Nejlepší bábovka, co znám!
Bábovka je tradiční český moučník, který je doslova pokladem našich kuchyní. Variant existuje obrovské množství, ale základní receptura nikdy nezklame. Jemné a nadýchané máslově těsto se doslova rozplyne na jazyku.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 20 925 kJ / 5 001 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 95,63 g |
| Tuky | 256,86 g |
| Vláknina | 10,50 g |
| Cholesterol | 2,20 g |
| Sodík | 1,09 g |
| Sůl | 2,46 g |
| Sacharidy | 571,50 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 7. 9. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nejlepší bábovka, co znám!
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vLg5
Moje poznámka
Nejlepší bábovka, co znám!
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vLg5
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 10 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 17 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 21 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosová očka
Sima1996 před 6 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 8 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 8 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 8 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 8 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 9 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 10 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 10 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 10 hodinami
Tématické fráze:
výborná bábovka,
ceska babovka,
nejlepsi slehackova babovka,
bábovka vaněk,
babovka podle vanka,
najlepsia babovka recept,
vynikající babovka,
bábovka roman vaněk,
roman vaněk bábovka,
bábovka romana vaňka,
bábovka podle romana vaňka,
nejlepšíbábovka,
nej bábovka,
najlepšia bábovka,
nejlepsi babavka,
bábovka z pěti vajec,
vyborna babovka recept,
roman vaněk recepty,
nejlepší báovka,
bábovka dusivka
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
sůl,
mléko,
máslo,
mouka polohrubá,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (40)
Pokud se někomu nepovede, není chyba v receptu...buď se podcení tvorba žloutkové pěny, to musí být opravdu bílá nadýchaná PĚNA, nebo přidání mléka, másla a mouky - máslo musí být rozpuštěné ale zchladlé, přidávám vše postupně na nejnižší rychlost robota do mísy se žloutkovou pěnou, nebo se špatně zapracuje bílkový sníh, fakt jen zlehounka převracet....