Jáhly s dušenou mrkví na kari

petram Kuchařka:

Bezmasá jídla 3 názory

Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři
54

Suroviny

1 hrnek jahel
1,5 hrnku zeleninového vývaru nebo vody
3 mrkve
1 velká cibule
2 lžičky kari koření
sůl
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Jáhly přebereme a 3x spaříme vroucí vodou (zbavíme je tím hořkosti).

  2. Poté je nasypeme do 1.5-násobku osolené vody, ve které můžeme rozpustit i kostku zeleninového bujonu, a na mírném ohni vaříme 15 minut, až se všechna voda vsákne.

  3. Na oleji orestujeme drobně nakrájenou cibuli. Když je cibule zlatavá, přidáme kari koření a krátce orestujeme, aby se rozpustilo v tuku a rozvonělo.

  4. Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, podlijeme trochou vody a pod pokličkou 10 minut podusíme.

  5. Vmícháme do uvařených jahel, přiklopíme pokličkou a necháme asi 10 minut „dojít“, aby se propojily chutě. Podle potřeby dosolíme.

Poznámka

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy

Ohodnoťte recept: Jáhly s dušenou mrkví na kari

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Peťko, vidím jen obrázek a je mi jasné, že je to tvé!:-). Líbí se mi jáhly v kombinaci s mrkví. Potřebovala bych si tak nějak hromadně pro sebe uložit všechny tvé recepty, ale to nějak nejde, takže si je budu do složky ukládat po jednom;-)

    Odpovědět

  • IvanaLK IvanaLK

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Verim, ze chutna vyborne. Mrkev na kari je vynikajici, hezky recept.

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo