Jemná šafránová omáčka na těstoviny

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

2 porce Těstoviny 6 názorů

Suroviny

1 kuřecí prso
10-12 blizen šafránu ( prostě malá špetička)
50 ml bílého vína nebo vody
3 polévkové lžíce mascarpone
200 ml smetany na vaření
1 stroužek česneku
čerstvá bazalka
sůl
olivový olej
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Minimálně na hodinu (raději více) namočíme šafrán do zahřátého vína nebo vody a necháme louhovat.

  2. Maso nakrájíme na slabé proužky a osolíme.

  3. Opečeme je na olivovém oleji, poté vlijeme víno se šafránem a promícháme. Necháme malinko odpařit, vmícháme mascarpone a zalijeme smetanou.

  4. Vše provaříme, aby se mascarpone zcela rozpustilo. Dochutíme solí a vsypeme posekanou bazalku. Odstavíme ze zdroje tepla.
    Podáváme s těstovinami (já jsem použila tortellini).

Poznámka

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 39 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jemná šafránová omáčka na těstoviny

Tématické fráze: safranova omacka šafránová omáčka recepty šafránová omáčka recept recept na šafránovou omáčku těstoviny se šafránem omáčka na těstoviny šafranova kaše omáčka k těstovinam omacka se šafranem safranska omáčka recept těstoviny s mascarpone koláč šafrán namočíme afranova omka#gsc.tab=0 omáčky na těstoviny recepty omacku na těstoviny těstoviny s omáčkou recepty šafránkové testoviny šafránová omáčka na lososa jemná rajčatová omáčka na těstoviny šafránová omáča