Postup přípravy
Krok 1: Naklepané plátky masa osolíme, potřeme hořčicí, poklademe plátkem anglické slaniny, kouskem červené cibule, lžičkou křenu a pomocí nitě nebo párátek vytvoříme závitky. Ty ze všech stran pokropíme balzamikovým octem a obalíme v hladké mouce.
Krok 2: Do kastrolu na olej nakrájíme bílou cibuli, vložíme závitky, lehce poprášíme hnědým cukrem a vše společně orestujeme - závitky obracíme, aby byly lehce opečené ze všech stran.
Krok 3: Když je cibulka dozlata a maso zatažené, podlijeme trochou vody - jen tak do poloviny závitků a pomalu přikryté dusíme doměkka - trvá to tak půl hodiny.
Krok 4: Ke konci dušení přidáme oprané pokrájené lišky - já měla blanšírované (z mrazáku :-)). Šťávu není potřeba zahušťovat, stačila mouka, ve které bylo maso obalené. Podáváme s čímkoliv - my měli jeden den opečené noky, potom těstoviny.
Zveřejněno 5. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Závitky na balzamiku a liškách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0Mx7
Moje poznámka
Závitky na balzamiku a liškách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0Mx7
Nejnovější recepty
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 14 minutami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 1 hodinou
Domácí libečková sůl
Přidáno před 4 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 8 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 8 hodinami
Toust s brokolicí zapečený v troubě
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 13 minutami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 1 hodinou
Rajská omáčka
Maroun416 před 1 hodinou
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 1 hodinou
Česnekovo-rajčatová směs bez konzervace
AndreaMachacova před 3 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
zlatko4 před 4 hodinami
Bramborák se švestkami
Lenka Sedlackova před 6 hodinami
Přesnídávka jablečná
HancaSvarc před 8 hodinami
Nepečený jablečný dort
RNRNH před 8 hodinami
Tvarohová bábovka od Dity P.
chameleon před 10 hodinami
Tématické fráze:
blanšírované lišky,
hovězí dušené na balzamiku,
blanšírované lišky komentáře,
liška
Suroviny:
plátek vepřový,
cibule červená,
cibule bílá,
hořčice plnotučná,
slanina anglická,
křen,
sůl,
ocet balsamiko,
cukr hnědý,
mouka hladká,
houby lišky
Komentáře (16)