Plněné žampiony ve "veselé peřince"
Plněné žampiony jsou skvělou volbou pro milovníky lahodných a šťavnatých pokrmů. Voňavá masová a pikantní náplň dodá houbám jedinečnou chuť, která potěší nejen při slavnostní příležitosti, ale i jako rychlá večeře nebo skvělý teplý předkrm.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 623 kJ / 1 344 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 104,05 g |
Tuky | 64,33 g |
Vláknina | 55,74 g |
Cholesterol | 479 mg |
Sodík | 6,69 g |
Sůl | 15,81 g |
Sacharidy | 61,67 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žampiony očistíme, sloupneme a vnitřky společně s nožkou ostřejší kávovou lžičkou vydlábneme.
Krok 2: Zeleninu nakrájíme, nožky a vnitřky žampionů na plátky, obě papriky a řapíky na širší proužky a cibuli na půl kolečka.
Krok 3: Vložíme do zapékací mísy, mírně osolíme, zakápneme olejem, sojovou a chilli omáčkou a promícháme.
Krok 4: Všechny uvedené suroviny na náplň v míse důkladně promícháme, naplníme do vydlabaných žampionových kloboučků a narovnáme do zapékací mísy na připravenou zeleninu.
Krok 5: Podlijeme horkou vodou, přiklopíme víkem a dáme do předehřáté trouby na 45 minut zapéct. Pečeme na ¾ výkon trouby (já mám obyčejnou plynovou). 10 minut před koncem troubu ubereme na poloviční výkon, odstraníme víko a dopečeme.
Krok 6: Podáváme se šťouchanými bramborami, ale jsou dobré i jen s lehce osmaženým a mírně očesnekovaným bílým pečivem.
Vaříme bezodpadově - Zero waste recepty
Zveřejněno 19. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plněné žampiony ve "veselé peřince"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YrZY
Moje poznámka
Plněné žampiony ve "veselé peřince"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YrZY
Nejnovější recepty
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 38 minutami
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 8 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 12 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 13 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 16 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 7 hodinami
Pečená švestková povidla
Verosa před 9 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 10 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 10 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 10 hodinami
Koláč z cukety
Vampi před 12 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 12 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 13 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 13 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 14 hodinami
Tématické fráze:
plněné žampiony,
zapečené plněné žampionové kloboučky,
co se žampiony,
plněné žampiony bez masa,
co s žampiony,
plněné žampionové kloboučky,
plnene zampiony recept,
recept na plněné žampiony,
plnene sampiony,
co ze žampionů,
plněné žampiony recepty,
co uvařit z žampionů,
top recepty na plněné žampiony,
plněné žampiony z mleteho masa,
žampiony v zeleninové peřince,
zapečené plněné žampionové kloboučky masem,
masité žampiony,
recepty že zampionu,
žampiony co uvařit,
co z žampionů
Suroviny:
žampióny,
maso vepřové mleté,
sýr eidam,
cibule,
vejce,
libeček čerstvý,
petrželka,
sůl,
pepř mletý,
voda,
olej,
omáčka chilli sladká,
omáčka sojová,
cibule červená,
celer,
paprika čerstvá žlutá,
paprika čerstvá červená,
žampióny,
sůl
Komentáře (28)
Děkuji i všem ostatním za zájem a hezké komentíky
Sretti opět nezklamala a já jsem se s chutí zasmála
Rozmarýnko,nevím co mám raději-jestli plněné žampiony,nebo jahody přímo ze záhonu,které nádherně voní a chutnají po sluníčku,Ale s Tebou bych se klidně ráda podělila
(není nad to umět zužitkovat zbytky)
takze co z toho vyvodime? No jasny
Všem děkuji za milé a hezké komentíky
Anni, máš nádherně zlikvidované zbytky
Venoušku,domluvíme se,až nebude takové horko