Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mléčné francouzské houstičky

Světlé houstičky připravené z omládku, vejce, sušeného mléka a másla necháme vykynout a pak krátce pečeme. Houstičky krásně voní po másle, jsou lehké, mírně sladké a měkké, určitě si je také oblíbíte.

Hodnocení receptu je 5,0 (41×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 46 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 16 min bez doby kynutí

46 min (30 min příprava + 16 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

23. 4. 2013 10:51

Suroviny pro 18 kusů

18 kusů

Nutriční hodnoty

Energie12 448 kJ / 2 975 kcal
Bílkoviny70,98 g
Tuky90,56 g
Vláknina15,40 g
Cholesterol 399 mg
Sodík 641 mg
Sůl1,52 g
Sacharidy461,36 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

spagetka spagetka

23. 4. 2013 13:01

cathleen: Určitě, už si konečně s novým sporákem tykám ;-);-):-D:-D

senky senky

23. 4. 2013 12:59

Krásné a že dobré, o tom nepochybuju:yes::yes::-K

cathleen cathleen

23. 4. 2013 12:56

spagetka: :-8budu ráda. Přidáš fotku?:-K

spagetka spagetka

23. 4. 2013 12:47

hm, to udělám :yes:

dexulka

23. 4. 2013 12:31

Tyhle houstičky jsem si zamilovala,když jsem žila ve Francii a tady jsou poměrně drahé,tak moc děkuji za recept.Určitě se do nich v brzké době pustím ;-):yes: Mám je ráda i (ač to může někomu připadat divné) se šunkou či sýrem typu Brie :-8 Vyzkoušejte někdy ;-)

cathleen cathleen

23. 4. 2013 12:10

vseumel::-8děkuju. Snažila jsem se udělat je podle prodávaných mléčných houstiček, které všem okolo mě moc chutnají. Na rozdíl od těchto domácích jsou v těch kupovaných i emulgátory, zahušťovadla a antioxidanty (:-D musela jsem si na to drobounké písmo na pytlíku vzít manželovy brýle)

zizala: díky, vyzkoušej;-)

zizala zizala (moderátorka)

23. 4. 2013 12:06

Krásné jsou :yes:

vseumel

23. 4. 2013 12:06

To je brioche (brioška). Vypadá moc hezky. To je taková francouzská vánočka.

cathleen cathleen

23. 4. 2013 11:41

snazilka: lehce voní máslem, herou a tím mlékem (opravdu lehce a nevtíravě), mírně sladké, jsou lehounké, velice měkké (bez kůrky) a trošku "mastnější" než obyčejná kupovaná vánočka.

Irule Irule

23. 4. 2013 11:37

krásné, mňam :-p;-):yes:

snazilka

23. 4. 2013 11:25

Já bych, prosím, nutně potřebovala ochutnat tyhle "buchtičky bez ničeho":-)) Jaké asi jsou?

rozmarynaH rozmarynaH

23. 4. 2013 11:04

No, hezké houstičky a jsou určitě i chutné:-K:yes:

1 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: mléčné housky mléčné housky recept domaci mlecne housticky mléčné buchtičky sladké houstičky recept na mléčné housky mlecne pecivo maslove houstičky mlečné recepty láďa hruška francouzské bagety francouzské buchticky francouzské pečivo recept měkké houstičky mléčná houska recept recept francouzská bageta ládi hrušky mléčné pečivo recept mléčná houska sladké maslové houstičky láďa hruška peče housky mléčné bagetky

Suroviny: voda, med, mouka hladká, droždí, voda, vejce, cukr, máslo, tuk hera, sůl, mléko sušené, mouka hladká

TopRecepty.cz

Mléčné francouzské houstičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BXRo