Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vídeňské brambory

Už vás nebaví klasické bramborové variace? Vyzkoušejte vídeňské brambory se smetanou, slaninou a cibulí, budete je milovat. Během půl hodiny vytvoříte výtečnou přílohu k masu, ale i samostatné jídlo, které poslouží jako skvělý hlavní chod.

Hodnocení receptu je 5,0 (119×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 25 min

30 min (5 min příprava + 25 min tepelná úprava)

12. 12. 2013 13:51

Suroviny pro 2 porce

2 porce

Nutriční hodnoty

Energie7 168 kJ / 1 713 kcal
Bílkoviny19,04 g
Tuky138,49 g
Vláknina15,20 g
Cholesterol 144 mg
Sodík 2,48 g
Sůl6,10 g
Sacharidy91,26 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept je z knihy Stoletá kuchařka, kde je uváděn již v roce 1910.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marta

25. 3. 2016 15:56

Ano,tyto bramory jsou opravdu vídeňské.Pracovala jsem Bad Hadu.Tam měli vždy do foroty uvařené brambory a mohu dodat,že to byla nobl rodina.

Jarmila

12. 3. 2016 17:47

???? vídeňské je tak maximálně kafe.... ty brambory jsou výtečné ale skutečně - za to nemohou......
Česká js kuchyně vídeňská, vážení - oni to vědí a my ne?????

Alena

7. 3. 2016 10:51

Alena: včera jsem do smetny nastrouhala nivu! Fantasie

jankohrasko

5. 3. 2016 11:17

Moc chutná příloha,těch není nikdy dost-děkujeme.

Alena

2. 3. 2016 20:24

Alena: ne ........ty ale je ----------

Alena:

Alena

2. 3. 2016 20:23

Já ty nevařím, cibulku osmažím, syrové brambory nakrájím na kolečka, zapékám v troubě a s tou smetanou je to fantasie.

Ľubica Gembalová

2. 3. 2016 14:38

Lydia60:to by mě zajímalo, co jíte teď.To chemické maso??? Fuuj......

Simona Skolakova Simona Skolakova

1. 3. 2016 23:38

Lydia60:jak se říká,neříkej nikdy;-);-)

Lydia60

1. 3. 2016 23:19

Tak tohle už nikdy,to jsme jedli už před padesáti léty málem každý den a stačilo,jídlo tvrdě pracujících zemědělců,brambory s cibulí a s mlékem,brr.:no:

Ivca235

15. 2. 2016 22:28

Vypadá to tak úžasně, že to musím vyzkoušet!!! :-K

vasek.ku

11. 2. 2016 10:09

Ľudka: Samozřejmě, že slanina není mase. Je to přece vyuzené sádlo. :-)

1974andrea 1974andrea

5. 2. 2016 16:22

beda venerabilis:Pokud myslíte, že je to na Vás moc, není nic jednoduššího, než slaniny ubrat. Ale jak známo, slanina se vyškvaří a tuk, pokud chcete, můžete z části slít ;-)

Petra

5. 2. 2016 16:07

bedo, tak dej libovější slaninu

beda venerabilis

5. 2. 2016 15:45

15 deka špeku na půl kila brambor je docela brutální poměr.
Má někdo zkušenost s trochu zredukovanou tučností?

aidaho

12. 12. 2015 10:22

jan.alois::yes:

1 2 3 4 5 7

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: recepty z brambor brambory recepty top recepty z brambor brambory recept brambory můžeme vařit zelené brambory recept z brambor recepty na brambory recept na brambory přílohy z brambor recepty s brambor recepty brambory recept brambory vídenké brambory zapečené brambory s hermadurem videňské recepty vydenske brambory co z brambor recepy z brambor jak uvarit brambory

Suroviny: brambory, slanina, cibule, smetana na vaření, petrželka zelená, sůl, máslo

TopRecepty.cz

Vídeňské brambory

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qm7L