Jehněčí plec se švestkama

Jiné maso Doba přípravy: 4h 4 názory

Jiné maso Doba přípravy: 4h 4 názory

Suroviny 2 porce

600 g jehněčí plec
brambory
sůl
kmín
česnek (3 stroužky)
petrželová nať
tymián

Postup přípravy receptu

  1. Pekáček si vyložíme pečicím papírem.

  2. Vložíme jehněčí plecko (načesnekované, osolené a pokmínované), podlijeme troškou vody. Posypeme sušeným tymiánem a pečeme cca. 2 hodiny při 150°C. Občas podléváme výpekem.

  3. Po dvou hodinách poklademe maso rozpůlenýma švestkama, zvýšíme teplotu na cca. 200°C a dále pečeme půl hodiny. Podáváme s bramborovou kaší (brambory, petrželová nať, sůl + smetana pro rozkvedlání kaše).

Komentáře k receptu Jehněčí plec se švestkama

  • Svirova Svirova

    pekla jsem v jenské misce, závěrem jsem sos se švestkama rozmixovala a lehce přisladila Sklidila jsem úspěch :-)<3:-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Taky si myslím, že ten pečicí papír je zbytečný. Vždyť výpek seškrábaný ze stěn pekáčku je nejchutnější a tady bych se bála, že seškrábnu papír, ten já nerada ;-):-D
    Jinak recept vypadá hodně dobře :-p:yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    vypadá to chutně:-p;-):yes: akorát nechápu, nač je ten pečicí papír:-O:-? vždyť to podléváme a pečeme, tak...:-O:-?:-D:-D

    Odpovědět

  • hanes24 hanes24

Tématické fráze: jehněčí plec recept jehněčí plec recept na jehněčí plec příprava jehneci plecko recept jehneci plec pečená jehněčí plec recepty jehněčí plece jehněčí plec rolka recept jehněčí roláda se švestkama jehněčí plec na smetaně jehněčí plecko jehněčí plec červená řepa recept jehněčí plecko jehnečí plec recepty jehněčí maso se švestkama