Pekáček plný dobrot, aneb "tři v jednom"
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 5 649 kJ / 1 350 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,75 g |
Tuky | 99,70 g |
Vláknina | 6,60 g |
Cholesterol | 224 mg |
Sodík | 3,51 g |
Sůl | 8,40 g |
Sacharidy | 61,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Olivy jsou spíše na dozdobení, měla jsem poslední a tak jsem je tam přidala.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 9. 2013 20:34
tejaja: souhlasím, měla jsem je žluťoučké a upečené, viz obrázky, proto je přidávám
18. 9. 2013 19:54
dievčatá, neviem, čím to je, ale v polievke mám takú skúsenosť ako píšete, zemiaky sú tvrdšie, hlavne na povrchu. Keď som ale robila toto, čo Ivka, tak tie zemiaky boli fakt také ako píše, mäkké, žiadna zmena farby. Možno je to tým, že je tam aj mäso, šťava z neho sa uvoľňuje...
18. 9. 2013 19:23
1974andrea: Andrejko, zeptám se kamarádů chemiků (potravinářských). Neříkám, že to bude zítra, ale rozhodně odpověď zde zveřejním. Vím, že to není nešikovností kuchařek, ale nějakou chemickou reakcí kyselého a pravděpodobně škrobu nebo něčeho jiného (mám právě ověřeno, kromě brambor i z dýně, ale ta škrob neobsahuje, ale škroby se štěpí na cukry). Nevím, ale zjistím.
18. 9. 2013 19:13
rozmarynaH:, maris: Tak aspoň, že nejsem sama Vím právě, že tam dochází k nějaké reakci, takže se prostě neuvaří.
18. 9. 2013 18:55
rozmarynaH: jukni se na fotky, brambory jsem měla po celou dobu krásně žlutoučké, tvrdé nebyly, jen jsem je hlídala po celou dobu, ale jednodušší je je uvařit vedle, to udělám příště, abych u toho taik nestepovala
18. 9. 2013 18:46
hned bych si dala
18. 9. 2013 18:43
1974andrea: já jsem to hlídala po celou dobu pečení, takže opravdu pohoda, bez problémů, manžel by jinak nejedl, to je kritik
18. 9. 2013 18:42
1974andrea: Andrejko, brambory vždycky ztvrdnou, když přidáš kyselé zelí a naberou takovou lehce narůžovělou barvu. Na typu brambor nezáleží. Kdybys dělala kompot z dýně. Musí se dýně nejprve naložit do ředěné octové vody (která se pak vylije) a dýně pak není rozpatlaná a dá se s ní dál pracovat. Takže já brambory vařím oděleně. Kuře a zelí dohromady a brambory zvlášť.
18. 9. 2013 18:39
1974andrea: Andrej - mám stejnou zkušenost, do zelňačky vařím taky brambory zvlášť a uvařené si zaléváme polévkou až na talíři.
Možná, že když se to dlouho peče, přikryté, tak změknout bez problémů.
Kuře na zelí dělám často, ale nikdy by mě nenapadlo do kyselého zelí přidat olivy.
Možná, že když se to dlouho peče, přikryté, tak změknout bez problémů.
Kuře na zelí dělám často, ale nikdy by mě nenapadlo do kyselého zelí přidat olivy.
18. 9. 2013 18:35
varilamyskakasicku:Možná záleží na varném typu brambor. Mně se prostě několikrát stalo, že se v zelňačce neuvařily, od té doby je tam vkládám radši až povařené.
18. 9. 2013 18:22
1974andrea:Ale podle mne záleží i na množství zelí, brambor a dalšího..
18. 9. 2013 18:19
1974andrea: tak já jsem normálně brambory omyla, pokrájela na kostky a dál, jak píši, občas jsem tam koukla, podlila pivkem a zase přiklopila, když bylo vše měkké, pak jsem odklopila a dál dopekla, naopak Andrejko, jsem se spíš bála, aby nebyly brambory moc měkké, to my nemáme rádi, takže jsem to hlídala, ale nemělo to chybku;-
18. 9. 2013 18:16
Ivčo, ty brambory jsou vařené nebo syrové? Mám zkušenost, že se neuvaří, pokud se syrové vloží do syrového kysaného zelí.
18. 9. 2013 18:16
rozmarynaH: já jsem měla doma, co je v surovinách, takže jsem ani nepřemýšlela dál, jen jsem jukala, jak to vypadá, ale chutnalo nám to moc
18. 9. 2013 18:06
Kuřátko musí být velmi chutné. S bramborami a kysaným zelím se nikdy nic nezkazilo-na Šumavě to byl základ stravy (tatínek pocházel od Vimperka). Já bych si tohle jídlo dala hned
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 3 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 4 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 17 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 17 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 18 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Domácí chleba z trouby
Iveta17 uvařila před 13 minutami
Hrbaté maso
Leona P. uvařila před 20 minutami
Krkovička po znojemsku
krisstus uvařila před 56 minutami
Bulgur i jako příloha
Verounek uvařila před 1 hodinou
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Ryngle uvařila před 2 hodinami
Domácí langoše
Ryngle uvařila před 2 hodinami
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Kattyy uvařila před 3 hodinami
Pečená marinovaná krůtí stehna
Dohnalova uvařila před 3 hodinami
Klasické české rohlíky
Hanci166 uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Kynuté těsto na cokoli: Univerzální hrníčkové těsto na koláčky, buchty, záviny i šátečky zvládne každý, postup je snadný
Jak vytvořit perníčky s dřevěným dekorem? Podle našeho videonávodu je to hračka
Další recepty
Tématické fráze: staročeský pekáček uzená stehna kysané zelí brambor v jednom plný pekáček tri v jednom bramborovy pekacek s kur masemem bramborovy pekacek s kur masem pečené kuře se zelím dohromady v jednom pekáč kuřecí stehno se zelím babicovy dobroty recepty 18.9.2013 dobroty z kurecich stehen spíš v pekacku maso se zeleninou jednom pekáči recepty na kuře dobroty v 1 pekáči kuře ve slanině kuře ve slanině brambory s kuretem dohromady v jednom pekaci dobrots v pekaci babicovy dobroty staročeské kuře bramborovy pekacek s kur.masem
Suroviny: stehno kuřecí, zelí kysané, klobása pikantní, slanina anglická, brambory, paprika sušená uzená, sůl, kmín celý, olivy černé, pivo světlé
Pekáček plný dobrot, aneb "tři v jednom"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7Mmj
30 názorů