Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík 3 v 1

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

20. 3. 2015 16:17

Suroviny

Porce: 2 + 2 + 4

Nutriční hodnoty

Energie875 kJ / 209 kcal
Bílkoviny8,37 g
Tuky3,35 g
Vláknina23,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 676 mg
Sůl1,65 g
Sacharidy26,98 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Tu zeleninu nemixuji, ale je možné ji umixovat nebo propasírovat anebo jen ocedit šťávu. Já to mám rád takhle. Ty brambory jsou tu jako pečené brambory se slaninou

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

zizala zizala (moderátorka)

23. 3. 2015 13:47

Jana Hamzova: My jsme doma králičí stehna před obalením odblaňovali a řízečky byly jako dort bez nějakého dopékání ;-)

Jana Hamzova Jana Hamzova

23. 3. 2015 12:53

Králíka miluju na všechny způsoby a ty řízky jsou asi nejlepší :yes: Králíky doma máme a děláme všechny možné recepty, ale řízky vedou.Jak píše chocolate, řízky můžeme dopect ve sklovarné misce a pak jsou křehoučké..já už slintám :-p:-p
Jinak polévka z králíka super, jen u nás bez hlavy.. to prostě nemusím.:-K :yes:

klukodvody klukodvody

23. 3. 2015 00:42

Cecilka já jsem vůbec nemyslel ,že by jste mně nějak urazila .No to vykoštění je celkem jen praxe já vám přidám k tomu králíkovi ještě nějaké obrázky .Krásnou dobrou noc a ať se Vám vydaří.

cecilka

23. 3. 2015 00:31

Klukovody, vobec som vas nechcela urazit. A aj ja mam domaceho kralika, udajne mladeho, kupujem ich od susedov z domaceho chovu a tento, co mienim urobit na Velku noc mal vraj iba par mesiacov, neviem kolko, nevyznam sa v tom. A rovnako ako vy, ani ja by som kralika v obchode nikdy nekupila:-!:-!:-!:-!:-!:-!
A este, nie je mi jasne, ako dokazete vykostit chrbat:-?:-?:-?:-?. Raz som sa o to, podla nejakeho receptu, pokusala, no nemala som trpezlivost, takze som ho dala aj s vnutornostami do polievky. Predne nohy + "zadok" + tzv. masove odrezky som robila na smotane. No a moj "uspech" s vyprazanymi stehienkami uz poznate.
Ale vas remoskovy tip určite vyskusam a vysledok vam oznamim.
D.noc a pekny zajtrajši den

klukodvody klukodvody

23. 3. 2015 00:10

Cecilka to bych si nedovolil už proto ne ,že moje milovaná babička se jmenovala Cecilka .Jinak dneska jsme měli řízek z králíka k obědu naklepaný normálně a byl měkoučký .No je to králík doma pěstovaný .V marketu mraženého bych nekoupil ani nevařil.

cecilka

23. 3. 2015 00:04

casino: dakujem za link na zmakcovanie masa, vidim to po prvy raz a necudo, stale sa ucim varit.:-((:-//
Klikvody: mam starozitnu remosku este z minuleho tisicrocia=mam vsetky tri misky takze vas recept na rezne z kralika v tej najmensej vyskusam urobit aj napriek tomu, ze nemam palicku s hreby na zmakcenie masa.:-//
Ale nezelajte si ma,:-!:-!:-! ked ste si zo mna urobili srandu. Pomsta, v podobe spaleneho jedla pre navstevu+rodinu vas neminie:-D:-D:-D:-D:-D.

casino casino

21. 3. 2015 18:47

cecilka:
Možná klukodvody: myslel TENDERIZER http://www.labuznik.cz/clanky/zmekcovani-masa-tend...

majka:
25dkg sádla,12,5dkg másla, 10dkg špeku:-O
No, to vypadá na ušáka velikosti malého prasete... :-D

majka

21. 3. 2015 18:18

Já jsem nikdy nedělala králíčí řízky,to si dám radši vepřový.Komu chutná,ať si ho udělá.Toho masa z králíka je škoda.Já dělám králíka cibuláka.Kdo chce,ať to zkusí,nám moc chutná.Je ale potřeba papiňák,ve kterém se nejprve vaří.
1ks králíka,bez hlavy a vnitřností naporcuji,hodně opepřím a osolím.
Na 25dkg sádla,12,5dkg másla dám zesklovatět 2ks cibule,přidám 10dkg na kostičky nakrájeného špeku.Na tento základ narovnám osoleného a opepřeného králíka,přidám 2 stroužky prolisovaného česneku,2 lžíce octa a 1/4 L vody.Uzavřu papiňák a vařím 25min.od začátku syčení hrnce.Potom vše přeliji buď na pekáč,já mám vyšší kastrol a dám upéct do trouby.Je to mňamka.

klukodvody klukodvody

21. 3. 2015 17:21

Cecilka je to celkem jednoduché .Existuje taková palička která má takové hřeby .Tím to maso zkřehčím a promasíruji solí a potom pomalu smažím většinou pod pokličkou ale byla tu zmínka o remosce a to je ideální řešení pokud máte tu mělkou smažící misku .Máme ještě starou remosku a u té jsou tři různě hluboké tak v té nejméně vysoké a uvidíte že budou křehké.Potom před koncem když na ně dáte lísteček másla a necháte je dojít ,jiné řízky ani nebudete chtít .Dobrou chuť a dejte vědět jak jste dopadla.:-D:-D:-D:-D:-D:-D

chocolate chocolate

21. 3. 2015 15:29

cecilka:Myslim, ze by to melo jit dopeci i v remosce.Take preji hezky zbytek vikendu.

cecilka

21. 3. 2015 15:25

Chocolate, vďaka za radu, vyskúšam, ale mám problém, z priestorových dôvodov nemám normálny sporák,takže varím na el. dvojplatničke a všetko pečiem v remoske. Ale, za pokus to stojí, rezne z králika mám totiž veľmi rada. :-p:-p:-p:-p
Pekný víkend

chocolate chocolate

21. 3. 2015 15:08

cecilka:Zkus je po osmazeni dat do vyhrate trouby a na nizkem stupni pomalu dodelat.Delavam to tak treba i s rizkami z veprove kyty.

cecilka

21. 3. 2015 15:05

Klukovody: všetko vo vašom recepte mi je jasné, ukladám si ho, pripravím pre veľkonočnú návštevu. Nie je mi ale jasné, ako môžete robiť zo stehien=kýty rezne? Už som to neraz skúšala, no vždy boli príšerne tvrdé, hoci som ich vyprážala na absolútne min. teplote. A to som mala králikov mladých. Skúste mi poradiť. Nemala by som, vykostené stehienka najprv uvariť do polomäkka, potom obaliť a tak vyprážať? No a vývar samozrejme použiť, aj s vnútornosťami, na polievku.
Vďaka za radu a poučenie

JanaDorazinova JanaDorazinova

21. 3. 2015 00:16

:-p:yes:

jarda Kadic jarda Kadic

20. 3. 2015 22:28

:yes::yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recepty kralík na všechny způsoby řízky z králika vnitřnosti z králíka řízek z králíka králík vnitřnosti kralik na řízek vnitřnosti králíka řízek s králika hlava z králíka králík recepty králík rizek kralik na mrkvi vnitrnosti kralik rizky s kralika recepty z králíka králík jako řízek krralik vnitrosti co s vnitrnostmi z králíka tri králík řízky z králíka recept

Suroviny: králík, mrkev, petržel, cibule, celer, sádlo, bobkový list, koření nové koření, sůl, koření grilovací, voda, mrkev, petržel, celer, cibule, kosti z králíka, králík, králík, sůl, bujón, těstoviny torteliny, sůl, pepř, voda

TopRecepty.cz

Králík 3 v 1

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Vkx9