Bramborový salát cibulový - švábsky

Veronika.Hrozna Kuchařka: Veronika.Hrozna

Doba přípravy: 2 hodiny bez uležení 6-8 porcí Přílohy 13 názorů

Suroviny

1 kg brambor středně veliké
ocet
sůl
cukr
1 čajová lžička černý pepř - čerstvě umletý
3 cibule střední
1 červená cibule (nemusí být)
pár kapek slunečnicového oleje
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Uvařime si brambory ve slupce. Vodu pro vaření brambor osolíme třemi čajovými lžičkami soli.

  2. Dáme si vařit do další nádoby půl litru vody, přidáme ocet, tři čajové lžičky soli, cukr dle chuti a čerstvě umletý pepř. Uvaříme nálev a ochutnáme. Musí být přikře sladko-slano kyselý - jako na nakládaní okurek.

  3. Polovystydlé brambory oloupeme, nakrájíme asi na 3-4 mm plátky. Dáme do mísy a zalejeme teplým ne horkým nálevem, tak aby byly ponořeny.

  4. Počkáme až nám všechno vystydne na pokojovou teplotu a přidáme tři oloupané na kolečka nakrájené cibule. Promícháme a ochutnáme. Pokud je potřeba přidat sůl, přidáme.

  5. Necháme v lednici úplně vychladit a ochutnáme podruhé. Cibule a brambory berou sůl, takže je možné ještě přisolit. Necháme v lednici 24 hodin a podáváme ke smaženému kapru nebo řízkům.

  6. Těsně před podávaním můžeme k salátu přidat čerstvě nakrájená kolečka červené cibule a pokapat slunečnicovým olejem. Podáváme s mísou i s nálevem s děrovanou naběračkou. Nesmí to oschnout.

Poznámka

Nevím, jestli tu takový salát je, prohledávala jsem to, ale nenašla. Pokud tady je tak to smažu. Dělala ho moje tchýně vždy den před Štědrým večerem. Já ho dělám taky, manžel ho jí jenom tak z lednice a vždycky mám obavu, že večer už ke kapru nezbyde.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 153 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramborový salát cibulový - švábsky

  • akusa akusa(neregistrovaná)

    Suroviny sedí,jen já orestuji 2-3 cibule na oleji se solí,pak dám pepř,cukr,ocet a H2O.Zakomponuji do brambor,dochutím

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna(autorka receptu)

    Eliza:Elize děkuji za krásnou fotečku.Mně se letos nepovedl! Měla jsem nekvalitní brambory,nechutný a po něčem páchnoucí z obchodu. Jednoduše katastrofa.
    Manžel byl naštvaný až hruza ! Já úplně znechucena ! Jsem ráda,že se povedl aspoň tobě a chutnal.

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Salát je velmi dobrý, přidala jsem mu fotografie.:-p:-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna(autorka receptu)

    magdalenka: Někdy musí člověk vyhovět v "maličkostech a podružnostech,"ale o tom co z penězi které vydělá" a jaký je náš vztah k Tchajwanu" o tom rozhoduji já. :-D

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Veronika.Hrozna: si asi veľmi dobrá a tolerantná k manželovi, rešpektuješ aj takéto jeho želania. (To ja som horšia. :-)))

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna(autorka receptu)

    magdalenka:Já nesmím ,cibule musí být křupavá !:-D "Maminka to vařila takto!"A na Štědrý večer to musí být, jak to vařila maminka! Byla jsem poučena! :-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna(autorka receptu)

    magdalenka: Neskúšala som to cez vyhladávač ,to je fakt. ;-)
    Úplně stejný som, ale nenašla. S uvareným nálevom.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Veronika.Hrozna:ak si dáš do vyhľadávača brambor cibul, zaškrtneš suroviny, potom prílohy, alebo saláty, vyhodí ti aj totožné recepty. ;-) To je nie negatívna reakcia proti receptu (nie je to opakovačka po 158-krát), iba na margo že sa ti zhodný nepodarilo nájsť.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Moja mamka kedysi robila iba takáto zemiakový šalát, čo ja som niesla ťažko. Nedokázala som ho konzumovať, ale robila ho len na Vianoce, tak som to prežila. Darčeky od Ježiška to vykompenzovali. Dnes mi chutí, robievam bežne. Niekedy pridám tú kyslú uhorku. A cibuľu zásadne zalejem vriacim nálevom, je mäkšia a ľahšie stráviteľná, nečpie tak, alebo ju nasolím a nechám odstáť, zmäkne a pustí šťavu.

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    :yes:jednoduchá příprava,výborná chuť:-*:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    K bramborovému salátu dle našeho gusta jsem se za ty roky už dopracovala, ale tento mě vyzkoušet láká. Pokud jsou kvalitní brambory, může být opravdu dobrý :-p + 3. bodík:yes::-K

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna(autorka receptu)

    Moje tchýně okurečku nedávala -já také nesmím.Musí to být ,jako dělávala maminka :-),že si to už slyšela .:-D Co se týče cibule červenou až nakonec, aby to celé neobarvila naružovo, duhovej pride bude až v kvétnu.:-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Myslím,že stejně to dělá bratranec muže z Neugablonz - ten preferuje červenou cibuli :-D:-D. Je dobrý.
    Veru, tady je tolik variant salátů, že se to hledá hodně špatně a doslova stejný tu asi určo nebude ;-);-);-). Navíc je jednoduchý. :yes::yes::yes::yes:
    Aháá, teď mi muž řekl, že určo tam byla kyselá okurka, ale to nevadí, i tak musí být dobrý.

    Odpovědět

Tématické fráze: cibulový bramborový salát bramborovo cibulový salát bramborovy salat s cibuli bramborový cibulový salát bramborový salát s červenou cibulí bramborový salát cibulový bramborovy salat recept recept bramborový salat bramborový salat cibulový salát slovenský zemiakový salát recept na bramborovy salat nálev na bramborový salát zemiakový salát bramborovocibulový salát cibulovýbramborový salát zemiakovo cibulový šalát cibulovo bramborový salát cibulový bramborový salát recept cibulovo zemiakovy salat

Zapomněl/a jsem heslo