Shmaky v provensálském koření s červenou cibulí a pórkem
Suroviny
Porce: 1porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 269 kJ / 303 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,55 g |
Tuky | 12,05 g |
Vláknina | 4,73 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 409 mg |
Sůl | 1,05 g |
Sacharidy | 16,23 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Opět jídlo které vzniklo na základě momentální chuti a bylo moc dobré.
To víno v něm není ani moc cítit,jen je tam jemný nádech.Kdo nemá chuť nemusí ho použít.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 5. 2021 07:51
Před léty jsme si s kamarádkou koupily šmakouna ke svačině - ochutnaly a daly ochutnat ostatním. nikomu to nechutnalo a teď jsem se teprve dozvěděla proč a to jen díky té krásné prezentaci. Stále se mám co učit - děkuji
25. 6. 2010 17:47
Tak já nevím... Ty o tom tak pěkně píšeš, že mu snad dám ještě šanci... Třeba jsem to jen neuměla připravit, že bych to zkusila podle tebe...
25. 6. 2010 16:58
Díky moc.Na Šmakouna jsem se naučila až tady a musím říct,že mě chytil.Líbí se i jak je krásně dochutitelný (sám má chuť neutrální),takže lze použít dle toho,nač vás honí mlsná
.Ve studené kuchyni pro mě není to pravé ořechové,ale v teplé si ho docela užívám
.I starší syn ho jí a chutná mu.Budu moc ráda,když ho vyzkoušíte a nemusí to být zrovna podle tohoto receptu
.Myslím,že Šmakoun jako takový stojí za vyzkoušení.
Hanko u nás je k zakoupení i v normálních Potravinách (myslím,tím starou dobrou "sámošku"
),v chladících boxech.
Lucasinko,opravdu tam být mouka nemusí,ale měla jsem chuť na šťávičku
.
25. 6. 2010 16:48
Šmakouna taky neznám, ani nevím kde bych ho tady v těch končinách sehnala Mirčo, ale vypadá to tak nádherně a lákavě, že asi rozjedu pátrání
po šmakounovi
+
25. 6. 2010 12:21
Fotka je nádherná a moc lákavá Vzhledem k tomu, že Mirčiny recepty mne nikdy nezklamaly, troufnu si dát bodík předem aspoň za fotku a tip, ikdyž jsem šmakouny dosud neochutnala. Určitě ale vyzkouším.
+3
25. 6. 2010 11:20
25. 6. 2010 09:09
Mirčo skvělé nafocené a vypadá to opravdu chutně, šmakouna jsem zatím neměla příležitost ochutnat, tak snad to brzy doženu
25. 6. 2010 00:06
Mirečko, máš tak úžasné fotky... ale poslední dobou si mě ty recepty se šmakounem a podobnými náhražkami vyloženě nezískávají... Vypadají na fotce pěkně, ale ty hlavní suroviny...
Dokonce to nejí ani můj napolo vegetariánský syn. Když nad tím tak uvažuju, třeba když to připraví taková kuchařka jako ty, půjde to pozřít a i si pochutnat...
24. 6. 2010 23:29
tak tohle si prvniho bodika zaslouzi. Jen bych mozna vynechala tu mouku...ale to uz je na chuti kazdeho
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Pečená zelenina s rybou
Přidáno před 4 hodinami

Muffiny s čokoládovo-avokádovým krémem
Přidáno před 5 hodinami

Pomazánka z avokáda s tuňákem
Přidáno před 5 hodinami

Skleněné nudle s tofu a cuketou
Přidáno před 17 hodinami

Pečená zelenina se sýrovou omáčkou
Přidáno před 18 hodinami

Kuřecí "rillettes"v PH
Přidáno 3. 7. 2022 22:27
Právě bylo uvařeno:

Ošatkový chléb
uvařil/a Bohunka123
před 9 minutami

Plněná zapečená cuketa
uvařil/a KucharOlda
před 25 minutami

Domažlické vepřové ragú
uvařil/a LenkaF.
před 33 minutami

Vepřové maso s cuketou
uvařil/a stanik
před 48 minutami

Hrachová kaše s cibulkou
uvařil/a Zuzka123
před 1 hodinou

Babiččin rychlý jablkový koláč
uvařil/a Bobo10
před 1 hodinou

Dušená mrkev s masem a bramborem "pro nejmenší"
uvařil/a Bubas
před 3 hodinami

Vepřový perkelt s tarhoňou
uvařil/a sMoulynka
před 4 hodinami

Mascarpone dort s citrónovou chutí
uvařil/a Slivci
před 4 hodinami

Šťávička za studena dělaná
uvařil/a Zdezde
před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: šmakoun provensálské koření recept šmakoun kuchařka šmakoun recepty losos na provensálském koření šmakoun provensálský šmakoun recepty jak používat šmakoun smakoun zpusob pouziti smakoun s provensálským kořením-recept šmakoun recepty s provensaskym korenim šmakouny shmaky na co používat provensáls ké koření varime smakoun kde používat provensálské koření bezmasá kuchařka-shmaky šmakoun voda shmaky salát jemný shmak uzený recept šmakoun provensalské koření recepty červená pórková cibule
Suroviny: šmakoun, koření provensálské, sůl, mouka hladká, olej, cibule červená, pórek, bujón zeleninový, víno bílé suché, voda
Shmaky v provensálském koření s červenou cibulí a pórkem
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YyY0
9 názorů