Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 919 kJ / 5 717 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,25 g |
Tuky | 392,05 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 2,08 g |
Sodík | 848 mg |
Sůl | 3,22 g |
Sacharidy | 456,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žloutky ušleháme s cukrem, za stálého šlehání přidáváme olej a vodu, postupně lehce vmícháme obě mouky smíchané s práškem do pečiva a nakonec opatrně sníh z bílků.
Krok 2: Pekla jsem na 180°C ve formě průměr 22 cm, dno vyložené pečícím papírem, boky potřené máslem.
Krok 3: Korpus je 3x prokrojený a natřený pistáciovým krémem.
Krok 4: Na krém uvaříme hustou kaši z mléka a mouky, necháme vychladnout a vešleháme po troškách do vyšlehaného másla s cukrem.
Krok 5: Nakonec vešleháme pistáciovou pastu.
Zveřejněno 16. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Spiderman pro Jiříčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q8By
Moje poznámka
Spiderman pro Jiříčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q8By
Nejnovější recepty
Květákové karí placičky
Přidáno před 8 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 10 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 18 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Valašské frgály
bodie před 4 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 5 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 6 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 7 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 7 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 8 hodinami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 8 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 9 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 9 hodinami
Jogurtová bábovka
Cerpes před 9 hodinami
Tématické fráze:
pistáciová pasta recept,
spiderman z marcipanu,
postup z marcipánu a spidermana,
jak obarvit marcipán gelovými barvami,
pistáciová pasta
Suroviny:
vejce,
voda,
olej,
cukr,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
mouka hladká,
mléko,
máslo,
pistáciová pasta,
prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
marcipán,
potravinářské barvivo gelové
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.