Králík 3 v 1

klukodvody Kuchař: klukodvody

Doba přípravy: 2 až 4 h. 2 + 2 + 4 Jiné maso 15 názorů

Suroviny

1 králík
1 mrkev
1 petržel
1 cibule
1/4 celer
4 polévkové lžíce sádla
2 bobkové listy
6 kuliček nové koření
sůl
grilovací koření
voda
Polévka:
1 mrkev
1 petržel
1/4 celer
1 cibule
kosti z králíka
vnitřnosti z králíka
hlava z králíka (kdo nechce, nedává ji)
sůl
1 kostka silný bujon
1 balíček torteliny
sůl
pepř
voda
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kolečka, cibuli nahrubo. Králíka opereme a naporcujeme, zadní kýty vykostíme a uschováme na řízky.

  2. Hřbet zbavíme částečně kostí. Do pekáče dáme sádlo a nakrájenou zeleninu, na kterou naskládáme naporcovaného králíka, osolíme, přidáme koření a lehce podlijeme vodou.

  3. Přikryjeme poklicí a dáme do trouby na 220°C. Asi půl hodiny na to vůbec nekoukám, potom obrátím kousky masa, podle potřeby podliji vodou a dopeču odkryté do měkka.

  4. No a kosti, vnitřnosti a celou zeleninu postavím na polévku. Takže z jednoho králíka máme řízky, králíka na zelenině a polévku. K tomu dávám pečáky, ale ty jsou tady na topkách a mám povoleno je používat i ke zveřejnění.

Poznámka

Tu zeleninu nemixuji, ale je možné ji umixovat nebo propasírovat anebo jen ocedit šťávu. Já to mám rád takhle. Ty brambory jsou tu jako pečené brambory se slaninou

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Králík 3 v 1

  • zizala zizala

    Jana Hamzova: My jsme doma králičí stehna před obalením odblaňovali a řízečky byly jako dort bez nějakého dopékání ;-)

    Odpovědět

  • Jana Hamzova Jana Hamzova

    Králíka miluju na všechny způsoby a ty řízky jsou asi nejlepší :yes: Králíky doma máme a děláme všechny možné recepty, ale řízky vedou.Jak píše chocolate, řízky můžeme dopect ve sklovarné misce a pak jsou křehoučké..já už slintám :-p:-p
    Jinak polévka z králíka super, jen u nás bez hlavy.. to prostě nemusím.:-K :yes:

    Odpovědět

  • klukodvody klukodvody(autor receptu)

    Cecilka já jsem vůbec nemyslel ,že by jste mně nějak urazila .No to vykoštění je celkem jen praxe já vám přidám k tomu králíkovi ještě nějaké obrázky .Krásnou dobrou noc a ať se Vám vydaří.

    Odpovědět

  • cecilka cecilka

    Klukovody, vobec som vas nechcela urazit. A aj ja mam domaceho kralika, udajne mladeho, kupujem ich od susedov z domaceho chovu a tento, co mienim urobit na Velku noc mal vraj iba par mesiacov, neviem kolko, nevyznam sa v tom. A rovnako ako vy, ani ja by som kralika v obchode nikdy nekupila:-!:-!:-!:-!:-!:-!
    A este, nie je mi jasne, ako dokazete vykostit chrbat:-?:-?:-?:-?. Raz som sa o to, podla nejakeho receptu, pokusala, no nemala som trpezlivost, takze som ho dala aj s vnutornostami do polievky. Predne nohy + "zadok" + tzv. masove odrezky som robila na smotane. No a moj "uspech" s vyprazanymi stehienkami uz poznate.
    Ale vas remoskovy tip určite vyskusam a vysledok vam oznamim.
    D.noc a pekny zajtrajši den

    Odpovědět

  • klukodvody klukodvody(autor receptu)

    Cecilka to bych si nedovolil už proto ne ,že moje milovaná babička se jmenovala Cecilka .Jinak dneska jsme měli řízek z králíka k obědu naklepaný normálně a byl měkoučký .No je to králík doma pěstovaný .V marketu mraženého bych nekoupil ani nevařil.

    Odpovědět

  • cecilka cecilka

    casino: dakujem za link na zmakcovanie masa, vidim to po prvy raz a necudo, stale sa ucim varit.:-((:-//
    Klikvody: mam starozitnu remosku este z minuleho tisicrocia=mam vsetky tri misky takze vas recept na rezne z kralika v tej najmensej vyskusam urobit aj napriek tomu, ze nemam palicku s hreby na zmakcenie masa.:-//
    Ale nezelajte si ma,:-!:-!:-! ked ste si zo mna urobili srandu. Pomsta, v podobe spaleneho jedla pre navstevu+rodinu vas neminie:-D:-D:-D:-D:-D.

    Odpovědět

  • casino casino

    cecilka:
    Možná klukodvody: myslel TENDERIZER http://www.labuznik.cz/clanky/zmekcovani-masa-tend...

    majka:
    25dkg sádla,12,5dkg másla, 10dkg špeku:-O
    No, to vypadá na ušáka velikosti malého prasete... :-D

    Odpovědět

  • majka majka(neregistrovaná)

    Já jsem nikdy nedělala králíčí řízky,to si dám radši vepřový.Komu chutná,ať si ho udělá.Toho masa z králíka je škoda.Já dělám králíka cibuláka.Kdo chce,ať to zkusí,nám moc chutná.Je ale potřeba papiňák,ve kterém se nejprve vaří.
    1ks králíka,bez hlavy a vnitřností naporcuji,hodně opepřím a osolím.
    Na 25dkg sádla,12,5dkg másla dám zesklovatět 2ks cibule,přidám 10dkg na kostičky nakrájeného špeku.Na tento základ narovnám osoleného a opepřeného králíka,přidám 2 stroužky prolisovaného česneku,2 lžíce octa a 1/4 L vody.Uzavřu papiňák a vařím 25min.od začátku syčení hrnce.Potom vše přeliji buď na pekáč,já mám vyšší kastrol a dám upéct do trouby.Je to mňamka.

    Odpovědět

  • klukodvody klukodvody(autor receptu)

    Cecilka je to celkem jednoduché .Existuje taková palička která má takové hřeby .Tím to maso zkřehčím a promasíruji solí a potom pomalu smažím většinou pod pokličkou ale byla tu zmínka o remosce a to je ideální řešení pokud máte tu mělkou smažící misku .Máme ještě starou remosku a u té jsou tři různě hluboké tak v té nejméně vysoké a uvidíte že budou křehké.Potom před koncem když na ně dáte lísteček másla a necháte je dojít ,jiné řízky ani nebudete chtít .Dobrou chuť a dejte vědět jak jste dopadla.:-D:-D:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    cecilka:Myslim, ze by to melo jit dopeci i v remosce.Take preji hezky zbytek vikendu.

    Odpovědět

  • cecilka cecilka

    Chocolate, vďaka za radu, vyskúšam, ale mám problém, z priestorových dôvodov nemám normálny sporák,takže varím na el. dvojplatničke a všetko pečiem v remoske. Ale, za pokus to stojí, rezne z králika mám totiž veľmi rada. :-p:-p:-p:-p
    Pekný víkend

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    cecilka:Zkus je po osmazeni dat do vyhrate trouby a na nizkem stupni pomalu dodelat.Delavam to tak treba i s rizkami z veprove kyty.

    Odpovědět

  • cecilka cecilka

    Klukovody: všetko vo vašom recepte mi je jasné, ukladám si ho, pripravím pre veľkonočnú návštevu. Nie je mi ale jasné, ako môžete robiť zo stehien=kýty rezne? Už som to neraz skúšala, no vždy boli príšerne tvrdé, hoci som ich vyprážala na absolútne min. teplote. A to som mala králikov mladých. Skúste mi poradiť. Nemala by som, vykostené stehienka najprv uvariť do polomäkka, potom obaliť a tak vyprážať? No a vývar samozrejme použiť, aj s vnútornosťami, na polievku.
    Vďaka za radu a poučenie

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • jarda Kadic jarda Kadic

Tématické fráze: recepty kralík na všechny způsoby řízky z králika vnitřnosti z králíka řízek z králíka králík vnitřnosti kralik na řízek vnitřnosti králíka řízek s králika hlava z králíka králík recepty králík rizek kralik na mrkvi vnitrnosti kralik rizky s kralika recepty z králíka králík jako řízek krralik vnitrosti co s vnitrnostmi z králíka tri králík řízky z králíka recept