Medovník Boženy Brejchové
Medovník je skvělý moučník. Medové pláty proložené jemným karamelovým krémem se rozplynou v puse. Jeho největší výhodou ale je, že ho lze připravit klidně až týden před plánovanou akcí. Dřív ho ale jistě sníte.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 23 712 kJ / 5 667 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 74,55 g |
| Tuky | 276,68 g |
| Vláknina | 12,00 g |
| Cholesterol | 1,54 g |
| Sodík | 3,62 g |
| Sůl | 0,63 g |
| Sacharidy | 713,76 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve vodní lázni rozpustíme Heru. Za stálého míchání přidáme vejce, med, cukr, mouku a jedlou sodu. Mícháme asi deset minut.
Krok 2: Na plech s papírem na pečení rozetřeme těsto v co nejtenší vrstvě (tekutější těsto rozetřeme kartou) a pečeme v rozehřáté troubě dozlatova. Z této dávky je asi pět plátů.
Krok 3: Krém připravíme tak, že máslo a kondenzované mléko vyšleháme dohladka.
Krok 4: Zarovnáme okraje plátů. Ořízneme je.
Potom připravíme posypku z okrojků, které rozdrobíme najemno. Krok 5: Střídavě klademe vrstvy upečeného těsta a krému. Krok 6: Na závěr potřeme celý dort včetně boků krémem a posypeme připravenou posypkou. Krok 7: Proležením získává dort na vláčnosti a chuti. Krok 8: V lednici vydrží minimálně týden.
Potom připravíme posypku z okrojků, které rozdrobíme najemno. Krok 5: Střídavě klademe vrstvy upečeného těsta a krému. Krok 6: Na závěr potřeme celý dort včetně boků krémem a posypeme připravenou posypkou. Krok 7: Proležením získává dort na vláčnosti a chuti. Krok 8: V lednici vydrží minimálně týden.
Zveřejněno 13. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medovník Boženy Brejchové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3Vxp
Moje poznámka
Medovník Boženy Brejchové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3Vxp
Nejnovější recepty
Kuře s ořechovou náplní
Přidáno před 3 hodinami
Srnčí plec na divokém koření dělaná pomalu v troubě
Přidáno před 6 hodinami
Roláda Hurikán
Přidáno před 10 hodinami
Salát se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 19 hodinami
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno 25. 10. 2025 12:26:37
Speciální bramborový sálát
Přidáno 25. 10. 2025 12:10:25
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s tvarohem
Noumik před 11 minutami
Francouzské palačinky
Kvittecko před 17 minutami
Noky (špecle) knedlíčky bramborovo-dýňové
Tynaja před 36 minutami
Hraběnčiny výborné řezy
Kajkajak před 43 minutami
Koka sušenky
habis před 1 hodinou
Škubánky s mákem
Tereziena před 2 hodinami
Žampiony - snadno a rychle
Blazenka před 2 hodinami
Drobenkový koláč s tvarohem a ovocem
PetCah před 2 hodinami
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
Renza před 3 hodinami
Domácí kynuté knedlíky s octem
bublinka.1 před 3 hodinami
Tématické fráze:
medové řezy lepší než medovník,
lada hruška medovník,
recepty ládi hrušky medovník,
vynikající medovník,
recept na karamelový krém na medovník,
medovník ládi hrušky,
recept medovník láďa hruška,
medovník podle ládi hrušky,
jak dlouho vydrzi medovnik,
medovník na plech,
medovník od ládi hrušky,
medovnik lada hruska,
medovník,
dort ala medovník,
medovník bez medu,
medový dort marlenka recept,
tekutý medovník,
medový dort ládi hrušky,
medovník bez vyvalování,
marlenka bez vyvalování
Suroviny:
mouka hladká,
vejce,
cukr,
med,
tuk hera,
soda jedlá,
mléko kondenzované,
máslo
Komentáře (27)