

Strakatý ovocný koláč (světlý)
Suroviny 1 plech
- Těsto:
- 2 vejce
- 3 dkg másla
- 2 dkg oleje
- 9 dkg cukru
- 1/4 l mléka
- 33 dkg hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- Poleva:
- 1 smetana ke šlehání
- čokoláda
- nebo Drobenka:
- 8 dkg másla
- 10 dkg cukru
- 10 dkg hrubé mouky
- + máslo a polohrubou mouku na vysypání plechu a ovoce
Postup přípravy receptu
Utřeme vejce s cukrem a máslem. Přidáme zbylé ingredience a umícháme těsto.
Mezitím si vymažeme a vysypeme plech.
Rovnoměrně těsto rozmístíme a poklademe ovocem. (U mě jahodami a banánem).
Pečeme při 180°C dokud nebude těsto na povrchu hnědé. Přesvědčíme se špejlí, že je správně propečené a necháme vychladnout. (Nelekat se - ovoce se vám "utopí" v těstě a zapeče se dovnitř.)
Zatím našleháme smetanu a rozetřeme po vychladlém moučníku. Nastrouháme čokoládu a je to! Můžeme podávat.
Poznámka od kuchařky
Ačkoliv je na povrchu hnědý, samotné těsto je krásně světlé a vláčné.
P.S. pro začátečníky - pokud chcete drobenkový koláč, posypte drobenkou a pak pečte! :D
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Strakatý ovocný koláč (světlý)
K receptu nejsou žádné komentáře.