Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svatební podkova

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

holubova32

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie25 230 kJ /
6 030 kcal
Bílkoviny156,33 g
Tuky170,38 g
Vláknina15,80 g
Cholesterol 2,63 g
Sodík 1,37 g
Sůl3,00 g
Sacharidy959,97 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku, ořechy a kypřící prášek smícháme dohromady. Krok 2: Bílky ušleháme s polovinou cukru do pevného sněhu cca 5min. Žloutky s druhou polovinou cukru a van.cukrem, kde po částech zašleháváme olej a vlažné mléko. Pak žloutky smícháme s bílky a nakonec přimícháme mouku s ořechy a kyp.práškem. Nalejeme do formy a pečeme při 150-170° Krok 3: krém:

Mléko si smicháme s moukou, pudinkam a a van.cukrem. Krok 4: Dáme vařit a za stálého michání uvařímě hustější kaši. Necháme vychladnout pod folií, aby se nám neudělal škraloup. Krok 5: Vyšleháme másla s cukrem a trochou rumu do světlé pěny a postupně přidáváme vychladlou kaši. Krok 6: Podkovku rozkrojíme na tři díly. Dáme marmeládu, krém, přiložíme plát a opakujeme ještě jednou. Krok 7: Boky podkovy pomažeme krémem a obsypeme mandlovými lupínky, vrch podkovy polijeme rozpuštěnou čokoládou a uděláme na ni cik cak čáry. Krok 8: Necháme vychladit. Ozdobíme dle fantazie.

Nad vodní lázní za stálého míchání rozpustíme čokolády s tukem.

Zveřejněno 22. 7. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Svatební podkova

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Ekv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Svatební podkova

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Ekv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Zase něco úplně jiného:-p:yes:

Luxusní podkova;-):yes::yes::yes:

Ty perličky jsou nádherný:-K:yes:

krásná podkova tak 4 bodík:yes::-K

Šárko, podkova je krásná, jemná a něžná pro svatební den:yes: Máš jasnej 3.bod:yes:

Recept ukládám a i zdobení je krásné, inspirativní. O smartflexové hmotě trochu vím, ale nedělala jsem s ní. Jen kdyby nebylo v tak velkém balení.0,75 kg se vyplatí pro pečení ve větším množství. Jinak je to určitě výborná pomůcka a bez práce:yes::yes: Já si dělám doma marcipán většinou na jeden dort, ale už jsem dlouho nepekla klasický dort, peču většinou už řezy.

Tématické fráze:
recepty na luxusní svatební cukroví, dort podkova inspirace fotogalerie, svatební dort podkova, svatebni podkovy, ananasova podkova, svatební podkova, svatební oříšková dort podkova, svatební dorty fotogalerie podkova, svatební podkova s perlička mi, svatebni dorty podkovy, dort podkova, dort podkova fotogalerie, ořechová podkova z 10 z vajec, peceme podkovu, svatební podkova cukroví, recept na podkovu, dorty podkovy fotogalerie, dorty podkova, peceni dorty podkova, šárka barosova holubová peceni

Suroviny:
mouka polohrubá, ořechy mleté, cukr krupice, vejce, olej, cukr vanilkový, kypřící prášek, mléko, mléko, mouka hladká, pudink vanilkový, cukr vanilkový, cukr, máslo, rum, čokoláda hořká, čokoláda na vaření, tuk 100%, smartflex, marmeláda, lupínky mandlové

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu