Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bílý chléb - můj první z domácí pekárny

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 130 min Doba tepelné úpravy: 130 min

130 min (130 min tepelná úprava)

1. 3. 2013 01:34

Suroviny

Porce: 1 ks cca 750 g

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 636 kJ / 1 825 kcal
Bílkoviny59,75 g
Tuky10,15 g
Vláknina16,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy365,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Mám "Elektrickou pečící mini troubu De'Longhi Pangourmet EOB 2071",

která je spojením malé el. trouby a DP s kulatou pečící formou.

http://www.pangourmet.delonghi.com

Chléb je velmi chutný, jen se při krájení trochu více drobí.

---------------------

Při dalším pečení jsem 10% bílé mouky nahradila celozrnnou a 10% chlebovou pšeničnou (= 50 + 50 + 400 g)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jikotka Jikotka

1. 3. 2013 11:48

Pěkný chlebík :yes::yes::yes:

Dana61

1. 3. 2013 11:31

jsi šikulka - blahopřeji k prvnímu chlebíku:yes::-D prohlídla jsem si i tu tvoji troubu a musím říct, že je to dělo:yes: až mě opustí moje milovaná pekárna, budu uvažovat o koupi této novinky;-)

pekař

1. 3. 2013 11:06

S pečením chleba mám dobré zkušenosti,ale 350 ml vody na 5OO g mouky je dost,ale je to dané savostí mouky a na fotu kulatý chleba se nepekl v pekárně,to by byl takový hranatý,nebo je už pekárna na kulaté chleby?A pravý nedrobivý chleba je zadělaný žitným kváskem,má přirozenou kyselos a úplně jinou chuť než jen z pšeničné mouky.Dávám tak 2/3 hladká pšeničné chlebové a 1/3 je hladká žitná včetně kvásku.Kvásek se založí z hladké žitné mouky a vody,trvá to 3 dny a potom se kvásek ponechaná trocha asi 1 PL jen přikrmuje moukou žitnou,aby byl stále funkční a živý.Uchovávám ho v lednici.Několik let chleba nekupujeme,protože je vše z umělých kvasů plné chemie a Eček.Hezký den s dobrým domácím chlebem.:-)

cathleen cathleen (moderátorka)

1. 3. 2013 08:29

:-)Nadi, moc hezký chlebík:yes: Pokud bys chtěla míň drobivý, nahraď 80-100 g hladké mouky moukou žitnou chlebovou. Žitný kvásek nemáš? Ten taky odbourává drobivost;-)

tejaja tejaja

1. 3. 2013 07:09

Veľmi pekný chlieb, hlavne ten guľatý tvar sa mi páči :-D;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: chleba domácí pekárny recepty domácí chleba z pekárny recept recept na chleba z domaci pekarny chleba z domácí pekárny chléb z domácí pekárny recepty domaci chleba z pekarny chléb z domácí pekárny pšeničný chléb z domácí pekárny recept na chléb z domácí pekárny domácí chleba do pekarny domací chleb z pekarny recept na chleba v domácí pekárně recept na domácí chléb v pekárně recepty chleba domaci pekarna recept na domácí chleba v pekárně chleba s domácí pekárny recept recept na domácí chleba do pekárny recept domácí chleba z pekárny recepty chleba v domací pekárně recepty domácí chleba do domácí pekárny

Suroviny: voda, olej, sůl, kmín celý, mouka, droždí čerstvé

TopRecepty.cz

Bílý chléb - můj první z domácí pekárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ykKE