Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svěží broskvový koláč

Broskvový koláč na plech s máslovou drobenkou a svěží citronovou polevou vás nenechá v klidu. Jakmile jednou ochutnáte, už nebudete chtít jiný. Dokonalá kombinace šťavnatého ovoce, másla a vůně citronu.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

vaden vaden

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech 30 × 40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 160 kJ /
4 818 kcal
Bílkoviny76,55 g
Tuky221,74 g
Vláknina10,50 g
Cholesterol 1,61 g
Sodík 527 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy623,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháním uvedených surovin na drobenku vytvoříme drobivou směs. Včas zapneme troubu vyhřívat na 180 °C. Krok 2: Připravíme těsto. Vejce vyšleháme s oběma cukry do pěny. Vmícháme máslo, citronovou kůru a nakonec mouku smíchanou s kypřicím práškem. Krok 3: Vyšleháme hladké těsto, které vylijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech. Krok 4: Těsto uhladíme a poklademe oloupanými, na plátky nakrájenými broskvemi. Krok 5: Posypeme drobenkou a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C zhruba na 25 minut. Krok 6: Z moučkového cukru a citronové šťávy vymícháme citronovou polevu. Po upečení potřeme ještě teplý koláč polevou pomocí mašlovačky. Krok 7: Necháme vychladnout a krájíme na řezy.

TIP: Top 7: Recepty, do kterých se hodí broskve

Zveřejněno 9. 7. 2012

Poznámka autorky vaden

Recept mám z kuchařky Dr.Oetkera "Pečeme s láskou".

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Svěží broskvový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E1pY

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Svěží broskvový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E1pY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

upekla jsem koláč bez citr. polevy a byl supr.. za den snězený ukládám si receptík, je výborný. Opravdu jemné těstíčko :-8 :-p :-K :yes: :yes: :yes:

no to mě podrž - peču možné i nemožné, ale dát na upečenou žmolenku citronovou polevu mě věru nenapadlo a to už teď bez vyzkoušení vím, jak to musí být lahodné:yes::-D

Já miluji tyhle koláče:-p:yes:

:-p+3Povedený koláček:yes:

Tématické fráze:
broskvový koláč, kolac s broskvemi, zdravý broskvový koláč, recept na broskvový koláč, lahodné broskvové řezy, broskovový koláč, broskvovy kolac recept, lahodny broskvovy kolac, broskvové koláče, svěží koláč, broskvový koláč s drobenkou, broskvový koláč recepty, broskový tvarohový koláč, ovocný koláč s broskvemi, recepty broskovy kolač na plech, broskový koláč, recept broskvový koláč, zdravý koláč s s broskvemi, kolace recepty, zdravý broskvový kolác s drobenkou

Suroviny:
mouka hladká, kypřící prášek do pečiva, cukr krupice, cukr vanilkový, citron, sůl, vejce, máslo, broskve, mouka hladká, cukr krystal, cukr vanilkový, máslo, cukr moučkový, šťáva citronová, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu