Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota11 646 kJ / 2 784 kcal
Bílkoviny99,16 g
Tuky55,79 g
Vláknina27,83 g
Cholesterol316 mg
Sodík344 mg
Sůl0,71 g
Sacharidy457,28 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vošouch má podle krajů více názvů např.- báč, toč, cmunda....

Výborné je k němu kyselé zelí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Zdeňka

9. 8. 2012 14:13

Lidi,dala bych si vošouch s cmundou a jako přílohu bramborák. :-p

vladapoki

8. 6. 2010 18:10

Docela mne překvapuje, že se typicky plzeňský název pro bramborák "Vošouch" říká i v jiných krajích...
Vždy jsem měl za to, že jinde je to prostě "cmunda" :-)

paajus

7. 1. 2010 13:17

mnam mnam...:yes:

Jenda1

25. 3. 2009 22:30

Jaňulko,už mám recept v oblíbených a o víkendu určitě přijde na řadu.:-) Kombinace česnek a majoránka je kouzelná. To zaslouží bodík.;-):yes::yes::yes:

Vaclav Fronek

24. 3. 2009 10:48

Jani z J.Hradce. Máš pravdu, že je to jídlo našich babiček , našeho kraje a taky někdo říká jako ty kynutá cmunda i jako já a nebo i spolu Kynutá na pekáči. Jíme to teplé i studené. Je to bezva jen tak flák studeného dílu odkrojit a s okurkou jako studený prejt na pekáči Mňam.:-p

Bibinka

24. 3. 2009 10:20

Holky díky, díky!!!
Jani R., taky se tomu říká kynutá cmunda(jak říká HankaPu)-ono to má tolik názvů....
Elizo, uzený a kyselé zelí, to nemá chybu, ale já to dělala k večeři, tak jenom s tím zelím a skoro bychom ten pekáček sež..., manžel to jedl i k snídani:-O;-)My tyhle věci máme moc rádi- kuchyně našich babiček...:yes:

Vaclav Fronek

24. 3. 2009 09:39

U nás je to téměř jako " Cmunda na pekáči" +bodík

HankaPu

24. 3. 2009 00:10

Tak u nás se tomu říká kynutá cmunda a fakt je to pochoutka:-) máš bodíka:yes:

Eliza

23. 3. 2009 23:53

Taky se mi to líbí...:-p Jenže doma k tomu budou vyžadovat uzené a zelí, případně špenátek... Jsou děsně zmlsaní, ale na chalupě je to kupodivu opouští. Nebo chápou, že tam moje vařivá vášeň ustupuje ve prospěch slunění a lenošení...;-) Takže - vytisknu a realizace mě nemine...:-)!

JanaDorazinova

23. 3. 2009 23:47

Bože, to vypadá žravě! Je to něco, jako bramborák na plech, ne? Já jsem kdysi něco podobného dělala a říkali jsme tomu chudobnica;-) Za chutě, které jsi na večer udělala ti letí z Orlové plusík!

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelů

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kynutá cmunda kynutá cmunda na plech cmunda na plech kynuta cmunda v troube kynutá cmunda na plechu bramborák na plech litá cmunda cmunda kynutá báč recept plzenský bác recept cmunda recept bramborák na plechu plzenský vošouch bramborový báč cmunda na pekáči plzeňský báč bramborák v pekáči recept na báč cmunda na pekáč lity bramborak

Suroviny: mouka hladká, brambory, mléko, vejce, sádlo, cibule, droždí, česnek, cukr, sádlo, škvarky se sádlem, majoránka, pepř mletý, sůl

TopRecepty.cz

Vošouch

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q115