Domácí tatarka s provensálským kořením

Omáčky Doba přípravy: 10 minut 9 názorů

Omáčky Doba přípravy: 10 minut 9 názorů

Suroviny 1 miska

Majonéza: (nebo 1/2 sklenky kupované majonézy):
1 vejce
ponorný mixer
olej
sůl
K dohotovení:
5 lžic bílého jogurtu (Hollandia, Choceňský...)
1 kávová lžička gurmánské hořčice
5 kapek citronové šťávy
2-3 sterilované okurky
1/2 cibule nebo 1 malá
provensálské koření

Postup přípravy receptu

  1. Majonéza: Do užší misky, nejlíp přímo od mixéru rozklepneme vejce, trochu osolím, přiliju 1 pol. lž. oleje a promixuju, pak přidávám vždy jen po kapkách, abych nedala moc a nesrazila se. Vše z ledničky studené!

  2. Cibulku nakrájíme na jemno, okurku nastrouháme na jemném struhadle. Smícháme s jogurtem, hořčicí, majonézou, citr. šťávou, provensálským kořením.

Poznámka od kuchařky

Pokuď dělám nějaký masový plátek nebo salát

Komentáře k receptu Domácí tatarka s provensálským kořením

Tématické fráze: nejlepší domácí tatarka tatarka z bílého jogurtu domácí tatarka recept domácí tatarka jak udělat domácí tatarku recept na domácí tatarku domácí tatarka z jogurtu domácí tatarka z bílého jogurtu domácí tatarka majonéza, jogurt tatarka s jogurtem domaci tatarka s jogurtem domácí tatarktatarka kuskus s tatarkou domácí provensálské kořní jak si udělat domácí tatarka jemná tatarka na játra domácí tatarka z majonézou majonezy s korenim jogurtová tatarka domaci tataraka z bileho jogurtu