Králík 3 v 1

Jiné maso Doba přípravy: 2 až 4 h. 15 názorů

Jiné maso Doba přípravy: 2 až 4 h. 15 názorů

Suroviny 2 + 2 + 4

1 králík
1 mrkev
1 petržel
1 cibule
1/4 celer
4 polévkové lžíce sádla
2 bobkové listy
6 kuliček nové koření
sůl
grilovací koření
voda
Polévka:
1 mrkev
1 petržel
1/4 celer
1 cibule
kosti z králíka
vnitřnosti z králíka
hlava z králíka (kdo nechce, nedává ji)
sůl
1 kostka silný bujon
1 balíček torteliny
sůl
pepř
voda

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kolečka, cibuli nahrubo. Králíka opereme a naporcujeme, zadní kýty vykostíme a uschováme na řízky.

  2. Hřbet zbavíme částečně kostí. Do pekáče dáme sádlo a nakrájenou zeleninu, na kterou naskládáme naporcovaného králíka, osolíme, přidáme koření a lehce podlijeme vodou.

  3. Přikryjeme poklicí a dáme do trouby na 220°C. Asi půl hodiny na to vůbec nekoukám, potom obrátím kousky masa, podle potřeby podliji vodou a dopeču odkryté do měkka.

  4. No a kosti, vnitřnosti a celou zeleninu postavím na polévku. Takže z jednoho králíka máme řízky, králíka na zelenině a polévku. K tomu dávám pečáky, ale ty jsou tady na topkách a mám povoleno je používat i ke zveřejnění.

Poznámka od kuchařky

Tu zeleninu nemixuji, ale je možné ji umixovat nebo propasírovat anebo jen ocedit šťávu. Já to mám rád takhle. Ty brambory jsou tu jako pečené brambory se slaninou

Komentáře k receptu Králík 3 v 1

  • zizala zizala

    Jana Hamzova: My jsme doma králičí stehna před obalením odblaňovali a řízečky byly jako dort bez nějakého dopékání ;-)

    Odpovědět

  • Jana Hamzova Jana Hamzova

    Králíka miluju na všechny způsoby a ty řízky jsou asi nejlepší :yes: Králíky doma máme a děláme všechny možné recepty, ale řízky vedou.Jak píše chocolate, řízky můžeme dopect ve sklovarné misce a pak jsou křehoučké..já už slintám :-p:-p
    Jinak polévka z králíka super, jen u nás bez hlavy.. to prostě nemusím.:-K :yes:

    Odpovědět

  • klukodvody klukodvody(autor receptu)

    Cecilka já jsem vůbec nemyslel ,že by jste mně nějak urazila .No to vykoštění je celkem jen praxe já vám přidám k tomu králíkovi ještě nějaké obrázky .Krásnou dobrou noc a ať se Vám vydaří.

    Odpovědět

  • cecilka cecilka

    Klukovody, vobec som vas nechcela urazit. A aj ja mam domaceho kralika, udajne mladeho, kupujem ich od susedov z domaceho chovu a tento, co mienim urobit na Velku noc mal vraj iba par mesiacov, neviem kolko, nevyznam sa v tom. A rovnako ako vy, ani ja by som kralika v obchode nikdy nekupila:-!:-!:-!:-!:-!:-!
    A este, nie je mi jasne, ako dokazete vykostit chrbat:-?:-?:-?:-?. Raz som sa o to, podla nejakeho receptu, pokusala, no nemala som trpezlivost, takze som ho dala aj s vnutornostami do polievky. Predne nohy + "zadok" + tzv. masove odrezky som robila na smotane. No a moj "uspech" s vyprazanymi stehienkami uz poznate.
    Ale vas remoskovy tip určite vyskusam a vysledok vam oznamim.
    D.noc a pekny zajtrajši den

    Odpovědět

  • klukodvody klukodvody(autor receptu)

    Cecilka to bych si nedovolil už proto ne ,že moje milovaná babička se jmenovala Cecilka .Jinak dneska jsme měli řízek z králíka k obědu naklepaný normálně a byl měkoučký .No je to králík doma pěstovaný .V marketu mraženého bych nekoupil ani nevařil.

    Odpovědět

  • cecilka cecilka

    casino: dakujem za link na zmakcovanie masa, vidim to po prvy raz a necudo, stale sa ucim varit.:-((:-//
    Klikvody: mam starozitnu remosku este z minuleho tisicrocia=mam vsetky tri misky takze vas recept na rezne z kralika v tej najmensej vyskusam urobit aj napriek tomu, ze nemam palicku s hreby na zmakcenie masa.:-//
    Ale nezelajte si ma,:-!:-!:-! ked ste si zo mna urobili srandu. Pomsta, v podobe spaleneho jedla pre navstevu+rodinu vas neminie:-D:-D:-D:-D:-D.

    Odpovědět

  • casino casino

    cecilka:
    Možná klukodvody: myslel TENDERIZER http://www.labuznik.cz/clanky/zmekcovani-masa-tend...

    majka:
    25dkg sádla,12,5dkg másla, 10dkg špeku:-O
    No, to vypadá na ušáka velikosti malého prasete... :-D

    Odpovědět

  • majka majka(neregistrovaná)

    Já jsem nikdy nedělala králíčí řízky,to si dám radši vepřový.Komu chutná,ať si ho udělá.Toho masa z králíka je škoda.Já dělám králíka cibuláka.Kdo chce,ať to zkusí,nám moc chutná.Je ale potřeba papiňák,ve kterém se nejprve vaří.
    1ks králíka,bez hlavy a vnitřností naporcuji,hodně opepřím a osolím.
    Na 25dkg sádla,12,5dkg másla dám zesklovatět 2ks cibule,přidám 10dkg na kostičky nakrájeného špeku.Na tento základ narovnám osoleného a opepřeného králíka,přidám 2 stroužky prolisovaného česneku,2 lžíce octa a 1/4 L vody.Uzavřu papiňák a vařím 25min.od začátku syčení hrnce.Potom vše přeliji buď na pekáč,já mám vyšší kastrol a dám upéct do trouby.Je to mňamka.

    Odpovědět

  • klukodvody klukodvody(autor receptu)

    Cecilka je to celkem jednoduché .Existuje taková palička která má takové hřeby .Tím to maso zkřehčím a promasíruji solí a potom pomalu smažím většinou pod pokličkou ale byla tu zmínka o remosce a to je ideální řešení pokud máte tu mělkou smažící misku .Máme ještě starou remosku a u té jsou tři různě hluboké tak v té nejméně vysoké a uvidíte že budou křehké.Potom před koncem když na ně dáte lísteček másla a necháte je dojít ,jiné řízky ani nebudete chtít .Dobrou chuť a dejte vědět jak jste dopadla.:-D:-D:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    cecilka:Myslim, ze by to melo jit dopeci i v remosce.Take preji hezky zbytek vikendu.

    Odpovědět

  • cecilka cecilka

    Chocolate, vďaka za radu, vyskúšam, ale mám problém, z priestorových dôvodov nemám normálny sporák,takže varím na el. dvojplatničke a všetko pečiem v remoske. Ale, za pokus to stojí, rezne z králika mám totiž veľmi rada. :-p:-p:-p:-p
    Pekný víkend

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    cecilka:Zkus je po osmazeni dat do vyhrate trouby a na nizkem stupni pomalu dodelat.Delavam to tak treba i s rizkami z veprove kyty.

    Odpovědět

  • cecilka cecilka

    Klukovody: všetko vo vašom recepte mi je jasné, ukladám si ho, pripravím pre veľkonočnú návštevu. Nie je mi ale jasné, ako môžete robiť zo stehien=kýty rezne? Už som to neraz skúšala, no vždy boli príšerne tvrdé, hoci som ich vyprážala na absolútne min. teplote. A to som mala králikov mladých. Skúste mi poradiť. Nemala by som, vykostené stehienka najprv uvariť do polomäkka, potom obaliť a tak vyprážať? No a vývar samozrejme použiť, aj s vnútornosťami, na polievku.
    Vďaka za radu a poučenie

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • jarda Kadic jarda Kadic

Tématické fráze: recepty kralík na všechny způsoby řízky z králika vnitřnosti z králíka řízek z králíka králík vnitřnosti kralik na řízek vnitřnosti králíka řízek s králika hlava z králíka králík recepty králík rizek kralik na mrkvi vnitrnosti kralik rizky s kralika recepty z králíka králík jako řízek krralik vnitrosti co s vnitrnostmi z králíka tri králík řízky z králíka recept