Kuřecí steak s hlívovou čepičkou

Drůbeží maso Doba přípravy: 30-40 minut 4 názory

Drůbeží maso Doba přípravy: 30-40 minut 4 názory

Suroviny 4 porce

4 kuřecí prsní řízky
koření na pečené kuře
grilovací koření
hrubé koření na steaky
oregano
plátek másla
olej
sůl
250 g hlívy ústřičné
malá cibule
drcený kmín
plátek másla
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí řízky osolíme, okořeníme veškerým kořením a jemně naklepeme, aby nám koření nepadalo a necháme odpočinout.

  2. Nakrájíme si cibulku nadrobno, osmažíme jí na másle, přidáme pokrájenou hlívu, přidáme drcený kmín, pepř a osolíme, necháme podusit do měkka.

  3. Poté si dáme na pánev trošku oleje s máslem, necháme hodně zahřát a kuřecí steaky opečeme po obou stranách dorůžova.

  4. Při servírování dáme na talíř steaky, na ně dáme kopičku podušené hlívy a přelijeme výpekem ze steaků.

Poznámka od kuchařky

Zdravá hlíva, dietní kuřecí maso a dobrá chuť za chvilinku. Podávala jsem se šťouchanými bramborami.

Komentáře k receptu Kuřecí steak s hlívovou čepičkou

Tématické fráze: recept na hlívovou polévku recept na hlívovou polévku kuřecí steak kuřecí steaky recepty kuřecí steaky recept na hlívovou polévka kuřecí steak recept kuřecí steaky recept kuřecí steak podusit vepřova krkovice s čepičkou recepty na kuřeci steaky kureci steak grilovaci panev minut