Vošouch
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 11 469 kJ / 2 741 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,86 g |
Tuky | 55,37 g |
Vláknina | 30,70 g |
Cholesterol | 316 mg |
Sodík | 336 mg |
Sůl | 0,71 g |
Sacharidy | 455,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Vošouch má podle krajů více názvů např.- báč, toč, cmunda....
Výborné je k němu kyselé zelí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 8. 2012 14:13
Lidi,dala bych si vošouch s cmundou a jako přílohu bramborák.
8. 6. 2010 18:10
Docela mne překvapuje, že se typicky plzeňský název pro bramborák "Vošouch" říká i v jiných krajích...
Vždy jsem měl za to, že jinde je to prostě "cmunda"
Vždy jsem měl za to, že jinde je to prostě "cmunda"
7. 1. 2010 13:17
mnam mnam...
25. 3. 2009 22:30
Jaňulko,už mám recept v oblíbených a o víkendu určitě přijde na řadu. Kombinace česnek a majoránka je kouzelná. To zaslouží bodík.
24. 3. 2009 10:48
Jani z J.Hradce. Máš pravdu, že je to jídlo našich babiček , našeho kraje a taky někdo říká jako ty kynutá cmunda i jako já a nebo i spolu Kynutá na pekáči. Jíme to teplé i studené. Je to bezva jen tak flák studeného dílu odkrojit a s okurkou jako studený prejt na pekáči Mňam.
24. 3. 2009 10:20
Holky díky, díky!!!
Jani R., taky se tomu říká kynutá cmunda(jak říká HankaPu)-ono to má tolik názvů....
Elizo, uzený a kyselé zelí, to nemá chybu, ale já to dělala k večeři, tak jenom s tím zelím a skoro bychom ten pekáček sež..., manžel to jedl i k snídaniMy tyhle věci máme moc rádi- kuchyně našich babiček...
Jani R., taky se tomu říká kynutá cmunda(jak říká HankaPu)-ono to má tolik názvů....
Elizo, uzený a kyselé zelí, to nemá chybu, ale já to dělala k večeři, tak jenom s tím zelím a skoro bychom ten pekáček sež..., manžel to jedl i k snídaniMy tyhle věci máme moc rádi- kuchyně našich babiček...
24. 3. 2009 09:39
U nás je to téměř jako " Cmunda na pekáči" +bodík
24. 3. 2009 00:10
Tak u nás se tomu říká kynutá cmunda a fakt je to pochoutka máš bodíka
23. 3. 2009 23:53
Taky se mi to líbí... Jenže doma k tomu budou vyžadovat uzené a zelí, případně špenátek... Jsou děsně zmlsaní, ale na chalupě je to kupodivu opouští. Nebo chápou, že tam moje vařivá vášeň ustupuje ve prospěch slunění a lenošení... Takže - vytisknu a realizace mě nemine...!
23. 3. 2009 23:47
Bože, to vypadá žravě! Je to něco, jako bramborák na plech, ne? Já jsem kdysi něco podobného dělala a říkali jsme tomu chudobnica Za chutě, které jsi na večer udělala ti letí z Orlové plusík!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 1 hodinou
Sýrový chléb
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 3 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Hrnková buchta (s čímkoliv)
TynkaBal uvařila před 18 minutami
Marinovaný kuřecí řízek v kukuřičném kabátě
Hanka004 uvařila před 29 minutami
Marinovaná pomerančová kuřecí prsa
tara23 uvařila před 30 minutami
Houbová polévka na paprice
Monyk uvařila před 1 hodinou
Dršťková polévka z hlívy
Fitulka uvařil před 1 hodinou
Vepřový řízek naruby
katka.zaple uvařila před 1 hodinou
Brambory zapečené s uzeným masem a sýrem
sm57@seznam.cz uvařila před 2 hodinami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 7 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zdeněk Pohlreich radí, jak zvýšit kvalitu školního stravování: Nechte děti jíst, co chtějí, organismus si z toho něco vybere
Sachr dort z jablek: Dokonale vláčná a úžasně šťavnatá varianta rakouské klasiky ozdobená ořechy chutná božsky
Vratič obecný je známá bylina s repelentními účinky. Z jeho květů si snadno vyrobíme domácí repelent
Další recepty
Tématické fráze: kynutá cmunda kynutá cmunda na plech cmunda na plech kynuta cmunda v troube kynutá cmunda na plechu bramborák na plech litá cmunda cmunda kynutá báč recept plzenský bác recept cmunda recept bramborák na plechu plzenský vošouch bramborový báč cmunda na pekáči plzeňský báč bramborák v pekáči recept na báč cmunda na pekáč lity bramborak
Suroviny: mouka hladká, brambory, mléko, vejce, sádlo, cibule, česnek, cukr, sádlo, škvarky se sádlem, majoránka, pepř mletý, sůl
Vošouch
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q115
10 názorů