Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Těsto na tvarohové ovocné knedlíky podle Romana Pauluse

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta patří k oblíbeným sladkým pokrmům. Jsou populární nejen kvůli výborné chuti a jménu šéfkuchaře Romana Pauluse, ale i díky tomu, že nedají mnoho práce a uvařené je budeme mít velmi rychle.

Hodnocení receptu je 5,0 (90×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 37 min Doba tepelné úpravy: 8 min bez doby odležení těsta

45 min (37 min příprava + 8 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta )

29. 8. 2012 16:01

Suroviny pro 2 porce

2 porce

Nutriční hodnoty

Energie5 741 kJ / 1 372 kcal
Bílkoviny51,72 g
Tuky78,56 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 478 mg
Sodík 603 mg
Sůl1,41 g
Sacharidy112,46 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdá se, že tento recept je nošením dříví do lesa, ale věřte není tomu tak. Dlouhá léta jsem dělala tvarohové těsto jen tak, podle oka, až jsem někde zahlédla právě tenhle recept. Od té doby už jiné nedělám a dávám si práci s vážením surovin. Není divu, Roman Paulus je nositelem michelinské hvězdy pro nejlepší světové kuchaře.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Merylas Merylas (moderátorka)

3. 1. 2022 11:21

Dajda: Já se na ně taky chystám, mimo sezónu používám jahody mražené. :-)

Dajda Dajda

3. 1. 2022 08:06

upavla: Tak to jsem moc ráda. A s čím byly přímo v čase vánočním, smím-li se ptát? Poslali jste Marušku pro jahody? :-D

upavla

30. 12. 2021 16:31

Luxusní těsto, lepší jsem nejedla (y)

maukycz

26. 9. 2021 16:26

Zatím nejlepší tvarohové těsto, co jsem kdy dělala :)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

30. 8. 2021 13:36

Pajaja: Nebojte se! Kdyz se povedly me, viz. prispevek nize! Tak to svedete levou zadni packou.:-D:-D:-D

Dajda Dajda

30. 8. 2021 10:00

Pajaja: Proč? Vůbec nemusíte, je tam přece i krupička. Především úžasně chutnají, stojí za to je zkusit. Na poprvé doporučuji sušší tvaroh - kostičku. Zkusíte jednu várku a když nebudou vyhovovat nebo chutnat, tak si prostě řeknete, že tudy cesta nevede! ;-)

Pajaja

30. 8. 2021 09:54

Vypadají úžasně! Já se teda trochu bojím té hladké mouky do těsta. ????

maris maris

28. 7. 2021 17:58

Dajda: :-D:-K děkuju:-K, knedlíky byly opravdu vynikající:yes::-8

Dajda Dajda

28. 7. 2021 17:45

maris: ... a pro tebe Řád zlatého obrázku jídla k nakousnutí! :-)

maris maris

28. 7. 2021 14:43

Dajda: dnes jsem si vybrala tento recept a můžu napsat, že těsto je naprosto skvělé. Dělala jsem meruňkové. Takže pro R.Pauluse - Řád zlatého knedlíku ;-):-D a pro Tebe velký dík, že jsi sem recept přidala. :yes::-) a já přidávám fotku;-):-8

Eja57 Eja57

10. 7. 2021 19:47

Ehm, nechci být protivná, ale možná by mohlo být v postupu uvedeno, že knedlíky uvaříme. V jednom komentu to Dajda popisuje....

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

10. 7. 2021 19:03

Dajda: Já vařila teď a povedly se. Trošku překvapivé chuti, byl citron v těstě . Těsto jsem vybrala z lednice, uválela váleček, nakrájela na 12 dílů, udělala kuličky a rozválela na placičky. Ovoce se dobře balilo, meruňky byly zvenčí osušeny. Vařila jsem od bodu varu 15 minut ! Těsto je měkounké a moc dobré konzistence! Ten citron už příště nepřidám, i když sto lidí, sto chutí. Mně se zdálo, že ten tvaroh v tom těstě, nebyl tak výrazný, jak bývá, bez citronu. Ale někomu to může chutnat, s tím citronem i víc. Manželovi chutnalo velmi. Dala jsem 80 g krupice, vajíčko bylo větší. ;-)

Dajda Dajda

27. 6. 2021 19:55

Arween: Klidně se může válet do zítra. ;-)

Arween

27. 6. 2021 19:54

Dajda: moc děkuji :-K:yes: ještě se těsto válí v lednici. :yes:

Dajda Dajda

27. 6. 2021 19:42

Arween: Haló, haló, jsem na lince. Vaříte jako jiné knedlíky, dáte do vroucí , ale nikoliv prudce se vařící vody a necháte v podstatě táhnout, to znamená, že voda se nesmí vařit klokotem, v podstatě jen velmi mírně. Když knedlíky vyplavou - můžete jim pomoci vařečkou, pokud je ovoce těžké, tak opravdu hlídejte var. Nejlepši je jeden knedlík vyndat, rozkrojit a ochutnat. Nebo alespoň dvojzubou vidličkou zjistit, zda je ovoce (meruňky, jablka - u jahod to nepoznáte) již měkké. Pokud ano, je nepochybně uvařené i těsto. Tak ať chunají! ;-)

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: ovocné knedlíky z tvarohového těsta tvarohové ovocné knedlíky jahodové tvarohove knedliky tvarohove testo na ovocne knedliky tvárohové těsto ovocne tvarohove knedliky tvarohové ovocné knedlíky tvarohové knedlíky recept nejlepší tvarohové jahodové knedlíky tvarohové knedlíky nejlepší recepty nejlepší tvarohové ovocné knedlíky jahodové knedlíky z tvarohového těsta podle pauluse recept na tvarohové ovocné knedlíky tvarohové testo na knedliky ovocné knedlíky tvarohové těsto jahodové knedlíky z tvarohového těsta ovocné knedlíky s tvarohového těsta tvarohové ovocné knedlíky recept tvarohové knedlíky s ovocem tvárohové těsto na ovocné

Suroviny: tvaroh, krupice dětská, mouka hladká, máslo, vejce, cukr vanilkový, kůra citronová, sůl, jahody, ořechy mleté, cukr moučkový, mák, tvaroh, skořice mletá

TopRecepty.cz

Těsto na tvarohové ovocné knedlíky podle Romana Pauluse

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XqmV