Třešňová bublanina
Třešňová bublanina je oblíbený letní dezert, který přináší sladkost třešní a lehkost nadýchaného těsta. Tato verze kombinuje křehkost lineckého těsta s jemností třeného, šťavnaté třešně se při pečení propadají do měkkého těsta, čímž vzniká lahodná, sladká bublanina.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 914 kJ / 3 804 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,01 g |
Tuky | 174,49 g |
Vláknina | 19,57 g |
Cholesterol | 1,89 g |
Sodík | 539 mg |
Sůl | 1,08 g |
Sacharidy | 466,54 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z lineckého těsta vyválíme plát asi 3 mm silný, který položíme na namaštěný plech s vysokými okraji a ve střední teplotě napůl upečeme.
Krok 2: Třená hmota: máslo mírně nahřejeme a šleháme spolu s moučkovým cukrem, postupně přidáváme žloutky. Do vyšlehané hmoty zvolna zamícháme prosátou mouku, citronovou kůru a vanilínový cukr. Hmotu rozetřeme rovnoměrně na předpečený linecký plát těsta.
Krok 3: Na povrch rozložíme očištěné třešně. Pečeme zvolna ve středně vyhřáté troubě do zlatového zabarvení. Vychladlou bublaninu krájíme na dílky a pocukrujeme.
Krok 4: Bublaninu můžeme také péci v pekáči nebo v miskách z hliníkové folie, které předem vymastíme.
Zveřejněno 26. 1. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Třešňová bublanina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D2WK
Moje poznámka
Třešňová bublanina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D2WK
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 5 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 11 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 12 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 14 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 5 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 5 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 7 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 7 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 7 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 7 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 8 hodinami
Kopřivový špenát
Jan_Nepomuk před 9 hodinami
Zapečený chřest s kuřecím masem
danamamina před 11 hodinami
Tvarohové řezy
Saratice před 13 hodinami
Tématické fráze:
třešnová bublanina,
třešnová bublanina recept,
trena tresnova bublanina,
bublanina třešňová,
recept na tresnovou bublaninu,
bublanina recept,
třešňové bublanina recept,
recept na bublaninu,
třešňová bublanina šlehačková,
třešnove bublaniny,
bublanina,
tresnova bublanina top recepty,
recept třešňová bublanina,
třešnová bublanina recepty,
ťřešňová bublanina třená,
třešňový bublanina,
trešňová bublanins,
třená bublanina,
tresnova trena bublanina,
třešňová bublanina z remosky
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
žloutek,
citron,
kypřící prášek do pečiva,
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
vejce,
citron,
cukr vanilinový,
mouka hladká,
třešně,
tuk,
cukr moučkový
Komentáře (2)
A ešte jedna vec, nikdy nič nepredpečiem, ale strčím do rúry všetko naraz, vždy je to ok, celý koláč sa pekne prepečie.
Výsledok je dobrý, ale kto nemá skúsenosti, suroviny ho budú veľmi miasť a neviem, či by to urobil.