Pivní štrúdl
Závin je vděčný moučník, který nemusí být vždy jen z listového těsta. Zkuste při přípravě těsta použít pivo, dodá závinu kyprost. Těsto je křehounké a náplň vláčná a lahodná. K dokonalosti chybí už jen šálek dobrého čaje nebo kávy.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 899 kJ / 3 322 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 53,28 g |
| Tuky | 166,93 g |
| Vláknina | 31,50 g |
| Cholesterol | 213 mg |
| Sodík | 748 mg |
| Sůl | 1,78 g |
| Sacharidy | 375,35 g |
Postup přípravy
přidáme na kostičky nakrájený tuk a pivo. Vše rukama spojíme a propracujeme v hladké nelepivé těsto, které dáme asi na 30 minut odpočinout do lednice. Krok 2: Jablka umyjeme, oloupeme a nastrouháme. Přidáme skořici, vanilku, ořechy a rozinky a podle chuti osladíme. Krok 3: Troubu předehřejeme na 180 °C. Širší nízký plech vyložíme pečicím papírem. Krok 4: Odpočaté těsto rozdělíme na poloviny. Každou půlku rozválíme do obdélníku o tloušťce asi 3 mm. Na každý plát rovnoměrně rozprostřeme připravená jablka a zavineme do pěkného závinu. Krok 5: Oba záviny potřeme rozšlehaným žloutkem a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme asi 20-25 minut.
Zveřejněno 22. 2. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pivní štrúdl
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yDxW
Moje poznámka
Pivní štrúdl
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yDxW
Nejnovější recepty
Pomazánka z pečeného česneku a špetky parmazánu
Přidáno před 4 hodinami
Boloňská čočková omáčka
Přidáno před 4 hodinami
Domácí qurrito z HF
Přidáno před 6 hodinami
Kari korma
Přidáno před 13 hodinami
Plněná červená řepa
Přidáno před 18 hodinami
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka šup-šup
Danulka52 před 2 minutami
Nálev na červenou řepu
Kajabova před 27 minutami
Nakládané vepřové řízky
Danulka52 před 1 hodinou
Pikantní rajčatová polévka s fazolemi
Verunkavh před 1 hodinou
Krkovice na houbách a kapiích
jarmila58 před 1 hodinou
Bramborovo-kuřecí špízy z horkovzdušné fritézy
Danulka52 před 2 hodinami
Čokoládovo-banánové muffiny
Andyzvesnice před 3 hodinami
Kuřecí prsa v jemné smetanové omáčce
Pep.e před 5 hodinami
Szegedinský guláš
MonkaF před 13 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 13 hodinami
Tématické fráze:
pivní štrůdl,
pivní testo na zavin,
pivní štrůdl recept,
pivní závin,
recept na pivní štrůdl,
pivní jablečný štrudl,
pivní závin těsto,
závin z pivního těsta,
jablečný závin z pivního těsta,
recepty pivní štrudl,
strudl pivni,
pivní těsto na strůdl,
pivní štrůdl recepty,
pivnistrudl,
recept štrudl,
jablecny strudl s pivem,
pivní těsto,
pivní jablečný závin,
štrúdl z pivního těsta,
štrůdl
Suroviny:
mouka hladká,
tuk 100%,
pivo světlé,
sůl,
jablko,
skořice mletá,
vanilka,
cukr,
ořechy,
rozinky,
žloutek
Komentáře (7)
jste tu úplně nová, tak se prosím snažte trochu přizpůsobit tomu, co na tomto webu už uvedené je. Pivní těsto na štrůdl je opravdu skvělé, ale recept tu už je mnohokrát, tak se prosím nejprve trochu rozhlédněte. Třeba máte někde ve svém kuchařském rejstříku recept, který opravdu neznáme. Podělte se s nám o něj!