Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 954 kJ / 5 008 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 95,94 g |
Tuky | 287,87 g |
Vláknina | 19,75 g |
Cholesterol | 1,24 g |
Sodík | 395 mg |
Sůl | 0,89 g |
Sacharidy | 498,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: V mlieku roztopíme trocha cukru, pridáme droždie, necháme vykysnúť kvások. Z preosiatej múky, vajec,cukru, soli a kvásku spravíme cesto. Ideálne je ho spraviť v domácej pekárni na programe bez kysnutia,iba hnietenie 2 krát.(aby sa miesilo 1/2 hodinu).
Krok 2: Vymiesené cesto dáme prikryté fóliou na 6 hodín do chladničky. Vyberieme maslo, aby malo izbovú teplotu.
Krok 3: Po 6 hodinách cesto rozvaľkáme na obdĺžnik asi 25x40cm. Opticky si ho rozdelíme na tri časti. Ľavú, stred a pravú. Postupujeme zľava doprava. Posypeme celé trochou múky a maslom natrieme ľavú stranu a stred. Posypeme opäť. Pravú stranu zložíme smerom doľava k stredu. Posypeme trochou múky a preložíme ľavou stranou. Vznikne nám obdĺžik. Rozvaľkáme na pôvodnú veľkosť, posypeme múkou, zložíme späť na obdĺžnik a dáme na 20 minút do chladničky.
Krok 4: Rozložíme a opäť natierame a prekladáme ako predtým. Znova dáme do chladničky na 20 minút. Takto opakujeme 3 krát. Hotové cesto rozrežieme napoly a každú polku na 6 trojuholníkov.
Krok 5: Ako nám cesto chladne, spravíme plnku. Čokoládu so šľahačkou a vanilkovým cukrom roztopíme v hrnci a dáme do chladničky asi na hodinu .Čokoláda by mala byť stuhnutá, ale nie úplne. A nie je taká riedka, že tečie. Má konzistenciu ako marmeláda do buchiet. Takto do nej s metličkou vmiešame suchý vanilkový puding. Vykrajujeme lyžicou a kladieme na cesto. Cesto naplníme a zahneme rožteky,ako je na fotke.
Krok 6: Zrolujeme a pečieme v predhriatej rúre pri 220°C 15 minút.
Zveřejněno 16. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoládové croissanty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QW3Z
Moje poznámka
Čokoládové croissanty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QW3Z
Nejnovější recepty
Pórkový krém
Přidáno před 5 hodinami
Penne s kuřecím masem, brokolicí a mascarpone
Přidáno před 5 hodinami
Poháry s jogurtem a chia semínky
Přidáno před 10 hodinami
Omeleta ze zbylých knedlíků
Přidáno před 11 hodinami
Krkonošské fazole
Přidáno před 11 hodinami
Pikantní topinky s hlívou
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fofr broskvový koláč
JakubM před 47 minutami
Otoč, oblíž, omliekuj -OREO
Pavlinakacerova před 1 hodinou
Těstoviny s kuřecím masem a sýrovou omáčkou
Kupczyk před 1 hodinou
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Estermik před 1 hodinou
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Adeliss před 2 hodinami
Granko - tvarohové řezy
veru.h. před 2 hodinami
Květáková polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Jablečno - makový dezert
Moanka před 4 hodinami
Penne s kuřecím masem, brokolicí a mascarpone
Moanka před 5 hodinami
Sýrové pletýnky s párkem
Fitulka před 5 hodinami
Tématické fráze:
croissant recept,
kroasant,
výroba croissantů,
croissantove testo,
plundrové těsto,
recepty na croissanty,
croissanty,
náplň do croissantu,
recept croissant,
croassant recept,
crossiant recept,
recepty na croissant,
recept na croissant,
jak udelat croissant,
crossiant,
cokoladovy croisant,
těsto na kroasanty,
recept na croissanty,
croissanty recept,
kroasanty
Suroviny:
mouka hladká,
mléko,
vejce,
cukr,
sůl,
droždí,
máslo,
čokoláda,
šlehačka,
cukr vanilkový,
pudink vanilkový
Komentáře (27)
How To Make Croissants
Suzanna,cesto si môžeš spraviť aj deň predtým,ale radšej až večer.A nedávaj viac droždia,lebo by to mohlo prekysnúť a bolo by cítiť po droždí.Držím palce
Upřímně, já jsem velmi ráda, že sem Katarinka tenhle recept vložila