Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 626 kJ / 1 106 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 121,46 g |
Tuky | 23,54 g |
Vláknina | 38,80 g |
Cholesterol | 325 mg |
Sodík | 12,32 g |
Sůl | 30,00 g |
Sacharidy | 85,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve dáme maso vcelku na půl hodiny vařit do cca litru vody. Pak k němu přidáme propláchnuté nebo okapané zelí ( podle toho, jak je kyselé ), klobásu, koření, dosolíme a vaříme další půl hodinu.
Krok 2: Mezitím připravíme brambory. Do tlakového hrnce dáme lžící sádla, na něm orestujeme jednu nakrájenou cibuli a vložíme plátky brambor. Podlijeme asi půl deci vody, osolíme, okmínujeme. Uzavřeme , dáme vařit a od prvního zasyčení necháme 5 minut vařit. Odstavíme a necháme dojít.
Krok 3: Uvařené maso vyjmeme a nakrájíme na plátky, klobásu na kousky. V pekáčku na sádle orestujeme cibulí, vlijeme zelí i s vývarem, dochutíme cukrem podle zvyklostí a přidáme k němu brambory, uzené maso, klobásu a orestovanou cibulku z brambor. Přiklopíme, vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme hodinu. Ke konci pečení odklopíme. Jíme jen tak nebo třeba s chlebem.
Zveřejněno 19. 2. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Masopustní prvorepublikové zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8xlm
Moje poznámka
Masopustní prvorepublikové zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8xlm
Nejnovější recepty
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 2 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 2 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 2 hodinami
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 3 hodinami
Domácí nočky se zeleninou na smetaně s kousky lososa
Přidáno před 4 hodinami
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí rizoto
MarketaAn před 10 sekundami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 1 hodinou
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 3 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 4 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 5 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 5 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 6 hodinami
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 6 hodinami
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 6 hodinami
Tématické fráze:
masopustní pokrmy,
prvorepublikové jídlo,
prvorepubliková jídla,
prvorepublikové cukroví,
masopustní recepty,
videorecepty -pečený buček s cibulí,
prvorepublikový guláš,
masopustni zeli,
prvorepublikové kuchařky,
masopustni dobroty recepty,
masopustni zeli s uzenym,
provorepublikové jídlo,
prvorepublikové uzeniny,
prvorepubliková kuchařka,
uzené maso co k němu,
prvorepublikové pokrmy,
masopustní recept,
masopustni klobasa recept,
prvorepublikové jidla,
prvorepublikové menu brambory
Suroviny:
zelí kysané,
maso uzené,
klobása,
brambory,
cibule,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř černý,
kmín celý,
sádlo,
cukr,
sůl
Komentáře (4)