Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pavlišov

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

15. 3. 2009 13:46

Suroviny

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Toto jídlo je v našem kraji velice oblíbené. Knedlíky se mohou omastit, aby to nebylo tak suché.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

samouk

21. 12. 2009 22:15

Magdalenko, rýže s hráškem(risi bisi) je výborná věc k drůbeži i rybám,prakticky ke všemu bílému masu.

Eliza Eliza

21. 12. 2009 21:58

A ve školní jídelně nám do nasládlé koprovky vždycky prskli vařené (půlku) se žloutkem dozelena...:-(( :-D:-D

simko.jit simko.jit

21. 12. 2009 21:55

tak si vzpomínám na jednu tetu - ta taky jedla řízek s knedlíkem - ale bez toho zelí.:-))

samouk

21. 12. 2009 21:54

simko.jit- jaká náplava? odkud, máte s knedlíka pravdu, ale kynutý se špenátem není špatný.

magdalenka magdalenka

21. 12. 2009 21:36

Tak si to pozerám a vidím veľmi zaujímavú debatu...:-D
Ale je to už úplne mimo...jeden známy zásadne jedáva kapra na Vianoce s hráškovou ryžou...

simko.jit simko.jit

21. 12. 2009 21:35

jak se říká - jsem zde náplavka:-D:-D já byla zvyklá ke špenátu brambory nebo br.knedlík, a oni mi tu dali k tomu normální kynutý knedlík:-O:-O:-O

samouk

21. 12. 2009 21:32

simko.jit - čočka,špenát s volským okem, koprovka,kulajda se ztraceným, velikonoce vařeno na tvrdo,snídaně míchaná, nebo ham and eggs. Volské oko s křenem je špice. Mám jeden dotaz, Vy jako západočeška máte zkušenosti s Velkou Moravou?

simko.jit simko.jit

21. 12. 2009 21:12

:-D:-D vždycky si pletu jak mám dělat čočka a vařené vejce nebo volské oko? a totéž u špenátu:-D:-D:-D a k čočce na moravě taky chleba a nebo houstičky.:-))

simko.jit simko.jit

21. 12. 2009 21:05

:yes: bodík a uloženo - tohle může být fakt dobry. Řízek s hráškovou rýží - to vzpomínů pořád můj, že to jeho maminka dělala - je ze slovenska.:-))

samouk

21. 12. 2009 21:05

Jižní Čechy - čočka ,volské oko,okurka, moravsky okurek, uzené, nebo párek a chleba je normální věc. Středočeši a pražáci to dlabou bez chleba, jak moraváci to nevím.

samouk

21. 12. 2009 21:01

Němci běžně řízek se svíčkovou omáčkou.

samouk

21. 12. 2009 20:59

Je to celkem normální, nejen pro Poláky, NDR taky, V SRN jsou také variace,Švýcarsko, řízek s těstovinami je běžná věc.

thomassinno thomassinno

21. 12. 2009 20:51

Tak vážení, u našich severních sousedů - v Polsku naprosto běžné jídlo .. a k tomuto pokrmu ještě jedí nakádanou červenou řepu ... to je věc, co?:-8 Dávám bodík za odvahu :-)

Boubelinda

18. 4. 2009 10:28

Jollko, tak bramborák s kuřecím masem a bramborovou kaší, to zas neznám já. U nás by už byla ta kaše zase navíc. Je to opravdu tím krajem.:-D

jollka jollka

18. 4. 2009 00:13

Ahojky tak tohle vidím poprvé ,jako tu kombinaci,ale podle ohlasu to není neznámé ,nevím co by na to mužskej řekl.Co kraj to specialita ,já ráda ondráše - bramborák s kuřecím masem a bramborovou kaší:-p:yes:

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: knedlo-vepřo-zelo dle našich babiček řízek pavlišov upicky rizek řízek s knedlíkem hospoda pavlišov řízek se zelím fisch and chips pavlišov řízek vepřový řízek pavlišov smažené ondraše úpický řízek recept pavlišov hospoda pavlisovak řízek s knedlíkem a zelím řízek s knedlíkem a se zelím fisch and chips recept řízek se zelím a knedlíkem smažený řízek pavlišov smažený řízek s knedlikem a zelím pavlišovák recept

Suroviny: řízky, knedlík houskový, zelí kysané

TopRecepty.cz

Pavlišov

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJBD