomazánka kluci v akci,
liptavska pomazanka,
ančovičky pomazánka,
recept na liptovskou pomazánku,
ančovičky recepty,
pomazánka liptauer,
recepty z ančoviček,
pomazánky z ančoviček,
kluci v akci tvarohová pomazánka,
liptavská pomazánka recept,
liptovskapomazanka,
pomazanka z tvarohu,
pomazánka s fenyklem,
pomazankaliptovska,
pomazánka ančovičky,
pomazánka s ančovičky,
liptonská pomazánka
Suroviny:
tvaroh plnotučný,
máslo,
okurky sterilované,
kapary,
ančovičky v oleji,
hořčice plnotučná,
kmín drcený,
paprika sušená sladká,
sůl,
pažitka
Komentáře (32)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
pozri, čo som našla:
Liptauer je nemecký názov pre bryndzovú pomazánku, pôvodne zrejme označoval čistú bryndzu dovážanú do Viedne z Liptova - po nemecky Liptau. Najväčšiu popularitu má v Rakúsku, najmä v jeho východnej časti, kde je bežne dostupný v obchodoch, či ako stolová lahôdka podávaná s chlebom k vínu a pivu. Liptauer je vlastne slovenský šmirkáš, alebo pod oficiálnym menom známa bryndzová pomazánka, ktorá obsahuje bryndzu, nakrájanú cibuľu, červenú papriku a maslo. Pravý šmirkáš má mať naoranžovatelý vzhľad a mierne štipľavú chuť. Dnešný rakúsky Liptauer sa postupne vzďaluje od pôvodnej receptúry, kedže sa vyrába z kravského mlieka a sú do neho pridávané rôzne "nové" prísady ako tuniak apod.
Všem vám děkuju za milé komenáře
Chcela by som mať také krásne fotky ako ty...možno keď budem veľká.