Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 919 kJ / 5 717 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,25 g |
Tuky | 392,05 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 2,08 g |
Sodík | 848 mg |
Sůl | 3,22 g |
Sacharidy | 456,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žloutky ušleháme s cukrem, za stálého šlehání přidáváme olej a vodu, postupně lehce vmícháme obě mouky smíchané s práškem do pečiva a nakonec opatrně sníh z bílků.
Krok 2: Pekla jsem na 180°C ve formě průměr 22 cm, dno vyložené pečícím papírem, boky potřené máslem.
Krok 3: Korpus je 3x prokrojený a natřený pistáciovým krémem.
Krok 4: Na krém uvaříme hustou kaši z mléka a mouky, necháme vychladnout a vešleháme po troškách do vyšlehaného másla s cukrem.
Krok 5: Nakonec vešleháme pistáciovou pastu.
Zveřejněno 16. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Spiderman pro Jiříčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q8By
Moje poznámka
Spiderman pro Jiříčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q8By
Nejnovější recepty
Líné koláče
Přidáno před 3 hodinami
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno před 16 hodinami
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno před 16 hodinami
Zapečené plátky patizonu
Přidáno před 16 hodinami
Staročeské čápy s mákem, švestkami a zakysanou smetanou
Přidáno před 16 hodinami
Piškotové řezy s tvarohovým krémem a ostružinovým přelivem
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Levandulový med (sirup)
Fitulka před 2 minutami
Segedínský guláš
Fitulka před 1 hodinou
Tvarohová náplň (nádivka)
hortenzie před 2 hodinami
Broskvová marmeláda z DP
vojfrancezska před 3 hodinami
Cuketová buchta
vojfrancezska před 3 hodinami
Kokosové Raffaello řezy
Andreamamene před 11 hodinami
"Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků
petrjkt před 11 hodinami
Uzené vepřové koleno na rybízu a zázvoru v pomalém hrnci
zewlbeastboy před 13 hodinami
Krkovička z trouby
Viera19@seznam.cz před 14 hodinami
Džem z červeného rybízu
douver před 15 hodinami
Tématické fráze:
pistáciová pasta recept,
spiderman z marcipanu,
postup z marcipánu a spidermana,
jak obarvit marcipán gelovými barvami,
pistáciová pasta
Suroviny:
vejce,
voda,
olej,
cukr,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
mouka hladká,
mléko,
máslo,
pistáciová pasta,
prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
marcipán,
potravinářské barvivo gelové
Komentáře (1)