Krenex
Z křenu mixovaného spolu se solí, octem, olejem, cukrem a trochou vody vytvoříme výborné a pořádně ostré dochucovadlo, které skvěle doplní klobásku, pečené maso nebo dodá říz omáčce.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 1 877 kJ / 449 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,00 g |
Tuky | 12,20 g |
Vláknina | 10,80 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,52 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 73,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento krenex je na rozdíl od kupovaného ostrý (křenem) tak, že mi při prvním ochutnávání vyhrkly slzy.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 3. 2009 13:26
17. 3. 2009 13:17
Ale mixovat to jde, krenex v lednici vydrží i dva roky(jen zešedne) a je báječně ostrý. Dávám ho i do křenové omáčky.
17. 3. 2009 13:12
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Maková náplň nastavená
Přidáno před 2 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 7 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 8 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 21 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 21 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Turecké kynuté koláče
Tivkov369 uvařila před 31 minutami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 1 hodinou
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 2 hodinami
Zapečená kuřecí prsa se žampiony a nivou
Marylka uvařila před 3 hodinami
Domácí chleba z trouby
Iveta17 uvařila před 4 hodinami
Hrbaté maso
Leona P. uvařila před 4 hodinami
Krkovička po znojemsku
krisstus uvařila před 4 hodinami
Bulgur i jako příloha
Verounek uvařila před 5 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Ryngle uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak na tu nejlepší vejmrdu? Záleží, jestli nastrouháte křen najemno či nahrubo, zajímavější chuť dodají upečená jablka
Krupicové nočky do polévky už potrápily nejednoho začátečníka. Poradíme dva způsoby přípravy
Další recepty
Tématické fráze: uchování křenu krenex domácí křenex jak uchovat křen krenex domaci recept jak uchovat nastrouhaný křen jak uchovat strouhaný křen zavařování křenu recept na křenex jak vyrobit krenex jak zavařit kren uchování nastrouhaného křenu uchovávání křenu křenex recept křenex domácí křen uchování jak uchovat čerstvý křen křen zavařování vejmrda křen strouhaný recepty
Suroviny: křen, voda, sůl, ocet, olej, cukr
Krenex
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR7B
33 názorů