Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybí polévka III.

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

16. 12. 2014 16:26

Suroviny pro 10

10

Nutriční hodnoty

Energie6 573 kJ / 1 571 kcal
Bílkoviny26,43 g
Tuky88,19 g
Vláknina24,60 g
Cholesterol 255 mg
Sodík 1,78 g
Sůl4,26 g
Sacharidy156,75 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Na vysvětlenou: Ta hrachovka se tam dává, protože hrách strhne tu rybí chuť, která někomu vadí. A mohu dokázat - byli jedlíci co mi tvrdili ryby nejím, to bych poznal a ty si z nás děláš legraci. Nedělal a jedli. Foto přidám až ji budu příští týden dělat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

jan.alois jan.alois

18. 12. 2020 12:43

casino: ale to zase není tak moc hrachové že to není poznat kdo nezkusil neví.

casino casino

18. 12. 2020 12:33

„Statečnost přikazuje nikdy nerušit dané slovo."
---
Kam se chystáš?
Pro hrachovku v sáčku. Chcu zkusit polívku. Hlavy mají za rohem
Polívku??? Snad poblívku, že! (a málem to s ní seklo)
---
Startuji PC, čtu nové komenty a znovu celý rcp konečně VČETNĚ POZNÁMKY:-Q
Jsem asi zbabělec, nikam nejedu:-!
Nevím proč bych vařil rybí polévku, když " hrách strhne tu rybí chuť," 8-(;-):-):-K
---
OT
V SUROVINÁCH jsou vpravo jakési čtverečky k označení (dál jsem se nedostal:-(
Prosím, k čemu to slouží ???
(že by k odklikávání, že abych tam něco nezapomněl dát, či naopak abych tam něco nešoupl 2x :-O

Dajda Dajda

18. 12. 2020 09:42

jan.alois: Určitě ano, já taky občas vařím klasickou českou rybí polévku z filé, ale samozřejmě nikoliv o Vánocích. Dočetla jsem Váš recept do konce včetně poznámky a už vím, proč bych asi hrachovku s rybí polévkou nekombinovala - bylo by mi líto právě toho, že "strhne" rybí chuť! :-) Ale přece jenom zkusit se má všechno ....... :-?

jan.alois jan.alois

18. 12. 2020 08:07

Dajda: tak to nevim to mně nikdy nenapadlo se zeptat bral jsem to jako dané. Ale zkusit se má všechno. Z mořské ryby bych to dělal určitě z těla ty hlavy mají většinou malé . Ale dělal ji z filé teď jsem si vzpomněl a.do té dával ještě trochu smetany.

Dajda Dajda

18. 12. 2020 08:01

jan.alois: A vařili ji v Hamburku z kapra nebo z nějaké mořské ryby?

jan.alois jan.alois

18. 12. 2020 07:38

Dajda: s touto polévkou je to tak. Můj taťka za války vařil ve varieté v Hamburku a tuto kombinací přivezl odtud. :yes:

Dajda Dajda

18. 12. 2020 06:12

zujali: Taky mě ten hrách překvapil a nejspíš to zkoušet nebudu, ale je to propojení moderní české vánoční klasiky a staročeského tradičního štědrovečerního jídla, jímž byla právě hrachová polévka. ;-)

casino casino

18. 12. 2020 00:33

Hrachovka Vitana :-?
U nás se na Štěpána utkávají tři polévky v neformální "soutěži" :-)
Podmínkou je, že na přípravu 2,5 litru polévky smí být použito cokoli v jakémkoli množství ("chemie" se nepoužívá) a kapřík může hmotnit max. 2,5 kg živé váhy (vč. 5 porcí určených ke smažení)
Vyjma žluči bez užitku nevyhodím ani šupinu:-8 Kdysi mě málem prozradily po uvaření žluté čočky z očí...
No, pokud seženu v rcp použitou hrachovku, tak toto letos vyzkouším. "chemii" samozřejmě tajit nebudu, že :-)

mika59 mika59

17. 12. 2020 22:28

zujali: Mně taky a z polotovaru už vůbec ne..taková rybí musí být vymazlená.. Ale zase, každý máme to své..nic proti..;-)

zujali

17. 12. 2020 21:03

Nevím nějak mi tam ten hrách nesedí. Ale to je věc názoru.

eva hubova eva hubova

4. 6. 2015 12:37

Polévka byla dobrá:-p:yes:

Martina

17. 12. 2014 22:22

Já ještě dochucuji polévku trochou šťávy z citronu.:-)

jan.alois jan.alois

17. 12. 2014 08:09

Dámy máte pravdu s tím hrachem taky si ho vařím .Měl jsem dilema napsat den předem si namočíme hrách ,nebo tu rychlejší variantu. To abych neodradil ty lenochy :-D

1974andrea 1974andrea

16. 12. 2014 23:43

Nezaléváme vývarem z kapra, ten nám nechutná, ale jinak dělám velmi podobně, jen hrách k tomu vařím, nedělám z hrachové polévky. Přidávám do podobných.;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

16. 12. 2014 23:37

Dala bych asi klasický hrách. Jinak tuhle polévku znám;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rybi polevka rybi polévka top recepty jedle rybi vnitnosti rybí polévka s hrachem nejlepší rybí polévka v troubě rybí polévka v troubě recepty na rybí polévky rybí polévka čaj příprava rybí polévka vitana rybí polévka z kapra s hrachem rybí polévka z kapra babicina rybí polevka s hrachovou rybí polévka z kapra lada hruška rybí polévka babiččina rybí polévka podle ládi hrušky rybí polévka podle hrušky rybí polévka od ládi hrušky

Suroviny: vnitřnosti rybí, máslo, mrkev, petržel, celer, cibule, rohlík, polévka hrachová se slaninou vitana, sůl, kmín celý, ořech muškátový, květ muškátový

TopRecepty.cz

Rybí polévka III.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3p64