Moravská kyselica podle naší babičky
Když za okny padá sníh, v kamnech práská dříví a mrzne, přijde vhod tato zdravá a vydatná polévka, která zahřeje a pomůže s bojem proti nachlazení. Moravská kyselica, připravovaná podle receptury našich babiček, postaví na nohy snad každého.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 311 kJ / 313 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,86 g |
Tuky | 22,53 g |
Vláknina | 5,51 g |
Cholesterol | 72 mg |
Sodík | 1,69 g |
Sůl | 4,20 g |
Sacharidy | 16,04 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 1. 2020 18:39
10. 8. 2016 14:47
10. 8. 2016 14:36
27. 11. 2014 16:49
27. 11. 2014 12:12
26. 11. 2014 22:57
24. 11. 2014 22:37
24. 11. 2014 19:13
24. 11. 2014 17:23
24. 11. 2014 10:39
A k tomu zelí.Domácí kysané zelí nedělám, pro malou rodinu se to nevyplatí. Jinak kysané zelí je kysané zelí a je jedno, zda v tomto případě jde do polévky to sudové nebo ze sklenice. Ale naprosto chápu, že jsou fajnšmekři, kteří dávají přednost domácímu nakládanému zelí dle vlastních receptur.
Zelové vody je ve sklenici pramálo, takže se stejně musí přidat voda, která kyselost zmírní a jak sám název říká, je to kyselica a ta má mít přeci kyselý říz
24. 11. 2014 04:26
23. 11. 2014 20:40
Kdo má, tak zajisté dá zelí ze zeláku...
Rcp ani jen nenaznačuje co se zelovou vodou Já dávám část vody bokem a až podle potřeby jí posléze polévku dokyselím (kdo má domácí zelí, tak toto asi neřeší)
23. 11. 2014 19:22
23. 11. 2014 19:22
23. 11. 2014 18:29
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 7 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 7 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 9 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 15 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tofu se smetanou
Stepazdepa uvařil před 3 hodinami
Bábovka z podmáslí
daninako uvařila před 3 hodinami
Rychlý koláč z kyselého mléka.
Adlla uvařila před 3 hodinami
Čočka nakyselo s vejcem
Kattyy uvařila před 4 hodinami
Domácí kmínový chleba
gabriella18 uvařila před 4 hodinami
Chléb z ovesných vloček
Monysek.w uvařila před 5 hodinami
Vláčné mrkvové cookies
MonikaHo uvařila před 6 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Evik.ka uvařila před 6 hodinami
Extra rychlé lívance
MarketaPe uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pažitka ozdobí jarní stůl a příjemně dochutí vaječná, tvarohová a další jídla. Podívejte se, jak ji můžete využít
Milujeme retro! Kuchyně našich babiček a maminek zdobily remoska, cibulák i hliníkové příbory, stále je používáme
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: zelová polévka jako od babičky zelová polévka krkonošská kyselica moravská kapustnica polévka kyselica oravvska kyselica recept na moravskou kyselici kýselica moravská kyslyca moravské polévky recept na kyselicu recept na moravskou kyselicu krkonošska kyselica recept moravská fazolačka moravské presnaky kyselice moravska kyselioca moravskakyselica moravská polévka pravá moravská kapustnica
Suroviny: zelí kysané, voda, smetana kysaná, maso uzené, koření nové koření, kmín mletý, chilli, pepř mletý, sůl, cukr, mouka hladká, vejce, pažitka
Moravská kyselica podle naší babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7w8w
16 názorů