Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Trhací chlebík (Pull Apart Bread)

Trhací chléb vypadá složitě na přípravu, ale zdání klame. Jsou to za sebou poskládané pláty těsta, protřené česnekovým máslem a prosypané sýrem i bylinkami. Upečený chléb uštipujeme plátek po plátku a pochutnáváme si do posledního drobečku.

Hodnocení receptu je 4,9 (48×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Doba přípravy 190 min Doba přípravy: 150 min Doba tepelné úpravy: 40 min

190 min (150 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

forma na chléb o velikosti zhruba 30 × 12 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 529 kJ /
2 517 kcal
Bílkoviny54,66 g
Tuky100,46 g
Vláknina19,89 g
Cholesterol 191 mg
Sodík 4,81 g
Sůl12,00 g
Sacharidy339,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z vody, cukru, trochy hladké mouky (vše odebrané z odváženého množství) a veškerého droždí připravíme kvásek, který necháme asi 15–20 minut kynout. Krok 2: Přidáme zbytek surovin, vypracujeme těsto a necháme ho zakryté proti osychání asi hodinu kynout. Krok 3: Bylinky nasekáme nadrobno. Sýr nastrouháme na struhadle. Česnek oloupeme a utřeme do hladka. Krok 4: Formu vymažeme tukem, nebo vyložíme pečicím papírem. Máslo rozehřejeme a smícháme s česnekem. Krok 5: Po nakynutí těsto propracujeme a na vále rozválíme na obdélník (přibližně 30 × 50 cm). Potřeme ho rozpuštěným máslem s česnekem a posypeme bylinkami a strouhaným sýrem. Krok 6: Plát podélně rozřízneme na 5 pruhů, naskládáme je na sebe a nařežeme na 6 dílků (trochu to připomíná krájení domácích širokých nudlí). Tyto čtvercové "balíčky" pak naskládáme do formy nastojato, pěkně jeden za druhým. Krok 7: Necháme vykynout a pokud nám zbyla trocha rozpuštěného másla, potřeme jím chleba po povrchu. Krok 8: Včas předehřejeme troubu na 190 °C. Krok 9: Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě asi 190 °C po dobu 30–40 minut (každá trouba peče trochu jinak). Trhací chléb musí být dobře propečený, ale nesmí být příliš tvrdý ani vysušený. Krok 10: Hotový chléb vyjmeme z formy, necháme prochladnout a ještě vlažný podáváme.

TIP: Chyby při zadělávání kynutého těsta

Zveřejněno 10. 6. 2014

Poznámka autorky cathleen

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Chleba voněl až ven. A zmizel rychle. Těsto jsem míchala robotem a pekla ve formě na chleba (taková větší forma na biskupský chleba).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Trhací chlebík (Pull Apart Bread)

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xN9q

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Trhací chlebík (Pull Apart Bread)

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xN9q

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (54)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Beruska1305: - a to je nejlepší vizitka dobrého kuchaře (vás), že? :-) Prázdný talíř po jídle potěší vždycky.

Děkuji za skvely recept. Upeceno, hned snezeno 😍

Recept podle Cathleen nikdy nezklame. Dneska upečeno. Všechno jsem si připravila, když už jsem vše měla naskládáno ve formě vykoukl na mně strouhaný sýr, takže jsem ho tam cpala dodatečně, proto není moc úhledný.;-)

dnes jsem pekla, výborný, dala jsem rozmarýn, tymián a místo másla bazalkový olivový olej....zmizel rychle, ale vyfotit jsem ho stihla, tak si dovoluji přidat foto a samozřejmě bod :yes::-):-K

Výýýborný chlebík, přidala jsem na malé kostičky i kousek slaniny, je jasný, že tím se nic nezkazí :-D Dneska peču druhý a bereme na grilovačku. :yes: povedl se tak přidávám i foto:-D

Pouzina: už jsem viděla, moc pěkné, děkuji :-K
A příjemné posezení s přáteli!:-)

A je v troubě, když se povede , přidám i foto :-) :-8

Lenka: díky:-K jasně, že je variabilní. Tenhle je vlastně první s míchanými moukami, laděný spíš směrem k chlebu.
Do té doby jsem potkávala tyhle chleby jen z hladké mouky, zadělané mlékem, s vajíčkem a máslem v těstě - prostě takové slané buchétky;-)

Tématické fráze:
trhaný chléb, trhany chleba, česnekový trhací chlebíček, zapečený trhací chléb, slaný trhací chléb, slaný trhací chleba, česnekový chléb trhací, slaný trhací koláč, trhací koláč, dobroty od maryny, trhaný česnekový chleba, česnekový trhací chléb, trhaci chleb se sýrem, trhany chlebík, opičí chléb slaný recept, opičí chleba, trhaný chléb s česnekem, recept na trhany chleb, zapečený trhaný chléb, trhací cheba

Suroviny:
mouka hladká, mouka chlebová pšeničná, mouka žitná chlebová, droždí čerstvé, voda, olej, sůl, cukr, máslo, česnek, bylinky, sýr tvrdý, tuk

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu