Dobré perníčky
Perníčky neodmyslitelně patří k Vánocům. Udělejte si těsto několik dní dopředu, nechte ho odležet a pak s pomocí omladiny vykrajujte různé tvary, které budete po upečení zdobit bílkovou polevou.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 20 534 kJ / 4 908 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 93,95 g |
| Tuky | 67,61 g |
| Vláknina | 21,10 g |
| Cholesterol | 777 mg |
| Sodík | 4,56 g |
| Sůl | 0,91 g |
| Sacharidy | 949,51 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z uvedených surovin vypracujeme tuhé těsto, které důkladně prohněteme a necháme 2 dny v chladu odležet.
Krok 2: Odležené těsto rozválíme na plát silný asi 3 mm a vykrajujeme různé tvary perníčků.
Krok 3: Vykrájené perníčky klademe na plech vyložený pečicím papírem.
Krok 4: V elektrické troubě pečeme 15 minut při 180 °C.
Krok 5: Z bílku, moučkového cukru a octa umícháme hladkou polevu, kterou naplníme zdobicí sáček a můžeme zdobit.
Zveřejněno 1. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dobré perníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7Jyj
Moje poznámka
Dobré perníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7Jyj
Nejnovější recepty
Vepřové kostky s růžičkovou kapustou
Přidáno před 5 hodinami
Jablíčka z listového těsta s plátky jablek
Přidáno před 6 hodinami
Linecký koláč s jablky a mrkví
Přidáno před 6 hodinami
Karbanátek z mletého masa pečený na zelném listu
Přidáno před 6 hodinami
Matjesový tatarák na topinky
Přidáno před 6 hodinami
Kančí řízky v hořčici
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Francouzské palačinky
káťa před 3 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
jabarka před 4 hodinami
Krémová květáková polévka
zdenioka před 5 hodinami
Jablkové řezy s ořechy a čokopolevou
káťa před 5 hodinami
Hlávkové zelí s cuketou a vepřová plec na jablkách
Sahula před 5 hodinami
Dušená plec s hlávkovým zelím
Sahula před 5 hodinami
Květákové karbanátky
Kajkajak před 5 hodinami
Kuřecí játra v skoro bramborákovém těstíčku
Sahula před 5 hodinami
Tukové rohlíky
brabjan4547 před 5 hodinami
Brokolicová polévka
KetyHu před 6 hodinami
Tématické fráze:
odlezene pernicky,
dobrá poleva na perníčky,
pečení perničku v elektrické troubě,
pečení perníčků recept,
dobrá bílková poleva na perníčky,
tvary pernicku,
dobry recept napernicky,
perníčky tvary,
dobré vánoční perníčky,
poleva na perníčky s octem,
pečení perníčká,
recept na dobeé perníčky,
velmi dobré perníčky,
perníčky pečení v elektrické trubě,
oerniky,
pečení pernícku elektricka trouba,
dobrou polevu na perníčky,
recept na fit pernícky,
dobré perníky,
dobrá poleva na oerníky
Suroviny:
tuk hera,
mouka hladká,
cukr moučkový,
med,
rum,
kakao,
soda jedlá,
koření do perníku,
vejce,
bílek,
cukr moučkový,
ocet
Komentáře (4)
Myslí si to i někdo jiný, nebo jenom Vy?
Co kdyby se to jmenovalo jenom Perníčky a lidé, co to čtou by napsali "dobré"?