Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 283 kJ / 307 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,18 g |
Tuky | 1,05 g |
Vláknina | 2,63 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 26 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 70,81 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plody kaki důkladně pod tekoucí vodou kartáčkem umyjeme a nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Pokud chceme, můžeme plody před strouháním oloupat.
Krok 2: Do hlubšího hrnce dáme pomerančovou šťávu, med, skořici, šťávu a kůru z limetky a vše necháme zahřát-ne převařit. V tekutině musíme udržet ponořený prst :-).
Krok 3: Přisypeme želatinu a necháme za občasného prošlehání cca 10 minut rozpustit.
Krok 4: Znovu metličkou důkladně prošleháme, přidáme kaki a promícháme. Ochutnáme a podle potřeby dochutíme cukrem, nebo citronovou šťávou.
Krok 5: Nalijeme do vodou vypláchnutých silikonových formiček, nebo do jiných misek, které pro snadnější pozdější vyklopení vyložíme mikrotenovým sáčkem, nebo folií.
Krok 6: Dáme minimálně na 4 i více hodin zatuhnout na chladné místo.
Krok 7: Poté vyklopíme na talíř a ozdobíme podle chuti.
Krok 8: Hodí se nastrouhaná, nebo rozpuštěná čokoláda, šlehačka, nebo různé ovocné toppingy.
Zveřejněno 2. 12. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kaki sladké mlsání
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O27G
Moje poznámka
Kaki sladké mlsání
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O27G
Nejnovější recepty
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 1 hodinou
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 2 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 2 hodinami
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 2 hodinami
Domácí nočky se zeleninou na smetaně s kousky lososa
Přidáno před 3 hodinami
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 42 minutami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 2 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 3 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 4 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 4 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 5 hodinami
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 5 hodinami
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 5 hodinami
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 5 hodinami
Tématické fráze:
kaki a vitamíny,
ovoce kaki recepty,
ovoce kaki,
ovoce kaki,
ovoce kaki vitamíny,
kaki vitamíny,
jak konzumovat kaki,
kaki ovoce,
kaki loupat,
musí se kaki loupat,
recepty z kaki,
loupe se kaki,
kaki,
jak se loupe kaki,
recepty s kaki,
jak loupat kaki,
kaki recepty,
kaki slupka,
kaki loupat nebo neloupat,
loupani kaki
Suroviny:
šťáva pomerančová,
želatina,
šťáva limetková,
kůra limetková,
med,
skořice mletá,
kaki
Komentáře (19)
cathleen:Ivi,budu ráda,když odkaz přidáš
Ja Kaki nikdy nepoupala. Chemie ci nechemie - kdyz je to na slupce, je to i pod ni.
BIO produkty jsou take "strikane", ale ta Chemie nenici cloveka tak, jako nebio produkty (nejaky ten patek se o to zajimam).
Pokud nekde strouham slupku pomerance, citronu nebo limetky tak rozhodne bio!
Pro dobre umyti plodu je vhodna Soda.
Neloupu, zatím žiju. Kaki jsem objevila až nedávno a mám moc ráda. Raději nepřezrálé
Já to loupání jdu raději do postupu poupravit
Ve wikipedii se uvádí,že se slupka může konzumovat,ale většinou se loupe
A jak píše níže Magdalenka,nekonzumujeme toho na posezení 1-2kg,tak by to vadit nemělo
casino:Zajisté
cathleen:Ivuško,většinou jsem kaki loupávala
magdalenka:Magduško,jak píšeš-nesní se toho zase tolik,ale někdy na vážkách opravdu jsem,zda loupat-či neloupat