

Tvarohovo-rybízový koláč
Suroviny
- Těsto:
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 2 vejce
- 1/2 hrnku moučkového cukru
- 1/4 hrnku oleje
- 1/2 hrnku mléka
- 1/2 prášku do pečiva
- Tvarohová náplň:
- 500 g jemného tvarohu
- 200 g másla
- 2 vanilkové cukry
- 3 lžíce moučkového cukru
- Želé:
- 1/2 l rybízové šťávy
- 1/2 l vody
- 2 Zlaté klasy
- 3 lžíce krystalového cukru
- rybíz
- rybízová marmeláda
Postup přípravy receptu
Cesto : Všetky ingrediencie vyšľaháme, cesto dáme na plech a upečieme. Upečené necháme vychladnúť.
Náplň: Maslo vyšľaháme s cukrom, postupne všľaháme tvaroh a vanilkový cukor.
Želé: Šťavu a vodu dáme variť do hrnca, pričom z vody trocha odoberieme na Zlatý klas. Keď šťava s vodou začnú vrieť, vlejeme v zvyšnej vode rozmiešaný Zlatý klas a uvaríme husté želé. Vmiešame cukor a necháme chladnúť.
Na upečené cesto rozotrieme v tenkej vrstve ríbezľový lekvár a naň navršíme náplň. Na tvarohovú náplň rozsypeme ríbezle (husto).
Nakoniec polejeme vlažným želé a v chladničke necháme dobre stuhnúť.
Poznámka od kuchařky
Namiesto Zlatého klasu dostať v Čechách Krémový prášek. Puding použite len v najnevyhnutnejšom prípade, nie je to ono.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Tvarohovo-rybízový koláč
-
Ďakujem dievčatá, zberala som posledné ríbezle, tak aby nepovedala rodinka, že na nich nemyslím
-
tejaja:Terezko, krásný a osvěžující koláč do těchto horkých dnů. Máš to moc pěkné
7.bod
-
-
Vypadá krásně svěže.
V tomhle počasí k nezaplacení.
Bodík!
-
Moooc lákavé
škoda, že nemám rybezle
-
spagetka: Víííím
-
Teri, tys provokatérka, víš