Houbové „koložvárske“ zelí
Variace na kološvárské zelí, které má kořeny v rumunském Sedmihradsku. V tomto receptu je obohacené o lesní houby a jako tradičně v něm najdete i kysané zelí a rýži. Chutný pokrm, který poslouží jako příloha i hlavní chod.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 360 kJ / 1 520 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 68,70 g |
| Tuky | 28,32 g |
| Vláknina | 56,80 g |
| Cholesterol | 783 mg |
| Sodík | 4,41 g |
| Sůl | 10,79 g |
| Sacharidy | 221,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na troche oleja opražíme 1 nadrobno narezanú cibuľu. Pridáme mletú papriku, kapustu, premiešame a podusíme cca 15 minút.
Krok 2: V druhom hrnci opäť na troche oleja orestujeme nadrobno narezanú druhú cibuľu, pridáme narezané huby, osolíme, okoreníme a dusíme 15 minút.
Krok 3: Na troške oleja v treťom hrnci opražíme ryžu, zalejeme horúcou vodou, jemne osolíme a dusíme do mäkka.
Krok 4: Do vymasteného pekáča dáme polovicu podusenej kapusty, na ňu navrstvíme polovicu ryže a na ryžu podusené huby. Rozložíme druhú polovicu ryže a na ňu zvyšok kapusty.
Krok 5: Rozhabarkujeme smotanu, vajcia, mlieko, zalejeme pekáč. Pečieme zakryté v rúre pri strednej teplote asi 30 minút, potom odkryjeme a ešte 10 min dopečieme.
Zveřejněno 26. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houbové „koložvárske“ zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RBEO
Moje poznámka
Houbové „koložvárske“ zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RBEO
Nejnovější recepty
Batátová kaše
Přidáno před 4 hodinami
Krkovička s dýňovo-bramborovou kaší
Přidáno před 4 hodinami
Masová směs Mexiko
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí kousky s dýňovým pyré vhodné pro diabetiky
Přidáno před 6 hodinami
Zeleninové pyré s muškátovou dýní
Přidáno před 6 hodinami
Kakaová kolečka s čokoládou
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaná banánová buchta
brtna před 3 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
brtna před 3 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
brtna před 3 hodinami
Babiččina fazolačka
Marierosulkova před 4 hodinami
Rýžový nákyp s broskvemi
KetyHu před 5 hodinami
Vepřové plátky s krůtími játry a fazolkami
adelaku před 6 hodinami
Sekaná v anglické slanině
poirotka před 6 hodinami
Pečené brambory s masem a žampióny
Veritaska před 8 hodinami
Křehký jablkový koláč
Potocky před 9 hodinami
Tématické fráze:
zelí s houbami,
houbová čalamáda se zelím,
madarske zeli s houbami,
čalamáda ze zelí s houbami recept,
hřibový pekáč,
houbová tarhoňa,
zelí s s houbami,
recept na houbovy pekác,
zelí s z houbama,
houbová čalamáda s kysaným zelím,
recepty zeli,
necky na zelí,
koložvarské zelí babicovi recepty
Suroviny:
zelí kysané,
houby lesní,
rýže,
cibule,
smetana zakysaná,
mléko,
vejce,
paprika sušená sladká,
sůl,
pepř mletý,
olej
Komentáře (12)
Ja mám veľa kapusty a veľa húb, tak skúšam, ako som napísala nižšie
Mám v mrazáku ešte niekoľko balíčkov húb a potrebujem zvýšiť spotrebu kyslej kapusty, aby mi ubudlo zo súdka, tak vymýšľam
Ďakujem za komentíky
Terezko, paráda