Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí šunka z vepřového plecka

Opravdu poctivou šunku, plnou masa, můžete připravit v pohodlí vašeho domova. S naším podrobným receptem to zajisté zvládnete, není to tak složité, jak se na první pohled může zdát.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 165 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 120 min bez doby odležení

165 min (45 min příprava + 120 min tepelná úprava, bez doby odležení)

6. 2. 2014 17:47

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 912 kJ / 1 174 kcal
Bílkoviny199,00 g
Tuky42,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 650 mg
Sodík 3,70 g
Sůl9,00 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Bibinka Bibinka

7. 2. 2014 12:26

Kačko, pěkná šunčička a dávám ti 5.:yes:

casino casino

7. 2. 2014 09:12

Adéla:
"... přidáváme lžičku moučkového cukru..."
Pokud používám PRAGANDU (obsahuje cukr), tak už cukr nepřidávám...

Adéla

7. 2. 2014 08:51

Maso POMLÍT :-) jsem chtěla napsat.

Adéla

7. 2. 2014 08:50

Také děláme šunku v šunkovaru. Většinu tedy z kýty. Často se nám rozpadala a posledně jsme zkusili maso plmlít + přidát pár kousků kvůli mozaice a nádherně držela a krásně se dala krájet. Tak doporučujeme :-) Jinak dle receptu u šunkovaru ještě přidáváme lžičku moučkového cukru.

Majka8

7. 2. 2014 02:21

Dnes jsem koupila šunkovar a maso s ingrediencema je v lednici,tak jsem zvědavá co vyrobíme:-D

casino casino

6. 2. 2014 21:18

BILKOVAI:
Já to párkrát dělal v ŠUNKOVARU a měl jsem to ještě trošku víc děravější než jsou tady prezentované domácí šunky...
Ale když říkáte že v té nohavici to bylo OK, tak jsem jako hrob:-))

BILKOVAI BILKOVAI

6. 2. 2014 20:24

casino: já jsem jí dělala v tlačenkovém sáčku a funguje to ;-)

casino casino

6. 2. 2014 19:24

"...nebo můžeme silně vmačkat do tlačenkového sáčku."

To máte odzkoušené (a pokud ano, chutnalo, chutnalo?) nebo nás jenom zkoušíte...:-O

Petra Ku. Petra Ku.

6. 2. 2014 18:33

Katko, přesně takhle jsem dělala šunku před 14 dny.. Plecko jsem měla nakrájený na menší kostky a i přesto, že zrálo v lednici 2 dny,tak mezi masem byly mezírky, ale neva, chuť byla dobrá. Tento víkend se chystám na kuřecí, ale s tím, že malou část rozemelu najemno a doufám, že to bude takový spojovák pro zbývající kousky masa ;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: řeznická nakládací sůl řeznická solící nakládací směs domácí šunka bez pragandy domaci sumka řeznická nakládací solící směs řeznická nakládací solící směs kde koupit pragandu řeznicka sul kde koupit řeznická sůl domácí sunka recept domácí šunka řeznická sůl praganda domaci sunka s pragandou recept na domácí šunku kde koupit reznickou sul zavarena sunka paštika ze šunkovaru domaci sunka se syrem kde koupit řeznickou nakladací sůl řeznická solící směs

Suroviny: plec vepřová, praganda, sůl, voda

TopRecepty.cz

Domácí šunka z vepřového plecka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lL9j