Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí rybízová marmeláda

Pikantní rybízovou marmeládu můžeme připravit pokaždé jinak, lišit se může nejen barvou podle druhu použitého rybízu, ale i chutí. Hotovou marmeládu dokonce není potřeba zavařovat, naplněné a dobře uzavřené sklenice stačí jen na chvíli otočit dnem vzhůru.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 70 min Doba tepelné úpravy: 10 min + doba vykapání rybízu přes plátno

80 min (70 min příprava + 10 min tepelná úprava, + doba vykapání rybízu přes plátno)

7. 7. 2012 12:40

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Dělám to již 30 let stejně a pokaždé je marmeláda vynikající a bez zbytečných barviv a nežádoucích éček. Dobrou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie

18. 7. 2014 08:51

Já mám s gelfixem taky dobré zkušenosti,ale tahle marmeláda prostě nezhoustla ani 2 dva dny po uvaření.

Ivana Ch

18. 7. 2014 07:29

I já mám s gelfixem jenom tu nejlepší zkušenost.

Irule Irule

18. 7. 2014 07:23

Marie: já mám s Gelfixem jen dobré zkušenosti ;-)

Jirkafil Jirkafil

18. 7. 2014 07:21

Nevím,s Gelfixem nemám zkušenosti,raději bych vsadil na jistotu 1 sáček želírovacího cukru (Dr.Oetker je lepší,nebo od Labety),uvidíš sama.;-)

Marie

17. 7. 2014 19:17

Děkuji za rychlou odpověď a radu.Nevadí že tam mám Gelfix?Děkuji Marie

Jirkafil

17. 7. 2014 18:53

Asi bude málo odvařená voda a zkus přisypat normální krystal,i mně se to občas nepovede.;-)

Marie

17. 7. 2014 18:48

MUžemi někdo poradit proč mi marmeláda nezhoustla? Dělala jsem ji včera postup přibližně stejny ještě dnes je tekoucí.Při zkušebním vzorku na talířek želírovala.Tak nevím kde se stala chyba.Poradí někdo co s ní?Dekuji Marie

tejaja tejaja

7. 7. 2014 09:19

Olga: Na ríbezle nepotrebuješ želírovací cukor, ríbezle majú také množstvo pektínu, že to nádherne zhustne aj s obyčajným cukrom.:-))

Olga

6. 7. 2014 23:35

Neměla jsem doma želírovací cukr tak jsem to riskla s obyčejným. Vyzkoušeno, osvědčeno. Nechtěla jsem si patlat strojky tak jsem tu svou trošku rozmačkala v míse rukou. Recept si přídávám do své kuchařky:yes: Díky:-K

Jirkafil Jirkafil

30. 8. 2013 07:29

Dagmar:
Vyzkoušeno a neosvědčeno!Možná Vás baví čistit odšťavňovač,mně ne.Raději vše rozvařím,přecedím a mám hotovo.:-p

Dagmar

30. 8. 2013 01:08

mám zlepšovák,rybíz namelu v odšťavňovači a šťáva je hned!
nemsi.dagmar@seznam.cz

Helena

18. 7. 2013 14:31

A uz jste četla co ma Dr.Oetker v pytliku?Uplne bez chemie to asi stejně nejde...

Anna Kocikova Anna Kocikova

19. 7. 2012 17:39

Vyzkoušno,odfoceno,obodíkováno již posledně;-):-))

Anna Kocikova Anna Kocikova

8. 7. 2012 22:16

http://www.toprecepty.cz/recept/2007-rybizova-marm...Jirkafil::-)Jiříku,dělávala jsem trošku jinak,pak jsem loni přešla na tento príma receptík no a protože Toprecepty jsou hlavně o zkoušení dalších nově přibývajících receptů-tak proč nevyzkoušet;-):-))

Jirkafil Jirkafil

8. 7. 2012 22:10

Anna Kocikova:
Aničko,moc děkuji za reakci na můj recept a těším se na Tvojí zkušenost s mým receptem.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rybízová marmeláda rybízová marmeláda z červeného rybízu domácí rybízová štáva rybízová marmeláda za studena domácí marmeláda marmeláda z rybízu domácí marmelády rybízová marmeláda recept rybízový džem recept rybízový džem rybizovy dzem za studena domácí marmelády a džemy recepty recept na rybízovou marmeládu rybízová marmeláda s želírovacím cukrem domácí marmelády a džemy recept na rybízový džem rybízova zavarenina jak udělat rybízovou marmeládu marmelada rybizova nezhoustla mi marmelada

Suroviny: rybíz, cukr želírovací, cukr krystal

TopRecepty.cz

Domácí rybízová marmeláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8WN3