Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kvašená zázvorová limonáda (ginger beer)

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

25. 6. 2013 07:25

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie3 555 kJ / 850 kcal
Bílkoviny1,00 g
Tuky0,40 g
Vláknina1,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 11 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy210,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zázvor, podobně jako oddenky řady dalších rostlin, obsahuje bakterie mléčného kvašení (Lactobacillus hilgardii), které jsou schopné anaerobně převádět cukr na kyselinu mléčnou. Výsledná limonáda je jemně perlivá a má příjemnou zázvorovou chuť, ostrost zázvoru se kysáním sníží. Navíc je velmi zdravá, léčivé účinky zázvoru jsou doplněny přítomností lactobacillů.

Při mléčném kvašení nedochází ke vzniku alkoholu, nápoj je nealkoholický!

Zdroj receptu: http://zkvaseno.blogspot.cz/2012/09/divoka-zazvoro...

Obdobné recepty (v angličtině):

http://alifeunprocessed.blogspot.cz/2012/02/lacto-...

http://wellpreserved.ca/how-to-make-ginger-beer-fe...

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

hanes24

26. 6. 2013 07:17

Jdu na to!!!:yes::yes::yes:

Betyna

25. 6. 2013 20:46

:yes: zajímavé, dělávám jinak a tohle musím vyzkoušet, protože zázvor mám moc ráda

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

25. 6. 2013 13:39

ZTak to zkusím, superka, zázvor mám moc ráda, takže na osvěžení perfektní i co se týče zdraví, díky Petruš:yes:

rozmarynaH rozmarynaH

25. 6. 2013 09:14

Hmm, zajímavé:-O Rozhodně vyzkouším:yes::yes:

Ivana Ch

25. 6. 2013 09:09

:-O:-)):yes::yes::yes

Zkvaseno

25. 6. 2013 08:53

Ehm - při divokém kvašení vzniká neptarně alkoholu - ale pokud se pije čerstvá - tedy pár dní po zakvašení, tak je to množství nedetekovatelné.

Zázvor neloupaný, ale omytý a především v dobré kondici - nesmí být svraskalý a nebo dokonce kvašený.

Hodně štěstí při kvašení :-)

spagetka spagetka

25. 6. 2013 08:29

petram: už jsem převařila vodu, chladí se a mažu ještě pro zázvor, v lednici mám ždibeček.

AniCiz

25. 6. 2013 08:25

:yes:skvělý recept..zázvor máme rádi,proto udělám hned..děkuji:-K:-K:-K

petram petram

25. 6. 2013 07:31

spagetka: V původním receptu je opravdu neloupaný, protože většina lactobacillů je prý na slupce a kolem ní. Když jsem limonádu dělala prvně, byla jsem tak natěšená, že jsem z roztržitosti nedočetla recept a zázvor oloupala. Nic se nestalo, zkvasilo to taky :)

spagetka spagetka

25. 6. 2013 07:28

Fakt neoloupaný? Hm to zkusím, mám žížalu, teda žízeň, aby nedošlo k záměně za jistý nick, Jaru, chápeš že jo ;-):-D
Ukládám k vytvoření :-p:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zkvaseno.blogspot.cz zázvorova limonada zkvašeno.cz ginger limonáda perlivá zázvorová limonáda mléčné kvašení recepty zkvaseno ginger bier jak se vaří zázvorová limonáda domácí zázvorová limonáda recept na kvašené nápoje mléčné kvašení recept kvašený zázvorovy nápoj zázvorový sirup bez alkoholu recepty kvašená bezová limonáda meduňkovo zázvorový sirup zázvorová limonáda převařená zázvorová limonáda kvasit zázvorová limonáda recept fermeentovana limonada zazvor

Suroviny: zázvor čerstvý, cukr, voda

TopRecepty.cz

Kvašená zázvorová limonáda (ginger beer)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GXl3