Suroviny pro 8
8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 941 kJ / 4 766 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 283,11 g |
| Tuky | 133,83 g |
| Vláknina | 167,09 g |
| Cholesterol | 400 mg |
| Sodík | 1,01 g |
| Sůl | 1,53 g |
| Sacharidy | 560,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nařežeme na kousky, osolíme, opepříme a na pánvi rychle opečeme.
Krok 2: Pak dáme do jiné nádoby, na zbylém omastku opečeme cibuli do sklovata.
Krok 3: Potom přidáme brambory, nakrájené na plátky, česnek, nakrájená rajčata, zalijeme vývarem a dusíme do doby, dokud nejsou brambory napůl uvařené.
Krok 4: Pak přidáme zpět maso, rýži, celerovou nať, nařezanou papriku, feferony (dle chuti), ještě málo osolíme a dáme zapéct do trouby (asi půl hodiny). Dle potřeby dolijeme vývarem s rajčatovým protlakem. Petržel přidávám téměř na konec, spíš na ozdobu, ale samozřejmě ji lze vmíchat při zapékání.
Zveřejněno 11. 5. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chorvatský džuveč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qp5G
Moje poznámka
Chorvatský džuveč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qp5G
Nejnovější recepty
Rizoto ze zbytků masa
Přidáno před 9 hodinami
Dvoubarevné těsto univerzální
Přidáno před 9 hodinami
Rohlíčky s marmeládou
Přidáno před 11 hodinami
Cottage placky s celerem
Přidáno před 11 hodinami
Bylinková rýže se žampiony
Přidáno před 12 hodinami
Sladkokyselé kuře z Hradce
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krabí pomazánka
Sahula před 2 hodinami
Vepřové kotlety na česneku
Kajkajak před 2 hodinami
Bramborové knedlíky
Kajkajak před 2 hodinami
Tvarohovo-pudinková bábovka s čokoládou
Lida.Rose před 3 hodinami
Květáková s krupicovým kapáním
Kajkajak před 4 hodinami
Krůtí prsa na hříbkách
p.stefunova před 5 hodinami
Smažená marinovaná vepřová kotleta
Leni1970 před 5 hodinami
Křenová omáčka s uzeným
Lida.Rose před 6 hodinami
Tatarák z olomouckých tvarůžků
mazlak před 6 hodinami
Tématické fráze:
chorvatské recepty,
džuveč,
balkánský džuveč,
recepty dzuvec,
recept na džuveč,
džuveč recept,
recept dzuvec,
recepty na džuveč,
džuveč v troubě,
chorvatská rýže,
krutí džuveč,
džuveč recepty,
rýže džuveč,
džuveč top recepty,
top recepty džuveč,
dzuvedz ryze,
chorvatké recepty,
recept žuveč,
chorvatské recepty s rýží,
chorvatsky recepty
Suroviny:
maso,
tuk,
cibule,
česnek,
brambory,
pepř,
rýže,
rajče,
paprika čerstvá červená,
protlak rajčatový,
sůl,
nať celerová,
feferonka,
vývar masový,
petržel
Komentáře (7)
najdete je na www.i-keramika.cz
doufám že příspěvek nesmažou, nechci aby to vypadalo jako laciná reklama. já jen, že málokdo ví že se to dá u nás koupit a pak se s tím chudáci lidi tahaj z dovolený, je to velký, těžký a zabírá jim to místo - místo toho aby si raději z bulharska dovezli flašku rakije...
Teraz bez chuti k vareniu!