Džem z červeného rybízu
Pracnější příprava, ale o to luxusnější je výsledek - domácí rybízová zavařenina ovoněná kořením a rumem. Bude chutnat v kombinaci masových jídel, jako ozdoba paštik, stejně tak na palačince nebo vdolku.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 836 kJ / 3 546 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,30 g |
Tuky | 3,00 g |
Vláknina | 56,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 55 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 788,13 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 8. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Džem z červeného rybízu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LBmp
Moje poznámka
Džem z červeného rybízu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LBmp
Nejnovější recepty
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno před 15 hodinami
Vepřové plátky pečeně v pikantní směsi
Přidáno před 15 hodinami
Marinované kotlety s koriandrem
Přidáno 12. 7. 2025 18:41:50
Makový dortík
Přidáno 12. 7. 2025 18:37:15
Grilované maso v černém pivu
Přidáno 12. 7. 2025 18:29:14
Ledvinky na špeku
Přidáno 12. 7. 2025 18:23:50
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Farmářská krkovička v cibuli a pivu
Hanka004 před 10 hodinami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
karinpekarkova před 10 hodinami
Cuketový moučník s jablky
svidrnochovas@seznam.cz před 10 hodinami
Rebarborový koláč
kacaba10 před 11 hodinami
Kedlubnové zelí
jana100 před 11 hodinami
Pomazánka z míchaných vajíček s Hermelínem
mertice před 12 hodinami
Vepřová plec na ajvaru
mertice před 14 hodinami
Karamel
Kristynanelly před 15 hodinami
Borůvkový táč
PavelR před 16 hodinami
Meruňkový koláč
Majkas před 16 hodinami
Tématické fráze:
marmeláda z červeného rybízu,
červeny rybiz marmelada,
cerveny rybiz recepty,
marmeláda z červeného rybízu za studena,
rybizovy dzem,
rybízový jam,
jak zpracovat červený rybíz,
červený rybíz,
jam z červeného rybízu,
džem z černého rybízu,
jam z rybízu,
recepty z červeného rybizu,
vyroba dzemu,
marmelada z červeneho rybizu recept,
rybízový dźem za studena,
marmelada červeny rybiz,
marmeláda z červený rybíz recepty,
marmeláda z rybízu červeného,
mletí rybízu,
recept na marmeladu z cerveneho rybizu
Suroviny:
rybíz červený,
cukr krupice,
skořice mletá,
kyselina citronová,
koření hřebíček,
rum
Komentáře (22)
Proboha, když vařím něco podobného, vždy to je řídké a pak po vychlazen houstne.
Jak se může člověk (který to patrně nikdy nedělal a tudíž ani neví) ještě osočovat.
No, každý jsme jiný.
Ale zas jsou tu zkušené kuchařky a výborné recepty, je hledat.
A díky za pochopení
Nejvíc řvou závistivci, co navíc nic neumí..., ne že jsem extra kuchařinka.
A dík za příspěvek
Víš, já už sem nechodím, tak se ani nepřihlašuji, jenže mi do meilu přišlo tolik odkazů po dlouhé době a najednou, tak mi zvědavost nedala (inu jsem ženská) a bylo mi jasné, že tam může být něco, na co bych měla reagovat. Ještě jedna omluva.
A děkuji za to, že jsi schopna akceptovat i jídla našich předků, to se tu myslím moc nehodí, tady spíš načančané talíře... (nebrat prosím nikdo osobně). Děkuji za pochopení.
Byl to babský sněm a div nás nevyhodili z hospody pro vlastní konzumaci.
Ochutnávka - jen jedna to znala. Nakonec si vzali i recept
Není do džem, ale náhrada brusinek - např. svíčková atd., ostatně jsem časem přišla na mnohé uplatnění kuchyni sama.
Holka, recepty se přece opakují (někdo chtěně - někdo ne)
Dávám to sem, protože mnozí to neznali (tehdy) a ani já ne dělám ho právě teď....
Jinak jsem našla plno kuchařek po babičce i z válek, ale nezveřejňuji pro posměch.
Levné, dobré, ale bojím se invektiv.
Recepty na cokoliv snad lze dávat kdykoliv. Něco má dost krátkou sezonu, to bychom dopadli. Využiju jich, když potřebuji a je to.
Já to neberu ve zlém, když tak to odstraním.