Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krenex

Z křenu mixovaného spolu se solí, octem, olejem, cukrem a trochou vody vytvoříme výborné a pořádně ostré dochucovadlo, které skvěle doplní klobásku, pečené maso nebo dodá říz omáčce.

Hodnocení receptu je 5,0 (24×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

17. 3. 2009 13:09

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie1 877 kJ / 449 kcal
Bílkoviny6,00 g
Tuky12,20 g
Vláknina10,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,52 g
Sůl8,00 g
Sacharidy73,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento krenex je na rozdíl od kupovaného ostrý (křenem) tak, že mi při prvním ochutnávání vyhrkly slzy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaDorazinova JanaDorazinova

17. 3. 2009 13:26

Počkej, po jedné dávce, myslíš po jednom kolečku? Nebo celých 300 gramů?

cathleen cathleen

17. 3. 2009 13:17

Jani, nakrájet fakt na kolečka a dělat max. po jedné dávce. Dělám ho tak už několik let a letos jsem byla u toho už unavená, tak jsem najednou dala dávky dvě. A asi jsem si spálila svou starou Etu, kterou mám na takovéhle věci...(svůj Bosch si chráním jak oko v hlavě:-)) )
Ale mixovat to jde, krenex v lednici vydrží i dva roky(jen zešedne) a je báječně ostrý. Dávám ho i do křenové omáčky.:-p

JanaDorazinova JanaDorazinova

17. 3. 2009 13:12

cathleen, jde to mixovat normálně v mixéru? Křen je dost houvževnatý, vím, jak ho jen strouhám, jak to jde ztuha, ale jinak, jsem moc ráda za recept, u nás jde hodně ke klobásám, nebo i k ovárku;-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: uchování křenu krenex domácí křenex jak uchovat křen krenex domaci recept jak uchovat nastrouhaný křen jak uchovat strouhaný křen zavařování křenu recept na křenex jak vyrobit krenex jak zavařit kren uchování nastrouhaného křenu uchovávání křenu křenex recept křenex domácí křen uchování jak uchovat čerstvý křen křen zavařování vejmrda křen strouhaný recepty

Suroviny: křen, voda, sůl, ocet, olej, cukr

TopRecepty.cz

Krenex

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR7B