Krkovičkové plněné válečky

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: dělala jsem v PH 5-6 porcí Vepřové maso 6 názorů

Suroviny

6 plátků vepřové krkovice
2 větší cibule
2 stroužky česneku
Na náplň:
kremžská hořčice
2 vejce natvrdo uvařené
6 ks sušených rajčat v oleji
sterilované kapie
staročeské koření
1 litr vývaru nebo 1 masox
asi 2 lžíce hladké mouky na zahuštění
sůl
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky krkovice si naklepeme na tenko, aby se nám dobře balily, osolíme je, posypeme staročeským kořením a potřeme kremžskou hořčicí.

  2. Na náplň dáme téměř polovinu vajíčka, polovinu sušeného rajčete( to jest 1 kus), několik sterilovaných kapií, válečky zabalíme, ovážeme, nebo přichytíme kovovými jehlami a necháme odpočinout. Zatím si nakrájíme na jemno cibule, kterou si osmažíme na trošce oleje a k ní přidáme válečky a ze všech stran je opečeme. Pak všechno přendáme do PH, na válečky dáme pokrájený česnek, nasypeme mouku na zahuštění, nalijeme vývar, osolíme a necháme 3 hodiny pomalit.

  3. Lze dělat normálně na sporáku, kdy po opečení válečků pokračujeme stejně, jen mouku dáme nakonec rozmíchanou v trošce vývaru.

Poznámka

Původně jsem měla na mysli takové vepřové jako španělské ptáčky a nakonec jsem to vymyslela trochu jinak, ale také chutně.

Kdo nemá rád kousky ve šťávě, může rozmixovat.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krkovičkové plněné válečky

Tématické fráze: recept na plněné vepřové válečky plněný vepřový váleček stavnate krkovickove platky prima - plněný řízky-recepty plněné vepřové válečky vepřový váleček plněný plněné krkovičkové řízky recepty na krkovickove platky recept veprovy valecek

Zapomněl/a jsem heslo