Červené zelí na víně dušené s jablkem a křenem
Při dušení červeného zelí potřebujete trpělivost. Trvá to déle, ale výsledek stojí zato. Určitě chuťově lepší, nežli zelí z pytlíku. Červené víno vytvoří nezaměnitelnou chuť. A když k tomu přidáte kachnu a bramborové knedlíky, tak můžete hodovat.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 5 234 kJ / 1 251 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,48 g |
Tuky | 32,42 g |
Vláknina | 30,62 g |
Cholesterol | 27 mg |
Sodík | 6,91 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 145,20 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 11. 2022 16:55
My jsme zvyklí dusit zelí podle babičky,aby bylo hezky na skus.Prostě nám to tak chutná.Tenké nudličky nakrájeného zelí povařit 4 minuty ve vodě,scedit a 15 minut dusit
Ale je to opravdu o chuti a zvyku.U nás by zase nikdo nejedl 1,5 hodiny dušené zelí.
12. 11. 2022 08:51
28. 8. 2014 19:09
27. 8. 2014 18:25
Dakujem za rýchlu a uspokojivú odpoved.
27. 8. 2014 15:26
Ano,určitě můžete použít i konzervovaný křenTaké ho dávám,když nemám čerstvý
V našich obchodech je pod názvem "Křeník,nebo Krenex"a mívají ho i s různými příchutěmi.
Pokud by jste tento recept opravdu zkusil a ještě vám křen zbyl,tak jim můžete potřít naklepaný plát masa(hovězí,vepřové i kuřecí),zavinout do rolády(závitku)a podusit.Maso je hezky šťavnaté a moc dobře chutná
27. 8. 2014 11:47
Tu sa cerstvý chren nepredáva, pretoze tu z klimatických dôvodov nevyrastie (skúsali sme...).
Napriek tomu ale v ruských obchodoch predávajú chren konzervovaný, ktorý síce s pikantnostou cerstvého (je vyrobený v Nemecku a to vsetko vysvetluje, tam je vsetko bez chuti okrem piva) nemá vela spolocného.
Môze sa do Vaseho receptu pouzit aj takýto chren?
Dakujem.
19. 12. 2012 18:58
Všem moc velké díky
19. 12. 2012 18:02
19. 12. 2012 16:52
19. 12. 2012 16:09
19. 12. 2012 15:58
19. 12. 2012 15:06
19. 12. 2012 15:03
19. 12. 2012 14:58
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 7 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 7 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 8 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 15 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 5 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 5 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 6 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 6 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 6 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 6 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 6 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 6 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
VencaUplotny uvařil před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak správně uvařit zelí, aby bylo chutné a zachovalo si blahodárné účinky. Poradíme, jak na to
Jak zachovat pěknou barvu červeného zelí? Vyberte si ze tří možností
7 nejlepších receptů na pečenou husu. Připravte si s námi slavnostní oběd, netradičně i jaksepatří, se zelím a knedlíkem
Další recepty
Tématické fráze: červené zelí na víně dušené červené zelí červené zelí na červeném víně červené zelí dušené dušené zelí s jablky recepty dušené červené zelí sterilizované dušené bílé zelí s jablky červené zelí s jablky červené zelí s jablky dušené červené zelí na víně červené sterilizované zelí ke kachně červené zelí recept zelí na víně červené dušené zelí dusene zeli cervene dušené červené zelí recept červené zelí červené zelí s vínem dušené červené zelí recepty dušené sterilizované červené zelí
Suroviny: zelí červené, cibule, jablko, brambory, křen, sůl, sádlo, víno červené, sůl, ocet, cukr krupice, voda
Červené zelí na víně dušené s jablkem a křenem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n6vl
14 názorů