Bezlepkové máslové sušenky
Jemné sušenky vonící po másle a vanilce připravíme velmi snadno podle tohoto receptu. Použijeme rýžovou mouku, takže jsou bez lepku. Sušenky vykrájíme a ozdobíme podle svých představ a upečeme.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 126 kJ / 3 376 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 38,95 g | 
| Tuky | 182,79 g | 
| Vláknina | 21,48 g | 
| Cholesterol | 936 mg | 
| Sodík | 835 mg | 
| Sůl | 2,07 g | 
| Sacharidy | 383,09 g | 
Postup přípravy
Zveřejněno 13. 3. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Bezlepkové máslové sušenky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qrqR
Moje poznámka
					
				
Bezlepkové máslové sušenky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qrqR
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 9 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 12 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 5 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 7 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 8 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 8 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 9 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 10 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 11 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 11 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 11 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 12 hodinami
						Tématické fráze:
						
							bezlepkové sušenky recept, 
						
						
							bezlepkové sušenky, 
						
						
							recept na bezlepkové sušenky, 
						
						
							domácí bezlepkové sušenky, 
						
						
							bezlepkové sušenky recepty, 
						
						
							bezlepkové sušenky top recepty, 
						
						
							recepty na bezlepkové sušenky, 
						
						
							sušenky z rýžové mouky, 
						
						
							recepty bezlepkové sušenky, 
						
						
							recept bezlepkové sušenky, 
						
						
							bezlepkove susenky pro deti, 
						
						
							sušenky bezlepkové recept, 
						
						
							sušenky z bezlepkove mouky, 
						
						
							bezlebkovi recept na susenky, 
						
						
							susenky bezlepkove, 
						
						
							maslove susienky bezlepkove, 
						
						
							recept na máslové sušenky, 
						
						
							pravda o másle, 
						
						
							bezlepkové sušenky s razitky, 
						
						
							bezlepkových sušenky recept
						
					
						Suroviny:
						
							mouka bezlepková, 
						
						
							pudink vanilkový, 
						
						
							máslo, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							žloutek, 
						
						
							sůl
						
					
	
			
	
	
	
	
	
Komentáře (14)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Zkusila jsem vyrábět sušenky z obyčejné rýžové mouky hladké a polohrubé a když mi došla při vyvalování, přidala jsem Schär Mix C. Druhý pokus byl z Doves Farm plain white. Těsto se mi v obou případech velmi lepilo, takže jsem je nebyla schopna vyválet normálním válečkem, ale válela jsem vždy jen menší kus těsta malým válečkem do ruky. Je to normální nebo někde dělám chybu?
Pravda potřebovala jsem vyválet těsto na o dost tenčí vrstvu, jelikož jsem chtěla batoleti udělat sušenky s obrázky razítky od Tescomy. Když bylo těsto tlustší, nedařilo se mi buď obrázek obtisknout, nebo byly zase velmi vysoké okraje, které se pak bortily.
Napadlo mne, jestli byste neměli nějaký tip, jak těsto zpevnit. Jestli přidat škrob, psyllium, xantan nebo něco jiného. Nevím, jestli třeba bílek nemá pojivou funkci. Můžeme křepelčí bílky, tak bych mohla třeba místo žloutků vrazit do těsta křepelčí vejce.
Předem díky za rady.
Radost ale udělaly každopádně, i když jen část sušenky se dala sníst rukou a zbytek jsme z misky vybrali lžičkou. Podle reakce myslím, že byly silně jedlé.