Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 432 kJ / 5 601 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 102,58 g |
Tuky | 207,96 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 1,12 g |
Sodík | 978 mg |
Sůl | 2,84 g |
Sacharidy | 822,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Korpus:
Ušleháme bílky s polovinou cukru (s 120 g). V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120 g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej, mouku zamíchanou s práškem do pečiva a vodu. Krok 2: Nakonec vmícháme sníh. Třetinu těsta dáme zpátky do nádoby, kde jsme šlehali bílky a obarvíme ji kakaem (nevím, kolik napsat, určitě to jsou 2 lžíce, poznáte podle barvy). Krok 3: Do vymazané formy střídavě klademe těsto po lžících, dáme na střed formy jednu lžíci tmavou a na to dvě lžíce světlého těsta. Takto to stále opakujeme až do spotřebování těsta. Tento postup způsobí to, že se těsto pomalu rovnoměrně rozlévá a vytvoří po rozkrojení jakési vrstvy či proužky (korpus dle Dáša V. (onasi). Krok 4: Pak upečeme ve středně vyhřáté troubě. Krok 5: Krém:
Salko vaříme 2,5 hodiny.
Vychladlé Salko a máslo - vyšleháme v hladký krém. Krok 6: Korpus ještě pod krém mažu rybízovým či jiným pikantním džemem s troškou rumu. Krok 7: Marcipán:
Z přísad vypracujeme vláčnou hmotu a pak už jen patlat a patlat.
Ušleháme bílky s polovinou cukru (s 120 g). V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120 g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej, mouku zamíchanou s práškem do pečiva a vodu. Krok 2: Nakonec vmícháme sníh. Třetinu těsta dáme zpátky do nádoby, kde jsme šlehali bílky a obarvíme ji kakaem (nevím, kolik napsat, určitě to jsou 2 lžíce, poznáte podle barvy). Krok 3: Do vymazané formy střídavě klademe těsto po lžících, dáme na střed formy jednu lžíci tmavou a na to dvě lžíce světlého těsta. Takto to stále opakujeme až do spotřebování těsta. Tento postup způsobí to, že se těsto pomalu rovnoměrně rozlévá a vytvoří po rozkrojení jakési vrstvy či proužky (korpus dle Dáša V. (onasi). Krok 4: Pak upečeme ve středně vyhřáté troubě. Krok 5: Krém:
Salko vaříme 2,5 hodiny.
Vychladlé Salko a máslo - vyšleháme v hladký krém. Krok 6: Korpus ještě pod krém mažu rybízovým či jiným pikantním džemem s troškou rumu. Krok 7: Marcipán:
Z přísad vypracujeme vláčnou hmotu a pak už jen patlat a patlat.
Zveřejněno 4. 2. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Srdíčkový dort s vílami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxNr
Moje poznámka
Srdíčkový dort s vílami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxNr
Nejnovější recepty
Čokoládové s kytičkou
Přidáno před 4 hodinami
Brambory na smetaně 2
Přidáno před 6 hodinami
Pečená štika s dýní
Přidáno před 10 hodinami
Masové kuličky v zeleninové omáčce s bramborovou kaší
Přidáno před 11 hodinami
Halloweenští duchové s ořechovou náplní
Přidáno před 12 hodinami
Krůtí válečky s mozzarelou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý ořechový závin
Sladkostiodbarborky před 1 hodinou
Kuřecí prsíčka s hruškou, kešu a červenou řepou
Komtesina před 3 hodinami
Tvarohový koláč se švestkami
Valis před 3 hodinami
Nejlepší špenát
Zaneta23 před 6 hodinami
České buchty
Zaneta23 před 6 hodinami
Gulášovka z mletého masa
trdlo před 7 hodinami
Kynutý houskový knedlík 2
Merylas před 7 hodinami
Sýrovo-brokolicové placky
Eva z HK před 10 hodinami
Ostružinový kynutý věnec
Cejenka před 12 hodinami
Zapečené špagety se sýrem
Lennulinka před 12 hodinami
Tématické fráze:
dort s vílou,
dort kočka,
dort žába,
holčičí dorty,
dort se žábou,
žába z marcipánu,
kočka z marcipánu,
holčičí dort,
marcipánová žába,
dorty s vilou,
dort pejsek,
dort s žábou,
lesklý marcipán,
dorty kočka,
dort pejsek postup,
víla z marcipánu,
dorty žába,
dort pes pluto,
dort kočka postup,
kocka dort
Suroviny:
mouka hladká,
prášek do pečiva,
vejce,
cukr moučkový,
olej,
voda,
salko,
máslo,
cukr moučkový,
mléko sušené polotučné,
med,
olej,
rum,
voda,
esence mandlová
Komentáře (12)