Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Džem z červeného rybízu

Pracnější příprava, ale o to luxusnější je výsledek - domácí rybízová zavařenina ovoněná kořením a rumem. Bude chutnat v kombinaci masových jídel, jako ozdoba paštik, stejně tak na palačince nebo vdolku.

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 70 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby odležení

85 min (70 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby odležení)

8. 2. 2013 21:37

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie14 836 kJ / 3 546 kcal
Bílkoviny11,30 g
Tuky3,00 g
Vláknina56,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 55 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy788,13 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Z jednoho kg rybízu mám asi 6 skleniček od malých jogurtů.

Je to výborný doplněk na svíčkovou místo brusinek, do sladkých jídel, místo džemu - využití je široké.

Levná a chutná náhražka drahých produktů - domácí výroba, víte co v tom máte....

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tejaja tejaja

8. 2. 2013 22:37

oskarek: to, že je to sezónne ovocie neznamená, že tu nemožno dať recept v inom období. Kuchárske knihy tiež nie sú robené a vydávané podľa sezóny, ale nájdeme v nich všetko :-D:-D:-D

petrzelka

8. 2. 2013 22:21

Oskarek-je to sice sezonní záležitost,ale já mám například v mrazáku asi 5 kg rybízu a merunky a švestky a já ještě nevím,co všechno,tak proč nedělat zavařeninu i v zimě,že?;-)

oskarek

8. 2. 2013 22:18

Normální člověk nedává v zimě recepty z rybízu. Je to sezoní záležitost.

Roxana

8. 2. 2013 21:54

Joo, já se dívala, jak to že jem to nenašla? Já zrovna bojovala s fotkou, nějak nešla vložit. A ani jsem netušila, že už je recept vidět!;-(

Já to neberu ve zlém, když tak to odstraním.:-!

spagetka spagetka

8. 2. 2013 21:42

Kfdyž si zadáš toto, tak zjistíš, co je tu zavařenin, džemů z červeného rybízu - není to příloha, ale zavařenina ju? To není výtka, jen používej vyhledavač - http://www.toprecepty.cz/vyhledavani.php?hledam=%C...

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: marmeláda z červeného rybízu červeny rybiz marmelada cerveny rybiz recepty marmeláda z červeného rybízu za studena rybizovy dzem rybízový jam jak zpracovat červený rybíz červený rybíz jam z červeného rybízu džem z černého rybízu jam z rybízu recepty z červeného rybizu vyroba dzemu marmelada z červeneho rybizu recept rybízový dźem za studena marmelada červeny rybiz marmeláda z červený rybíz recepty marmeláda z rybízu červeného mletí rybízu recept na marmeladu z cerveneho rybizu

Suroviny: rybíz červený, cukr krupice, skořice mletá, kyselina citronová, koření hřebíček, rum

TopRecepty.cz

Džem z červeného rybízu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LBmp