Teplý salát s květákem

Masula Kuchařka: Masula

Doba přípravy: 20 - 30 minut 4 porce Saláty 4 názory

Recept si neoblíbil žádný kuchař
Přidat další fotografii

Suroviny

1 malý květák
100 g baby špenátu
50 g mandlí
4 lžičky kaparů
2 lžíce másla
2 lžíce olivového oleje
3 lžíce citronové šťávy
1 lžička medu
sůl
pepř
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Očištěný květák rozebereme na růžičky a opečeme je dozlatova na pánvičce, kde jsme rozpustili máslo. Těsně před dopečením přidáme oloupané a nakrájené mandle, aby se lehce opražily.

  2. Opraný a osušený baby špenát rozložíme na talířky a na něj poklademe opečený květák s mandlemi a posypeme kapary a přelijeme zálivkou.

  3. Připravíme si zálivku: Med a citronovou šťávu rozmícháme se solí a pepřem, postupně přidáváme olivový olej a metličkou vyšleháme.

Poznámka

Recept je převzatý z letáku Kaufland a je vynikající.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Teplý salát s květákem

  • Masula Masula(autorka receptu)

    klukodvody:Myslím tím opékat,to byl přehmat,omlouvám se a děkuj za upozornění:-K

    Odpovědět

  • klukodvody klukodvody

    Trochu nerozumím tomu ,že květák opékáte a v odpovědi smažíte .Co je prosím správně?

    Odpovědět

  • Masula Masula(autorka receptu)

    Po smažení je na skus, tvrdý opravdu není, smažila jsem ho as 10 minut, ale né zprudka.Sama jsem byla zvědavá jestli nebude tvrdý;-) a během smažení jsem ho ochutnávala:-).I dcera byla překvapená jak je to dobré:-p:-K.

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    A změkne alespoň trochu ten květák jen při samotném opékání, když se vůbec nepodlívá žádnou tekutinou? Díky

    Odpovědět

Tématické fráze: salát s květákem teplý těstovinový salát s kvétákem květákový salát s krůtím masem teplý květákový salát

Zapomněl/a jsem heslo