Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 982 kJ / 235 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,80 g |
Tuky | 0,92 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 448 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 34,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravíme bylinkové máslo. Do změklého másla vmícháme na jemno posekané bylinky a špetku soli. Necháme v lednici opět mírně ztuhnout.
Krok 2: Panenku očistíme a nakrájíme na špalíky, osolíme, opepříme. Do každého kousku masa vytvoříme ostrým nožem shora otvor a naplníme jej bylinkovým máslem. Špalíky omotáme slaninou a upevníme provázkem.
Krok 3: Na omáčku nastrouháme nahrubo jablko, zalijeme vínem a dusíme, dokud se tekutina nevstřebá a nevypaří. Necháme vychladnout, poté přimícháme majonézu a křen, dochutíme cukrem, solí a pepřem. Necháme v lednici vychladit.
Krok 4: Maso opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji, tak 2 minuty z každé strany, nejprve naplněnou stranou dolů. A pokusíme se opéct i slaninu z boku.
Krok 5: Maso vyjmeme, uchováme v teple. Z výpeku slijeme přebytečný tuk, podlijeme cca 2 lžíce vody a necháme rozpustit připečené kousíčky. Nakonec přidáme i trochu bylinkového másla, kterým na talíři přelijeme maso.
Před podáváním odstraníme z masa provázek.
Před podáváním odstraníme z masa provázek.
Zveřejněno 10. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Panenka s bylinkovým máslem a švédskou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Km5
Moje poznámka
Panenka s bylinkovým máslem a švédskou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Km5
Nejnovější recepty
Košíčky s třešněmi
Přidáno před 8 hodinami
Pohár s třešněmi à la tiramisu
Přidáno před 8 hodinami
Jahodovo-jogurtový pohár
Přidáno před 8 hodinami
Tarhoňa se zeleninovou omáčkou s tuňákem
Přidáno před 11 hodinami
Rychlý litý koláč s třešněmi a drobenkou
Přidáno před 13 hodinami
Fazole podle Gabči
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý švestkový koláč
Zsuzsu1 před 6 hodinami
Rýžová polévka pro začátečníky
Jan Nemec před 6 hodinami
Banánový chléb (Banana bread)
Lunaskira před 7 hodinami
Jablková buchta s tvarohem
Vladislav. před 10 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
Jamca před 10 hodinami
Borůvkový máslový koláč
MisaVysa před 11 hodinami
Babiččiny blbouny
Dejnaj před 11 hodinami
Jahodová zmrzlina
sidonie před 11 hodinami
Pikantní kuřecí křídla
vakl1 před 11 hodinami
Hrnková buchta
Fatima2 před 12 hodinami
Tématické fráze:
omáčka k vepřové panence,
omáčka k panence,
omáčky k vepřové panence,
omáčky k panence,
vepřová panenka apetit,
panenka na bylinkovém másle,
vepřová panenka na bylinkovém másle,
jakou prilohu k veprove panence,
příloha k panence,
panenka s bilinkovým máslem,
jakou omáčku k panence,
vepřová panenka na masle,
vepřová penenka,
vepřová penenka s bylinkovým máslem,
vepřové na bylinkovém másle,
panenská svíčková s bylinkovym maslem,
bylinková omáčka k panence,
dobré omáčky k vepřové panence,
omáčka k veprové panence apetit,
švédská omáčka apetit
Suroviny:
panenka vepřová,
slanina,
máslo,
čerstvé bylinky,
olej,
jablko,
křen,
majonéza,
víno bílé,
cukr,
sůl,
pepř
Komentáře (29)
Krásně naservírovaná dobrota