Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pekáček plný dobrot, aneb "tři v jednom"

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

18. 9. 2013 17:43

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 649 kJ / 1 350 kcal
Bílkoviny40,75 g
Tuky99,70 g
Vláknina6,60 g
Cholesterol 224 mg
Sodík 3,51 g
Sůl8,40 g
Sacharidy61,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Olivy jsou spíše na dozdobení, měla jsem poslední a tak jsem je tam přidala.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

18. 9. 2013 20:34

tejaja: souhlasím, měla jsem je žluťoučké a upečené, viz obrázky, proto je přidávám;-);-);-);-)

tejaja tejaja

18. 9. 2013 19:54

dievčatá, neviem, čím to je, ale v polievke mám takú skúsenosť ako píšete, zemiaky sú tvrdšie, hlavne na povrchu. Keď som ale robila toto, čo Ivka, tak tie zemiaky boli fakt také ako píše, mäkké, žiadna zmena farby. Možno je to tým, že je tam aj mäso, šťava z neho sa uvoľňuje...;-)

rozmarynaH rozmarynaH

18. 9. 2013 19:23

1974andrea: Andrejko, zeptám se kamarádů chemiků (potravinářských). Neříkám, že to bude zítra, ale rozhodně odpověď zde zveřejním. Vím, že to není nešikovností kuchařek, ale nějakou chemickou reakcí kyselého a pravděpodobně škrobu nebo něčeho jiného (mám právě ověřeno, kromě brambor i z dýně, ale ta škrob neobsahuje, ale škroby se štěpí na cukry). Nevím, ale zjistím.

1974andrea 1974andrea

18. 9. 2013 19:13

rozmarynaH:, maris: Tak aspoň, že nejsem sama;-) Vím právě, že tam dochází k nějaké reakci, takže se prostě neuvaří.

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

18. 9. 2013 18:55

rozmarynaH: jukni se na fotky, brambory jsem měla po celou dobu krásně žlutoučké, tvrdé nebyly, jen jsem je hlídala po celou dobu, ale jednodušší je je uvařit vedle, to udělám příště, abych u toho taik nestepovala:-)):-))

savlinka savlinka

18. 9. 2013 18:46

:yes::yes::yes:hned bych si dala;-)

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

18. 9. 2013 18:43

1974andrea: já jsem to hlídala po celou dobu pečení, takže opravdu pohoda, bez problémů, manžel by jinak nejedl, to je kritik;-);-)

rozmarynaH rozmarynaH

18. 9. 2013 18:42

1974andrea: Andrejko, brambory vždycky ztvrdnou, když přidáš kyselé zelí a naberou takovou lehce narůžovělou barvu. Na typu brambor nezáleží. Kdybys dělala kompot z dýně. Musí se dýně nejprve naložit do ředěné octové vody (která se pak vylije) a dýně pak není rozpatlaná a dá se s ní dál pracovat. Takže já brambory vařím oděleně. Kuře a zelí dohromady a brambory zvlášť.

maris maris

18. 9. 2013 18:39

1974andrea: Andrej - mám stejnou zkušenost, do zelňačky vařím taky brambory zvlášť a uvařené si zaléváme polévkou až na talíři.
Možná, že když se to dlouho peče, přikryté, tak změknout bez problémů.
Kuře na zelí dělám často, ale nikdy by mě nenapadlo do kyselého zelí přidat olivy.;-):-)

1974andrea 1974andrea

18. 9. 2013 18:35

varilamyskakasicku:Možná záleží na varném typu brambor. Mně se prostě několikrát stalo, že se v zelňačce neuvařily, od té doby je tam vkládám radši až povařené;-).

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

18. 9. 2013 18:22

1974andrea:Ale podle mne záleží i na množství zelí, brambor a dalšího..

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

18. 9. 2013 18:19

1974andrea: tak já jsem normálně brambory omyla, pokrájela na kostky a dál, jak píši, občas jsem tam koukla, podlila pivkem a zase přiklopila, když bylo vše měkké, pak jsem odklopila a dál dopekla, naopak Andrejko, jsem se spíš bála, aby nebyly brambory moc měkké, to my nemáme rádi, takže jsem to hlídala, ale nemělo to chybku;-

1974andrea 1974andrea

18. 9. 2013 18:16

Ivčo, ty brambory jsou vařené nebo syrové? Mám zkušenost, že se neuvaří, pokud se syrové vloží do syrového kysaného zelí.

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

18. 9. 2013 18:16

rozmarynaH: já jsem měla doma, co je v surovinách, takže jsem ani nepřemýšlela dál, jen jsem jukala, jak to vypadá, ale chutnalo nám to moc;-)

rozmarynaH rozmarynaH

18. 9. 2013 18:06

Kuřátko musí být velmi chutné. S bramborami a kysaným zelím se nikdy nic nezkazilo-na Šumavě to byl základ stravy (tatínek pocházel od Vimperka). Já bych si tohle jídlo dala hned:yes::yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: staročeský pekáček uzená stehna kysané zelí brambor v jednom plný pekáček tri v jednom bramborovy pekacek s kur masemem bramborovy pekacek s kur masem pečené kuře se zelím dohromady v jednom pekáč kuřecí stehno se zelím babicovy dobroty recepty 18.9.2013 dobroty z kurecich stehen spíš v pekacku maso se zeleninou jednom pekáči recepty na kuře dobroty v 1 pekáči kuře ve slanině kuře ve slanině brambory s kuretem dohromady v jednom pekaci dobrots v pekaci babicovy dobroty staročeské kuře bramborovy pekacek s kur.masem

Suroviny: stehno kuřecí, zelí kysané, klobása pikantní, slanina anglická, brambory, paprika sušená uzená, sůl, kmín celý, olivy černé, pivo světlé

TopRecepty.cz

Pekáček plný dobrot, aneb "tři v jednom"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7Mmj