Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Stroganoff dle mé tchýně

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

24. 6. 2013 18:11

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energie5 193 kJ / 1 241 kcal
Bílkoviny122,33 g
Tuky49,38 g
Vláknina31,65 g
Cholesterol 297 mg
Sodík 584 mg
Sůl1,15 g
Sacharidy69,55 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento recept mám od své tchýně a podobný s máslem jsem tu nenašla. Pokud někdo vyštrachá nějaký podobný, ať ho sem přidá. Přidáváni fotek požadováno !

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

25. 6. 2013 08:44

Asi bude nejlepší když někdo uvaří a pŕidá komentář o tom jak chutnalo.
Máslo se muže v množství redukovat,125 gramu na maso a 125 gr.a cibulku.
Nedoporučuji jenom s čistým olejem, nebude to dobré. :-p

Porada

25. 6. 2013 08:32

Dobré ráno vespolek:-K. Můj původní komentář neberte jako kritiku (ani jako slušnou),ale naopak jako zastání pí.Hrozné a vysvětlení situace s okurkou apod. pí.Kopýtkové a p.Tetřevovi.
Recept není pobuřující,naopak.Velmi připomíná ruský recept, jen toho másla je dost.:-8
Druhým komentářem jsem se distancoval od diskuze a již nekomunikoval.
Nejsem autorem včerejších dementních komentářů pod mým zneužitým "nickem". :-!

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

25. 6. 2013 07:51

spagetka:Jaksi jsem je nestihla přečíst a našla jsem ráno asi 68 vzkazu k tomuto receptu, stihli jste to asi včas vymazat !
Já netuším ,ale proč je ten recept tak provokující ? :-D
Myslela jsem,že zapadne a nikoho nepopudí,takže ..... :-?

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

25. 6. 2013 07:47

kuki:Jo ale, smrt bude velice příjemná !:-D

spagetka spagetka

25. 6. 2013 07:44

Veronika.Hrozna: Blbost, jen je sem dávej, taky sem dávám dle jiných "blbiny":-D:-D. Hele ty nejhnusnější komentíky vymazal admin i moderátorky, a ty slušné od neregi se nechaly, ono i kritizovat se dá slušně.
Porada i jitkas mají sice pravdu, jitkas aspoň shrnula vznik receptu, což je dobře :yes:, ale já taky dávám recepty z rodinného stříbra, i když neodpovídají údajně originálnímu receptu.

Jitkas

25. 6. 2013 07:34

Porada ma pravdu, kdyz rika, ze v puvodnim receptu zadne okurky ani zampiony nebyly. Recept vytvoril dr. Strogonov, kdyz ho vyslala carevna Marie, aby lecil posadku jedne lodi, otravenou zkazenymi slanecky. Strogonov nasel vsechny v silenem stavu, byli prakticky vysileni uplavici. Tak vzal hovezi maso, nakrajel ho na tenke nudlicky a nalozil ho do zakysane smetany a hodne cibule. Tu zakysanou smatanu, aby maso bylo krehke, cibuli proti disenterii. V puvodnim receptu bylo tedy jenom toto. Legenda rika, ze je opravdu zachranil. A jelikoz na one lodi byli pritomni i clenove carske rodiny (jeli si zalovit velryby), po navratu do Petrohradu jidlo nechali pripravit na carskem dvore. Kuchari ho pochopitelne upravili, ale je fakt, ze ty kysele okurky a zmpiony tam opravdu nepouzili. Takto neznam, ale prakticky jsem nasla asi 10 receptu a kazdy je jiny. Ten, co tvrdi, ze je nejpodobnejsi originalu, ktery varili na carskem dvore, pochazi z "Kavarny Puskin" v Petrohradu (tak ho vari odjakziva - tj. jeste pred Velikou rijnovou) a tam neni ani okurka, ani zampion. Jinak jsem pro, kazdy podle sve chuti. Kdyz ho tchyne Veroniky vari takto, nevim, kde je problem. Recept s okurkou je tu taky, mozno si vybrat. Ale v orig. recepture proste okurku nenajdete. Toho masla je opravdu hodne, ovsem staci ho ubrat, vyzkouset a pak porovnavat. Muj prvni a posledni prispevek a narusuje-li "moralku", klidne ho smazte.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

25. 6. 2013 07:27

spagetka: Já nevěděla ,že takovým jídlem rozzuřím "dietní" fanatickou veřejnost . Velice se za to omlouvám! Babička měla svoje recepty takové jako moje tchýně, ale už je nebudu posílat sem abych nepopudila.:-D

spagetka spagetka

25. 6. 2013 07:20

Veronika.Hrozna: To máš pravdu, úplně slyším moji babičku, mrňavá jak já, zato bříško hodně veliké, aspoň vím, po kom jsem ;-):-D, když jí lékař řekl, že by se měla stravovat šetrněji a nevařit tak sytá jídla - babička se rozzuřila, že ji chce utrápit a umořit hladem, nikdy své stravovací návyky nezměnila :-D:-D:-D:-D. Recept sice vydatný, nicméně velmi dobrý. Ouplně to chutná můj jazýček:-p:yes:
Porada (neregistrovaný/á) - autorka ho nevydává za origi recept, ale za recept tchýňky, to je dost rozdíl ne?

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

25. 6. 2013 07:10

kuki:Opravdu to není jídlo pro dietní kuchyni a nic takového jsem v předpisu netvrdila ! Opravdu je tam 400 gr. kvalitního másla a nám to chutná ! Máslo a cibule přidají masu opravdu dobrou chuť. Udělala jsem jenom jednu změnu a to místo 33 % smetany,kterou dávala tchýně dávám jenom 10% smetanu na vaření. Tchýně byla napolovic maďarka a němka ,a vařila velmi kaloricky vydatná jídla . Ke dietní kuchyni ani nepřičichla,natož aby věděla co to vubec "dietní" kuchyně je. :-D

1974andrea 1974andrea

24. 6. 2013 23:22

Já jsem asi nikdy originál ruský nejedla a myslím, že mnoho z nás tady taky ne... Je tu spousta variant, zrovna tak jako na naši svíčkovou, tak nechápu, co je tu zase za diskuze:-S Verčo, mně by tohle jídlo určitě chutnalo a myslím, že by mi bylo jedno, jak se to jmenuje;-):yes:

Porada

24. 6. 2013 22:13

Pokud si prostudujete opravdu podrobně ruskou kuchyni, tak zjistíte, že v originálním receptu se okurky,žampiony apod. vůbec nevyskytují.;-)

Anděla Kopýtková

24. 6. 2013 21:28

Mimochodem koukám do postupu a opravdu tam je 400 g másla!! To musí bejt žlučníkovej záchvat jak dělo po takový palbě od tchýně! :-O:-O

spagetka spagetka

24. 6. 2013 21:24

jarda Kadic:Jirko, xjurny je admin nikoli moderátor ;-);-)

jarda Kadic jarda Kadic

24. 6. 2013 21:21

Anděla Kopýtková: Ty vaše přiblblý komentáře vám mažou ne autoři receptů, ale moderátorky,které to zde mají na starosti.

xjurny xjurny

24. 6. 2013 21:18

Komentáře jsem promazával já :-).

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: stroganov z falešné svíčkové svíčková stroganoff řízek stroganoff beef stroganoff recept kuřecí stroganov originál stroganoff recept stroganov recept original minutky z falesne svickove řízek stroganov svickova ala stroganoff originál svíčková stroganov hovězí zadní baby beef recept hrníčková kuchařka vodouch stroganoff svíčková stroganov original co je stroganoff baby beef recept strogonov recept stroganov original stroganoff recept original

Suroviny: roštěnec hovězí, cibule, žampióny, smetana na vaření, mouka hladká, hořčice plnotučná, pepř černý, sůl, petrželka

TopRecepty.cz

Stroganoff dle mé tchýně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BXWW