Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medovník Boženy Brejchové

Medovník je skvělý moučník. Medové pláty proložené jemným karamelovým krémem se rozplynou v puse. Jeho největší výhodou ale je, že ho lze připravit klidně až týden před plánovanou akcí. Dřív ho ale jistě sníte.

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

13. 11. 2012 17:38

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Nutriční hodnoty

Energie23 712 kJ / 5 667 kcal
Bílkoviny74,55 g
Tuky276,68 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 1,54 g
Sodík 3,62 g
Sůl0,63 g
Sacharidy713,76 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Místo kondenzovaného mléka lze použít karamelový puding a udělat krém. Já to tak dělám.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

18. 4. 2022 17:15

S kardinálskymi rezmi u nás tento múčnik vedie...pravidelne pečiem na oslavy, sviatky a pod. V podstate iba s menšou obmenou - do cesta pridávam trochu mlieka, pečiem tri pláty na veľkom plechu a krém z väčšej dávky...(čerstvé foto)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

7. 6. 2021 08:33

magdalenka: Lepšie sa to s tým mliekom, ktoré pridáš do cesta rozotrie? Asi nie veľa, primerane upraviť mliekom viskozitu?

magdalenka magdalenka

6. 6. 2021 22:13

Veronika.Hrozna: Ja robím iba tri pláty, rozotieram na peč. papier. Linku -prac dosku navlhčím pod papierom, po rozotrení prenesiem papier na plech - veľký. Pridávam mlieko ešte do cesta a krém robím z 1,5 plechovky salka, aj maslo viac...:-8 Takže všetko trochu inak...:-D

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

6. 6. 2021 21:47

magdalenka: Ako veľký plech ? Zdá sa mi to málo na veľký?

magdalenka magdalenka

6. 6. 2021 14:20

Jeden z našich najobľúbenejších múčnikov...pečiem pravidelne na rodinné oslavy...pridala som foto.

Napalsko

7. 2. 2016 19:38

Tento recept je výborný. Dělám ho už 3 rokem a vždy se velmi rychle sbaští :-p . Akorát krém dělám z karamelizovaného mléka ;-).

maiva maiva

14. 11. 2012 18:03

Petra1990: Vím, to už jsi Petro někomu psala;-)

Petra1990 Petra1990

14. 11. 2012 17:44

maiva:Nene je jich pět ale opravdu nevím jak to že nejsou vidět.

maiva maiva

14. 11. 2012 17:17

Pěkný medovník:-p+:yes:také jsem myslela, že jsou tři pláty;-)

Petra1990 Petra1990

14. 11. 2012 11:39

Dana61:Děkuju :-)

Dana61

14. 11. 2012 09:06

moc se ti povedl:yes::-D a tento jsem ještě nedělala, tak tisknu a vyzkouším:-p

Lenka B.

13. 11. 2012 21:44

Suroviny jsou stejné jako v tomto receptu www.labuznik.cz/recept/medovnik-marlenka-bez-vyvalovani-z-apetitu/, podle kterého medovník peču už dost dlouho a je moc dobrý

Tekutý Hydrolyzát

13. 11. 2012 20:57

Petra1990: to neva. taková 22letá šikovná štramajda nemůže zůstat dlouho sama ! :-8

Petra1990 Petra1990

13. 11. 2012 19:02

Tekutý Hydrolyzát:No na svatbu jsem ještě mladá :-D

Petra1990 Petra1990

13. 11. 2012 19:01

Anna Kocikova:U nás se tak jmenuje včelařka od které med kupujeme :-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: medové řezy lepší než medovník lada hruška medovník recepty ládi hrušky medovník vynikající medovník recept na karamelový krém na medovník medovník ládi hrušky recept medovník láďa hruška medovník podle ládi hrušky jak dlouho vydrzi medovnik medovník na plech medovník od ládi hrušky medovnik lada hruska medovník dort ala medovník medovník bez medu medový dort marlenka recept tekutý medovník medový dort ládi hrušky medovník bez vyvalování marlenka bez vyvalování

Suroviny: mouka hladká, vejce, cukr, med, tuk hera, soda jedlá, mléko kondenzované, máslo

TopRecepty.cz

Medovník Boženy Brejchové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3Vxp