Keema Matar – indické curry z mletého masa s hráškem
Indické jídlo je pověstné svou vůní, které dosahuje za pomoci koření jako je zázvor, garam masala, kurkuma a římský kmín. Pokud patříte do skupiny lidí, které nevadí, můžete v závěru použít i čerstvý koriandr. Ale i bez něj bude jídlo absolutně skvělé.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 015 kJ / 1 438 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 104,35 g |
| Tuky | 100,53 g |
| Vláknina | 11,69 g |
| Cholesterol | 400 mg |
| Sodík | 5,15 g |
| Sůl | 13,00 g |
| Sacharidy | 25,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Zelenou chilli papričku nakrájíme na kolečka. Zázvor oloupeme a nakrájíme na proužky. Česnek oloupeme.
Krok 2: Ve woku rozpálíme ghee nebo olej a když je horký, nasypeme tam celý římský kmín a necháme provonět. Poté přidáme cibuli a sůl. Smažíme, dokud nezačne cibule hnědnout.
Krok 3: Přidáme zelené chilli papričky, zázvor a na hrubém struhadle nastrouháme do pánve česnek. Promícháme a zhruba minutu smažíme. Přidáme zbytek koření kromě garam masaly. Poté přidáme omytá a pokrájená rajčata a dvě lžíce vody.
Krok 4: Smažíme, dokud se od rajčat nezačne oddělovat slupka. Přidáme maso a stále jej mícháme a rozdrobíme ho.
Krok 5: Smažíme ho dohněda a do úplného rozdrobení. Poté přidáme půl šálku vody a vaříme, dokud není maso téměř hotové.
Krok 6: Ke konci přidáme hrášek a necháme společně dodělat a zcela vyvařit vodu. Nakonec posypeme garam masalou, nasekaným čerstvým koriandrem a dobře zamícháme.
Krok 7: Podáváme s chlebem naan, nebo můžeme použít jako náplň do samosy či chlebové placky.
Zveřejněno 23. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Keema Matar – indické curry z mletého masa s hráškem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8gG2
Moje poznámka
Keema Matar – indické curry z mletého masa s hráškem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8gG2
Nejnovější recepty
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 12 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 13 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 13 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 14 hodinami
Škubánky plněné houbovou směsí
Přidáno před 14 hodinami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Szegedinský guláš
MonkaF před 7 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 7 hodinami
Vepřové na houbách
Radka61 před 7 hodinami
Dýňové muffiny
Slivci před 9 hodinami
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 10 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 11 hodinami
Dušená mrkev
Tajemnost před 12 hodinami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 12 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 12 hodinami
Tématické fráze:
kari z mletého hovězího masa,
indické mleté maso,
maso na curry,
mleté maso indie,
indické maso,
mlete maso indicka kuchyne,
indiske chleba,
keema recept,
jehněčí maso recepty,
recepty indicke kuchyne,
mlete maso po indicku,
recepty indické jídlo mleté maso,
recepty indická jídla,
indické recepty,
recept keema,
recept mleté maso,
pokrmy z hráškem,
recept na indicke samosy,
keema,
indická kuchyně diskuze
Suroviny:
maso hovězí mleté,
cibule,
rajče,
zázvor čerstvý,
česnek,
chilli paprika čerstvá zelená,
olej,
hrášek mražený,
sůl,
římský kmín celý,
pepř černý,
koriandr sušený,
bobkový list,
koření garam masala,
kurkuma,
chilli,
cukr,
koriandr čerstvý
Komentáře (15)
http://3.bp.blogspot.com/-X9PkCY3AwKk/T20oi_knCDI/...
http://www.flickr.com/photos/avlxyz/3469783353/
Jinak moc děkuji za rady